Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Ενημερωτικό Σημείωμα 29 Μάρτη 2010

Πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα 29/3/2010 άλλη μία συνάντηση της ομοσπονδίας με τη διοίκηση για τη συλλογική σύμβαση του 2010. Για άλλη μια φορά η συζήτηση δεν έφερε αποτέλεσμα. Η διοίκηση για άλλη μια φορά εμφανίστηκε να επιμένει σε μηδενικές αυξήσεις και στα αιτήματά της για αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των υπερωριών και της κατάργησης του μισάωρου υπερωρίας των οδηγών. Για άλλη μια φορά η διοίκηση επανέλαβε ότι για να προχωρήσει και να λυθεί το όποιο επιμέρους ζήτημα θα πρέπει η ομοσπονδία να δεχθεί τα τρία ζητήματα που θέτει. Από πλευράς ομοσπονδίας απαντήθηκε ότι αυτά δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά και ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα πρέπει να υπάρξουν γενικές αυξήσεις στο προσωπικό και να λυθούν κάποια επιμέρους θέματα που χρονίζουν. Κάπου εκεί τελείωσε η συζήτηση και θα επανέλθουμε μετά το Πάσχα.

Εμείς για άλλη μια φορά θα επαναλάβουμε ότι η στάση αυτή της διοίκησης είναι άμεσα συνδεδεμένη με αυτά τα οποία συμβαίνουν γενικότερα δηλαδή τις πιέσεις των Βρυξελλών, την κυβερνητική επίθεση στους μισθούς και στις συντάξεις, τη στάση του ΣΕΒ και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ την κατάσταση. Απ’ ότι φαίνεται η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ συνεχίζει να βρίσκεται στη Χαλκιδική ενώ ακόμη και τις μέρες του Πάσχα η κυβέρνηση προχωράει στην ψήφιση του φορολογικού προκειμένου αμέσως μετά να καταθέσει το νομοσχέδιο που θα κατεδαφίσει το σημερινό ασφαλιστικό σύστημα, θα μετατρέψει την κοινωνική ασφάλιση σε ατομική – ιδιωτική, θα μειώσει τις συντάξεις, θα μειώσει την κρατική συμμετοχή στη χρηματοδότηση, θα αυξήσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και θα οδηγήσει πολλούς από μας να δώσουμε ακόμη και από το υστέρημά μας στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες προκειμένου να έχουμε την προσδοκία μιας αξιοπρεπούς σύνταξης.

Επαναλαμβάνουμε τη μόνιμη πλέον για μας επωδό όλοι στους δρόμους και σας καλούμε να συμμετάσχετε στη συγκέντρωση που διοργανώνουν η ΑΔΕΔΥ και πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού τομέα στα προπύλαια τη Μεγάλη Τρίτη 30/3 στις 6 το απόγευμα.

 

blogger templates | Make Money Online