Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

Σχετικά με τη σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων του ΟΤΕ και την ακύρωση του χαιρετισμού της παράταξης της Αριστεράς από την ΠΑΣΚΕ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ του ΟΤΕ


Δελτίο Τύπου

Σχετικά με τη σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων του ΟΤΕ και την ακύρωση του χαιρετισμού της παράταξης της Αριστεράς από την ΠΑΣΚΕ.

Χαιρετίζουμε τη σημερινή μαζική και μαχητική κινητοποίηση των συναδέλφων μας στον ΟΤΕ και θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας για την ακύρωση του ξεπουλήματος του ΟΤΕ στην Ντόιτσε Τέλεκομ.
Θλιβερή παρένθεση αποτέλεσε η ακύρωση της προγραμματισμένης ομιλίας του εκπροσώπου της παράταξής μας στο προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ με ετσιθελική απόφαση της ΠΑΣΚΕ και την ανοχή της ΔΑΚΕ.
Η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ αισθανόταν πολύ άνετα ακούγοντας τις ομιλίες των εκπροσώπων της και του επικεφαλής της ΔΑΚΕ στη μεγάλη συγκέντρωση των εργαζομένων του ΟΤΕ, αλλά δεν άντεξαν να ακούσουν την παρέμβαση του εκπροσώπου μας, γιατί μάλλον φοβήθηκαν μήπως τους θυμίσει ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ήδη είχαν ιδιωτικοποιήσει κατά 66% τον ΟΤΕ.
Έτσι είχαμε το παράδοξο φαινόμενο οι απεργιακές κινητοποιήσεις στον ΟΤΕ να αποφασίζονται από την ΠΑΣΚΕ και από τη δική μας παράταξη, με αντίθετη τη ΔΑΚΕ, και τελικά εμείς να μην μπορούμε ούτε να απευθύνουμε χαιρετισμό στους απεργούς.
Πιθανόν η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ θυμήθηκε ότι μαζί με τη ΔΑΚΕ υπόγραψε στον ΟΤΕ την κατάπτυστη συμφωνία με τη Διοίκηση του ΟΤΕ, για να προσλαμβάνονται σ’ αυτόν οι νέοι χωρίς τα δικαιώματα των παλαιότερων.
Αντί λοιπόν την ηγεσία της ΠΑΣΚΕ να την απασχολεί πώς θα ξεσηκώσει τους εργαζόμενους του ΟΤΕ, αυτό που την κόφτει είναι πώς θα ξυρίσει ΣΥΡΙΖΑ τους συνδικαλιστές της Αριστεράς στον ΟΤΕ.
Τους παραδίδουμε στην κρίση των συναδέλφων μας.

Αθήνα 6-5-2008

1 σχόλια:

Αγωνιστική Συνεργασία ΟΤΕ είπε...

Για την ιστορία δημοσιεύουμε εδώ τον ολιγόλεπτο χαιρετισμό που θα έκανε ο εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Συνεργασίας και εμποδίστηκε .

Συνάδελφοι , βρισκόμαστε στο τέλος μιας σκυταλοδρομίας που ξεκίνησε το ’93 με Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας , συνεχίστηκε με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ 93 – 2004 και ολοκληρώνεται με την σημερινή κυβέρνηση , που εμμένοντας δογματικά στις γνωστές Νεοφιλελεύθερες απόψεις τους , ξεπουλούν τον Δημόσιο πλούτο της χώρας.
Τηλεπικοινωνίες , ενέργεια , λιμάνια , τράπεζες και κάθε είδους υπηρεσίες εκποιούνται και προσφέρονται βορά στο κερδοσκοπικό κεφάλαιο, ντόπιο και ξένο, προκειμένου να καλυφθούν τα ελλείμματα των προυπολογισμών τους, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στους πολίτες, στους εργαζόμενους, στην ίδια την ανάπτυξη της χώρας.
Η σημερινή κυβέρνηση ειδικότερα δημιούργησε το νομικό πλαίσιο καταργώντας βάναυσα τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, αλλάζοντας βίαια τις εργασιακές σχέσεις (Γ.Κ.Π.) προκειμένου να καταστήσει ελκυστικότερο στους κερδοσκόπους τον ΟΤΕ.
Χρησιμοποιήσε ως όχημα την διοίκηση Βουρλούμη, άξιο συνεχιστή μιας σειράς αποτυχημένων manager που απαξίωναν συστηματικά τον οργανισμό και τον μετασχημάτιζαν σε προς πώληση αντικείμενο.
Η σημερινή πανελλαδική συγκέντρωση των εργαζομένων στον ΟΤΕ, η καθολική συμμετοχή μας στις μέχρι τώρα αγωνιστικές κινητοποιήσεις επιβάλλουν την συνέχιση και κλιμάκωση τους.
Στο εργατικό κίνημα δεν αρμόζουν ούτε λογικές «μνημοσύνων» ούτε λογικές διαχείρισης μιας ήττας.
Οι χιλιάδες απεργοί του Ομίλου ΟΤΕ δίνουμε απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης. Ο αγώνας μας αποτελεί Δικαίωμα και παρακαταθήκη για το μέλλον και σαν τέτοιο πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε.
Δικαίωμα για κοινωνική ασφάλιση , δικαίωμα για καθολική εργασία , δικαίωμα για υγεία πρόνοια, δικαίωμα στην παιδεία , δικαίωμα τέλος στο να ορίσουμε τον πλούτο της χώρας μας, την ίδια μας την ζωή.
Είναι ανάγκη σήμερα περισσότερο από ποτέ να σφυρηλατήσουμε ένα πλατύ εργατικό αντινεοφιλελεύθερο μέτωπο που θα κατοχυρώνει και θα διευρύνει τα δικαιώματα μας, θα λειτουργεί σαν κοινωνική αντιπολίτευση και θα προωθεί την πολιτική αντιπολίτευση .
Συνάδελφοι , Κάνουμε σήμερα ανοιχτή πρόταση να συγκληθεί άμεσα αυτή την εβδομάδα, ένα έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο που θα μετατραπεί σε «κοινωνικό συνέδριο» που θα συμμετάσχουν η ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Εκπρόσωποι Εργαζομένων από ΔΕΗ, ΔΕΚΟ, κλάδων που αγωνίζονται, κοινωνικών φορέων που αντιτίθενται στο ξεπούλημα Δημόσιας περιουσίας καθώς και κομμάτων.
Ο αγώνας συνεχίζεται . Όλοι στις απεργίες . Όλοι στους δρόμους .

 

blogger templates | Make Money Online