Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2007

ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΤΕ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Εργαζομένων Ομίλου ΟΤΕ
Ιανουάριος 2007
ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΤΕ

Συνάδελφοι/ σες,
Οι απεργιακές μας κινητοποιήσεις το Δεκέμβριο κατέδειξαν την αντίθεσή μας στην τροπολογία για το ολοκληρωτικό ξεπούλημα του ΟΤΕ και για το ξεθεμελίωμα των εργασιακών μας σχέσεων με την κατάργηση του ΓΚΠ για όλους μας («παλιούς» και «νέους»).
Οι κινητοποιήσεις μας ήταν συνέχεια των μεγάλων αγωνιστικών στιγμών του χώρου μας την προηγούμενη δεκαετία, αλλά και των αγώνων άλλων κλάδων εργαζομένων την ίδια χρονιά (λιμενεργατών, εκπαιδευτικών κλπ.).
Σήμερα ως εργαζόμενοι δεχόμαστε μια συνολική επίθεση στα δικαιώματά μας από την κυβέρνηση της Ν.Δ., ενώ το ΠΑΣΟΚ σιωπά ή ανέχεται ή στηρίζει αυτές τις πολιτικές.
Σοβαρές ευθύνες για την σημερινή κατάσταση έχουν και οι προηγούμενες ηγεσίες της ΟΜΕ-ΟΤΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) που είτε δεν οργάνωσαν αποτελεσματικά την αντίστασή μας είτε διευκόλυναν τις εξελίξεις με την υπογραφή τους το 2005 της συμφωνίας με τη Διοίκηση του ΟΤΕ για την «εθελούσια» και για την αφαίρεση των δικαιωμάτων των νεοπροσληφθέντων στον ΟΤΕ.
Συνάδελφοι/σες,
Παρά τις κινητοποιήσεις μας, η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή ψήφισε την τροπολογία. Όμως οι αγώνες μας είχαν ως αποτέλεσμα η τροπολογία να έχει απαξιωθεί στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών, όπως έδειξαν και οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις. Μπορούμε να αποτρέψουμε την εφαρμογή της, όπως είχαμε κάνει το 1993 που ακυρώσαμε στην πράξη το νόμο 2167/93 για την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ.
Αρκεί τώρα να πετύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση και ενότητά μας και να εξασφαλίσουμε τη μεγαλύτερη κοινωνική αλληλεγγύη.
Προϋποθέσεις γι’ αυτό είναι:
1. Να αποσαφηνίσουμε τη στρατηγική μας με βάση τρεις στόχους: α) την ακύρωση της ιδιωτικοποίησης και της εκχώρησης του μάνατζμεντ του ΟΤΕ, β)την επαναφορά της ισχύος των καταργημένων από την τροπολογία διατάξεων του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού ΟΤΕ και την επέκτασή τους σε όλες τις θυγατρικές του ομίλου ΟΤΕ και γ) την άρση των μισθολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών διακρίσεων που ισχύουν σήμερα στον όμιλο ΟΤΕ σε βάρος των νέων εργαζομένων.
2. Συγκρότηση επιτροπής από έγκυρους νομικούς και άμεση κατάθεση προσφυγών στα εθνικά δικαστήρια αλλά και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με στόχο την ακύρωση της τροπολογίας.
Προσφυγή στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας για καταδίκη της ελληνικής κυβέρνησης για την κατάργηση με την τροπολογία των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που αφορούσαν τον ΓΚΠ-ΟΤΕ.
3. Καταγγελία των Γενικών Κανονισμών Προσωπικού του ΟΤΕ και των θυγατρικών του από την ΟΜΕ-ΟΤΕ και από τα αντίστοιχα σωματεία, με βάση το νόμο 1876/1990 για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ώστε να ακυρωθούν στην πράξη οι συνέπειες της τροπολογίας. Οι καταγγελίες να γίνουν, εφόσον διασφαλιστεί νομικά ότι δεν νομιμοποιούν την τροπολογία, με την οποία καταργήθηκε ο ΓΚΠ- ΟΤΕ.
4. Καλή προετοιμασία του αποφασισμένου από την ΟΜΕ-ΟΤΕ απεργιακού προγράμματος με δυναμική παρουσία συνδικαλιστικών κλιμακίων και στήριξή του με χάπενινγκς, καταλήψεις, ακτιβισμούς, πορείες, κεντρικές και τοπικές συνεντεύξεις τύπου, ραδιοφωνικά σποτς κλπ.
5. Συγκρότηση πλατειάς εθνικής επιτροπής για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΤΕ από κοινωνικούς και επιστημονικούς φορές, η οποία να προκύψει μέσα από ένα κοινωνικό συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ ή από ημερίδα που θα γίνει γι’ αυτό το σκοπό.
6. Καμπάνια στην κοινωνία με φυλλάδια, σπότς κλπ. Συγκεντρώσεις από κοινού με εργατικά κέντρα και κοινωνικούς φορείς σε μεγάλες πόλεις.
7. Διεκδίκηση της τακτοποίησης των συμβασιούχων του ομίλου ΟΤΕ.
8. Άσκηση πίεσης στη ΓΣΕΕ και στις ομοσπονδίες των ΔΕΚΟ για αποτελεσματικότερο συντονισμό τους για την απόκρουση της νεοφιλελεύθερης επίθεσης.
9. Αξιοποίηση συνεδρίου της UNI (συνδικαλιστική οργάνωση που καλύπτει τους εργαζομένους στις τηλεπικοινωνίες), που θα γίνει τον Απρίλη, για την άσκηση διεθνών πιέσεων προς την κυβέρνηση και την Διοίκηση του ΟΤΕ.
10. Αλληλεγγύη στους αγώνες των εκπαιδευτικών και των φοιτητών για την μη αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και για την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Συνάδελφοι /σες
Ο καθένας από εσάς μπορεί και πρέπει να καταλογίσει τις πολιτικές και συνδικαλιστικές ευθύνες για το πώς φτάσαμε ως εδώ. Τώρα όμως είναι η ώρα της ενότητας και της μάχης και από αυτό το προσκλητήριο δεν θα πρέπει να λείψει κανείς.
Για αυτό εμείς δεν θα διστάσουμε στην ΟΜΕ-ΟΤΕ και στα σωματεία της να στηρίξουμε και με την ψήφο μας ένα αγωνιστικό μέτωπο δράσης που θα στηρίζεται στις παραπάνω 10 προϋποθέσεις μαζί με όσες άλλες συνδικαλιστικές κινήσεις το υιοθετούν.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΓΚΠ-ΟΤΕ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΤΕ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Εργαζομένων Ομίλου ΟΤΕ

Διαβάστε περισσότερα...
 

blogger templates | Make Money Online