Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Ανακοίνωση Αγωνιστικής Συνεργασίας - Πρωτοβουλίας για την νέα εκχώρηση του 5% του ΟΤΕ στην DT

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ εργαζομένων ΟΤΕ

http://agonistiki-synergasia.blogspot.com



Αθήνα 29/6/2009
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση αποφάσισε να συνεχίσει το εθνικό, κοινωνικό, οικονομικό και εργασιακό έγκλημα που ξεκίνησε εδώ και χρόνια με την πώληση ενός νέου πακέτου μετοχών ύψους 5% στη D.T.
Είναι καθαρό ότι για άλλη μια φορά ο ΟΤΕ γίνεται ο χρηματοδότης της μαύρης τρύπας των δημοσίων ελλειμμάτων.
Είναι επίσης καθαρό ότι εκτός από αυτή καθ’ αυτή την πώληση η D.T. έχει ζητήσει ανταλλάγματα από την κυβέρνηση που έχουν να κάνουν με τη μείωση των θέσεων εργασίας και με την ακόμη περαιτέρω υποβάθμιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Τέλος είναι καθαρό ότι αυτά συμβαίνουν μέσα σε μια γενικότερη επίθεση που υφίστανται οι εργαζόμενοι όλης της χώρας. Δεν είναι λίγοι αυτοί που εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης απειλούνται με απολύσεις και με μείωση μισθών και δικαιωμάτων ενώ την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ αντιμετωπίζουν τη νέα εφεύρεση της μισθωτής εφεδρείας και στην Εμπορική Τράπεζα η εργοδοσία προωθεί 1.500 απολύσεις.
Από την άλλη πλευρά η διοίκηση του ΟΤΕ δείχνει και αυτή τις διαθέσεις της να διευκολύνει τις κυβερνητικές επιλογές τόσο με τις απαράδεκτες έως παράνομες πρωτοβουλίες και αποφάσεις της, όσο και με τον τρόπο που αντιμετωπίζει όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που μας απασχολούν. Μέσα στην πληθώρα των θεμάτων που μας απασχολούν θα επιλέξουμε να αναφέρουμε ότι:
• Οι απολύσεις στον όμιλο ΟΤΕ έχουν ξεκινήσει από τη Ρουμανία όπου απολύονται 500 περίπου συνάδελφοι της ROM TELECOM. Οι απολύσεις στην COSMOTE συνεχίζονται.
• Οι εργασιακές και ασφαλιστικές διακρίσεις μεταξύ νέων και παλαιών συναδέλφων συνεχίζονται. Η ομηρία και η ανασφάλεια των συμβασιούχων διαιωνίζονται.
• Το αξιολόγιο, το πριμ, οι «έρευνες ικανοποίησης», και οι φήμες για νέες «εθελούσιες» αξιοποιούνται σαν εργαλεία άσκησης πίεσης σε ένα ήδη πιεσμένο προσωπικό.
• Η εντατικοποίηση της εργασίας στον όμιλο συνεχίζεται.
• Ο νέος ασφαλιστικός νόμος 3655/08 αντί να λύσει έχει προσθέσει και νέα προβλήματα στα ασφαλιστικά μας ταμεία.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Δεν είναι τώρα η ώρα της κριτικής που έχουμε να κάνουμε και εμείς και εσείς στις πράξεις και στις παραλείψεις των κυρίαρχων συνδικαλιστικών παρατάξεων ΠΑΣΚΕ & ΔΑΚΕ. Η μαζική συμμετοχή και η ενεργοποίηση των εργαζομένων στην κατεύθυνση της απόκρουσης της νεοφιλελεύθερης επίθεσης, μπορεί να εγγυηθεί την πορεία προς ένα συνδικαλιστικό κίνημα με αγωνιστικό και ταξικό προσανατολισμό.
Στη βάση της αντίστασης στις κυβερνητικές επιλογές, στη βάση της αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους όλης της χώρας που πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική και στη βάση της διεκδίκησης όλων των προβλημάτων που μας απασχολούν σας καλούμε να συμμετάσχετε μαζικά στις κινητοποιήσεις της ομοσπονδίας.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΤΕ
ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΓΚΠ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ENIAIO ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΑΝΕΡΓΩΝ:
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

 

blogger templates | Make Money Online