Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Για να τελειώνουμε επιτέλους με τα νοσηρά και εκφυλιστικά φαινόμενα στην ΠΕΤ-ΟΤΕ



Κατεβάστε από εδώ την ανακοίνωση σε εκτυπώσιμη μορφή
.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΤΕ
http://agonistiki-synergasia.blogspot.com

Μάρτης 2010
Για να τελειώνουμε επιτέλους
με τα νοσηρά και εκφυλιστικά φαινόμενα στην ΠΕΤ-ΟΤΕ

Συνάδελφοι,
Είναι γνωστό ότι η Αγωνιστική Συνεργασία στις τελευταίες εκλογές της ΠΕΤ – ΟΤΕ συνεργάστηκε εκλογικά με την ακομμάτιστη ενότητα και με ανεξάρτητους συνδικαλιστές.
Σήμερα ένα χρόνο μετά μπορούμε να πούμε ότι η συνεργασία αυτή παρουσίασε σοβαρά προβλήματα τα οποία κατά κύριο λόγο οφείλονται στις πρακτικές και μεθοδεύσεις που ακολούθησε ο τέως πρόεδρος της ακομμάτιστης ενότητας Αλ. Μαριόλης. Διαχρονικά η Αγωνιστική Συνεργασία υπηρέτησε ένα συνδικαλισμό, ασυμβίβαστο και ακηδεμόνευτο από κυβερνήσεις, εργοδοσία και κόμματα και πορεύθηκε με γνώμονα την προώθηση των συμφερόντων των εργαζομένων. Αποδείχτηκε ότι οι αρχές της παράταξής μας απέχουν πολύ από τη διαδρομή που ακολούθησε ο εν λόγω συνάδελφος τον τελευταίο χρόνο.
Με σεβασμό στους εργαζόμενους και στη σοβαρότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν επιλέγουμε να μην αναφερθούμε στις υποχρεώσεις που δεν τηρήθηκαν. Άλλωστε μια τέτοια συζήτηση δεν θα είχε και τίποτε να προσφέρει. Δεν αξίζει επίσης να αναφερθούμε σε πρακτικές και μεθοδεύσεις με τις οποίες διαφωνήσαμε.
Είναι όμως απολύτως απαραίτητο να ξεκαθαρίσουμε ότι απαιτήσαμε να επανέλθει επιτέλους στην ΠΕΤ – ΟΤΕ η καταστατική νομιμότητα.
Με βάση το καταστατικό της ΠΕΤ – ΟΤΕ όποιος χάνει την ιδιότητα του υπαλλήλου του ΟΤΕ χάνει και την ιδιότητα του μέλους της ΠΕΤ – ΟΤΕ. Μέλος θα μπορούσε να παραμείνει μόνο εάν έκανε αγωγή κατά του ΟΤΕ για παράνομη απόλυση και αίτηση επαναπρόσληψης. Το άρθρο αυτό του καταστατικού δεν τηρήθηκε και με ευθύνη των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ υπήρξαν συνάδελφοι που παρέμειναν μέλη του Δ.Σ. μέχρι και έξι μήνες μετά την απόλυσή τους.
Την ανοχή που δείξαμε στην αντικαταστατική παραμονή για έξι μήνες στο Δ.Σ. της ΠΕΤ – ΟΤΕ κάποιοι την εξέλαβαν ως αδυναμία και επιχείρησαν να διαιωνίσουν την παρανομία.
Έτσι τόσο ο ίδιος όσο και η ΔΑΚΕ επιδίωξαν την παραμονή του συναδέλφου Αλ. Μαριόλη στο Δ.Σ. της ΠΕΤ – ΟΤΕ και πέραν του εξαμήνου από την αποχώρησή του από τον ΟΤΕ.
Διαμηνύσαμε λοιπόν προς όλες τις κατευθύνσεις και σε όλους τους τόνους ότι τα παιχνίδια τελείωσαν και απαιτήσαμε να επανέλθει η νομιμότητα.
Αυτό βέβαια δεν άρεσε σε κάποιους και γι’ αυτό είχαμε και το τελευταίο παραλήρημα με το οποίο δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχοληθούμε.
Κλείνοντας καλούμε όλους τους συναδέλφους και πρωτίστως αυτούς με τους οποίους έχουμε βρεθεί ξανά μαζί να απομονώσουν τις εκφυλιστικές και διαλυτικές πρακτικές που έρχονται από το παρελθόν ώστε από καλύτερες θέσεις και με καλύτερες προϋποθέσεις να αγωνιστούμε για:

• Να αντιμετωπίσουμε την αντεργατική λαίλαπα που έχει ξεσπάσει
• Να υπερασπιστούμε και να διευρύνουμε τα εργασιακά, ασφαλιστικά και μισθολογικά μας δικαιώματα
• Την άρση των αδικιών σε βάρος των νέων
• Ένα μισθολόγιο και σταθερή δουλειά για όλους σε όλο τον όμιλο
• Την κατάργηση των δουλεμπορικών OTEPLUS και HELLASCOM
• Την επαναφορά του ΟΤΕ υπό Δημόσιο έλεγχο.



Η Γραμματεία της Αγωνιστικής Συνεργασίας ΟΤΕ

 

blogger templates | Make Money Online