Σάββατο 30 Αυγούστου 2008

ΤΩΡΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ. ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ. ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ


Η κυβέρνηση αφού συνέχισε να λεηλατεί και να υπερφορολογεί τα εισοδήματα των εργαζομένων, αφού χτύπησε για μία ακόμη φορά το ασφαλιστικό σύστημα και τα συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα, αφού κατακρεούργησε μαζί με τους εργοδότες τις συλλογικές συμβάσεις και τα εργασιακά δικαιώματα, αφού ξεπούλησε ότι είχε απομείνει από το δημόσιο τομέα έρχεται σήμερα και με τις «νέες» της προτάσεις επιμένει στην ίδια πολιτική την οποία ανελλιπώς υπηρέτησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Με τις κυβερνητικές προτάσεις διατηρείται ο αντιλαϊκός χαρακτήρας του φορολογικού μας συστήματος (μέσω της έμμεσης φορολογίας),επιβάλλεται πρόσθετη φορολογία σε λαϊκά στρώματα, ενώ με το πρόσχημα του νοικοκυρέματος των δαπανών θα μπουν εκ νέου, στο κρεβάτι του Προκρούστη, τα κοινωνικά μας δικαιώματα. Η λιτότητα και η ακρίβεια εξακολουθούν να ισχύουν για τους εργαζόμενους, ενώ τα προνόμια του κεφαλαίου διατηρούνται σαν κόρη οφθαλμού.
Η κυβέρνηση ακολουθεί τη λογική του Χότζα. Εφαρμόζει αντεργατικές πολιτικές και ταυτόχρονα μας εμπαίζει.

ΕΝΩΤΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ & ΤΑΞΙΚΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΙΣ 6/9

Η απάντησή μας πρέπει να είναι μαζική και αποφασιστική. Οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης πρέπει να πλημμυρίσουν από οργισμένους διαδηλωτές.
Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν και να διεκδικήσουν :
1. Άμεση καταβολή διορθωτικής αύξησης 200 ευρώ μηνιαίως στους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους μισθωτούς, που αμείβονται μέχρι 1000 ευρώ. Καθιέρωση της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής.
2. 1300 ευρώ κατώτερο μισθό σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ώστε να εναρμονιστούμε με τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Επαναδιαπραγμάτευση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης.
3. Μέτρα για την ακρίβεια και την ακύρωση της ληστείας των τραπεζών.
4. Ακύρωση ιδιωτικοποιήσεων. Υπεράσπιση και αναβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας και Υγείας.
5. Σταθερή 35ωρη εργασία την εβδομάδα, κατάργηση της επισφαλούς εργασίας και των ανασφάλιστων stage. Απόκρουση των απολύσεων. Καμία διάκριση παλαιών και νέων εργαζομένων.
6. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με ενισχυμένες συντάξεις και δικαιώματα. Υπεράσπιση και διεύρυνση των βαρέων και ανθυγιεινών.
7. Προοδευτική φορολογία με μεγαλύτερη επιβάρυνση των μεγάλων επιχειρήσεων και των πολύ μεγάλων εισοδημάτων.
8. Δημοκρατία στους χώρους δουλειάς – προστασία της συνδικαλιστικής δράσης.
9. Ανάκληση όλων των αντεργατικών νόμων που υπονομεύουν τις συλλογικές συμβάσεις.
10. Εργατικό και κοινωνικό έλεγχο σε όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Συνάδελφοι,
Οι εργαζόμενοι είναι επί χρόνια με την πλάτη στον τοίχο και ζημιώνονται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, πότε της Νέας Δημοκρατίας, πότε του ΠΑΣΟΚ.
Είναι καιρός να τελειώνουμε με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
Απαιτείται η άμεση και ριζική αλλαγή της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ σήμερα πολύ περισσότερο από κάθε άλλη φορά πρέπει να παίξουν το ρόλο τους. Πρέπει να καταδικαστεί και να σταματήσει η συνεργασία αδράνειας και συμβιβασμού των ΠΑΣΚΕ–ΔΑΚΕ που έχουν μετατρέψει τα κορυφαία συνδικάτα σε ουραγούς των εξελίξεων και σε «μπαλάκι» του νεοφιλελεύθερου δικομματισμού.
Πρέπει να σταματήσει επίσης η διάσπαση της κοινής δράσης από την ηγεσία του ΠΑΜΕ, η οποία, αντικειμενικά και ανεξάρτητα, από προθέσεις εξυπηρετεί την κυβέρνηση.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
Δημιουργούμε μία αγωνιστική αφετηρία για μία νέα δύσκολη περίοδο που θα δοκιμαστούν εκ νέου οι εργαζόμενοι από την επίθεση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και του κεφαλαίου. Δημιουργούμε ένα μεγάλο κύμα κοινωνικής αντιπολίτευσης που θα σαρώσει τις αντεργατικές πολιτικές.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 6 μ.μ.
Προσυγκέντρωση στη συμβολή Εγνατίας και Αριστοτέλους στις 5:30 μ.μ.

 

blogger templates | Make Money Online