Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

8 Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την ανακοίνωση


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΠΑΣΕ-ΟΤΕ - ομάδα γυναικών


ΔΕΝ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
100 χρόνια έχουν περάσει από την πρόταση της αγωνίστριας για τα δικαιώματα των Γυναικών, Κλάρας Τσέτκιν, στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Γυναικών στην Κοπεγχάγη το 1910, για την καθιέρωση της 8 Μάρτη σαν Ημέρα των Γυναικών. Με την πρότασή της αυτή ήθελε να τιμήσει τους αγώνες των εργατριών βιομηχανίας υφασμάτων στην Ν. Υόρκη, που στις 8 Μάρτη του 1857 κατέβηκαν σε απεργία, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες δουλειάς και καλύτερες αμοιβές.
Σήμερα, η 8 Μάρτη 2010 βρίσκει εμάς τις Γυναίκες να είμαστε τα πρώτα και μεγαλύτερα θύματα των ληστρικών και αντεργατικών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση. Να βιώνουμε την αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, την απορρύθμιση και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, την υψηλή ανεργία και να δεχόμαστε μια άγρια επίθεση στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Οι Γυναίκες μπήκαμε στο στόχαστρο της νεοφιλελεύθερης επίθεσης, που απειλεί να πάρει πίσω, όλα όσα με αγώνες κατακτήσαμε.

Σήμερα, 8 Μάρτη 2010, οι Γυναίκες, στην συντριπτική μας πλειοψηφία εξακολουθούμε να απασχολούμαστε σε κακοπληρωμένες θέσεις εργασίας, να έχουμε τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας, να πέφτουμε θύματα βίας, βιασμών, και σεξουαλικής παρενόχλησης. Οι Γυναίκες εξακολουθούμε να έχουμε ένα δεύτερο πλήρες ωράριο στο σπίτι γιατί καλούμαστε να καλύψουμε την απουσία του κράτους - πρόνοιας και να ανταποκριθούμε στους πολλαπλούς ρόλους και την νοοτροπία που διαιωνίζεται και μας θέλει μάνα, ερωμένη, εργαζόμενη, νοσοκόμα, δασκάλα, ψυχολόγο και άρα ένα ερείπιο σωματικό και ψυχολογικό.
Γι’ αυτό και είναι απολύτως άδικο να γίνεται οποιαδήποτε συζήτηση για αύξηση του χρόνου εργασίας των γυναικών. Αντίθετα, ο λιγότερος χρόνος παραμονής των γυναικών στην εργασία δεν είναι προνόμιο αλλά απαραίτητη - όχι επιθυμητή - αναγκαιότητα.
8 Μάρτη 2010 και εμείς οι Γυναίκες δεν γιορτάζουμε, αλλά διεκδικούμε την καθιέρωση της ισότητας των δύο φύλων σε όλους τους τομείς:
• στην εργασία και στην εργασιακή εξέλιξη
• στην πολιτική και τα κέντρα λήψης αποφάσεων
• στην κοινωνία
• στην οικογένεια
• στις προσωπικές σχέσεις
Δεν γιορτάζουμε
Διεκδικούμε τη ζωή που μας κλέβουν
Απαιτούμε τη ζωή που μας αξίζει !!

 

blogger templates | Make Money Online