Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Είμαστε όλοι συμβασιούχοι! - Ανοιχτή επιστολή του Χρ. Βανδώρου


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Συνέδρους 34ου συνεδρίου ΟΜΕ ΟΤΕ
ΠΡΟΣ Συναδέλφους
Σωματείο Εργαζομένων στα τηλεφ. Κέντρα ΟΤΕ

Να ξέρετε τούτο μονάχα: σ’ αυτά τα καθίσματα καθότανε άλλοι
πιο μπροστά από σας
που αργότερα καθίσανε πάνω στο σβέρκο των ανθρώπων.
Επαγρυπνείτε! (Μπρεχτ).

Συνάδελφοι
Το Σάββατο 9/5/09 στο 34ο συνέδριο ΟΜΕ ΟΤΕ, 3μελής αντιπροσωπεία του νεοσύστατου σωματείου εργαζομένων στα τηλ. Κέντρα ΟΤΕ προσπάθησε να ακουστούν τα αιτήματα τους. Όχι μόνο τους απαγορεύτηκε αλλά με τραμπούκικο τρόπο «εκπαραθυρώθηκαν βιαίως» με ότι αυτό συνεπάγεται από συνέδρους της ΔΑΚΕ ΠΕΤ ΟΤΕ, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την ανοχή έως συνενοχή των ΠΑΣΚΕ-ΕΣΚ-ΑΣΕ. Το συμβάν αυτό μαζί με τόσα άλλα, οριοθετεί τελεσίδικα για μένα ίσως και για πολλούς άλλους, την κατάντια και επικινδυνότητα του επίσημου Σ.Κ , για τις οποίες άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο έχουμε ευθύνες.

ΦΩΝΑΖΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ….

Το Συνδ. Κίνημα σε όλες του τις βαθμίδες έχει εμπλακεί συνειδητά σε μια ανίερη υπόθεση παίζοντας με «κοσμικούς όρους» ένα κυνικό παιγνίδι.
Ξοδεύεται στα σαλόνια της δοσοληψίας, της ίντριγκας, και της συνάφειας με την εξουσία. Βυθίζεται στο τέλμα ξεχνώντας πως Ο ΣΚΟΠΟΣ ΔΕΝ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ.
Όμως το Συνδ. Κίνημα δεν είναι ανώνυμη εταιρεία . Δεν διοικείται στη βάση ποσοστών μετόχων – παρατάξεων. Δεν εκπροσωπείται στη σφαίρα του …έλαβον & …πρόσκειται…
Δεν μπορεί συνεχώς να εμπνέει ατολμία, στασιμότητα, παθητικότητα, απογοήτευση παροπλίζοντας ότι πιο ζωντανό κύτταρο προσπαθεί να πολλαπλασιαστεί οικοδομώντας ένα νέο οργανισμό.
Δεν μπορεί να διαμορφώνει ψυχική διάθεση οπισθοχώρησης στις όποιες αγωνιστικές πρωτοβουλίες.
Δεν μπορεί όλα αυτά, χτυπημένα εντέχνως στο σέικερ των συνεδρίων & λοιπών βαρύγδουπων δήθεν δημοκρατικών καταστατικών λειτουργιών ???!!! να βγάζουν σαν αφρό άρνηση αντί θέσης, ψεύδος αντί αλήθειας, διάσπαση αντί ενότητας, διάλυση αντί σύνθεσης, οπισθοχώρηση αντί προχωρήματος, απαξίωση αντί ανάπτυξης.

Συνάδελφοι στα τηλεφωνικά κέντρα
Η στάση σας είναι ελπιδοφόρα. Αποδεικνύεται πως δεν αρκεί να αλλάξουμε «οδηγό» για να πάει καλλίτερα το συνδ. Όχημα. Εκτός από μηχανή πιθανόν χρειάζεται και αλλαγή οχήματος…
Ένα νέο συνδικαλιστικό υπόδειγμα που σήμερα υπάρχει σαν όραμα στη γενιά σας, να γίνει ελπίδα στη θέση της δικής μας «χαμένης άνοιξης.
Σαν σύνεδρος του 34ου συνεδρίου, βιώνοντας όσα έγιναν, όσα έκαναν, μου δίνουν το δικαίωμα μαζί σας να φωνάξω...

ΝΑΙ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ!!...
Χρήστος Βανδώρος 12/5/09

 

blogger templates | Make Money Online