Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων θέλει πίσω η διοίκηση του ΟΤΕ

Όλα πίσω τα ζητάει από τους εργαζόμενους η διοίκηση του ΟΤΕ, καθώς στις δύο μέχρι σήμερα συναντήσεις που είχε με την ΟΜΕ - ΟΤΕ ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε να αποτελέσουν σημεία διαπραγμάτευσης βασικά εργασιακά δικαιώματα.

Συγκεκριμένα η διοίκηση έθεσε στην κορυφή της ατζέντας των συζητήσεων το άρθρο του κανονισμού προσωπικού που αναφέρεται στις απολύσεις και ζητάει να έχει το δικαίωμα να απολύσει προσωπικό για οικονομοτεχνικούς λόγους. Την υποχρέωση του ΟΤΕ να καλύπτει τον μισθό του υπαλλήλου (μέχρι ένα μήνα για κάθε έτος) σε περίπτωση ασθένειας. Τη μείωση επιδομάτων και συνακόλουθα του μισθού για μεγάλες κατηγορίες προσωπικού. Το ωράριο και η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των υπερωριών, καθώς επίσης τη μισή ώρα υπερωρίας που δικαιούνται οι οδηγοί αυτοκινήτων και τη μείωση των συνδικαλιστικών αδειών.

“Μέρα με τη μέρα η εργοδοσία αποθρασύνεται όλο και περισσότερο και έχουμε περάσει πλέον σε μια άλλη εποχή, όπου αντί για μας αυτή θέτει τα 'αιτήματά' της” ανέφερε στην “Α” ο Γ. Δούκας, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΟΜΕ- ΟΤΕ, και πρόσθεσε ότι “εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι και δεν υπάρχει περίπτωση να συζητήσουμε καθόλου ζητήματα που σχετίζονται με απολύσεις, με το ωράριο, με μείωση μισθών και με χειροτέρευση εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.

Τις επόμενες ημέρες και σε κάθε περίπτωση πριν από την επόμενη συνάντηση θα πρέπει να συγκληθούν τα όργανα της ομοσπονδίας προκειμένου να καθοριστεί ο τρόπος και η έκταση της αντίδρασης ενάντια σ’ αυτές τις επιλογές. Παράλληλα πρέπει να τονίσουμε ότι η κυβέρνηση δεν είναι άμοιρη ευθυνών και θα πρέπει να πάρει θέση και όχι να το παίζει Πόντιος Πιλάτος. Άλλωστε το ελληνικό δημόσιο συμμετέχει στο Δ.Σ. του ΟΤΕ με πέντε μέλη”.

Κ.Ζ.

 

blogger templates | Make Money Online