Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

ΚΟΒΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΒΗΧΑ!!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
Η κυβέρνηση αφού κορόιδεψε προεκλογικά τον ελληνικό λαό, αφού επί μήνες δημιούργησε ένα κλίμα τρομοκράτησης των εργαζομένων, προχωρά τώρα στην εφαρμογή του πιο σκληρού, αντεργατικού, ταξικού προγράμματος μετά την μεταπολίτευση που οδηγεί σε μείωση του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Πρόκειται για αντεργατική καταιγίδα.
Ο στόχος είναι να μειωθεί το εργατικό εισόδημα πάνω από 30% την τριετία που διανύουμε, να αποδιαρθρωθούν πλήρως οι συμβάσεις και οι εργασιακές σχέσεις, να καταστραφεί ακόμη κι’ αυτό το ισχνό οικοδόμημα κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικής προστασίας.
  • Οι μισθοί μειώνονται δραματικά, οι συντάξεις παγώνουν, σε όφελος των κερδών των επιχειρήσεων.
  • Οι φόροι αυξάνονται σε βάρος των εργαζομένων και τω φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
  • Τα ελλείμματα του κράτους μετατρέπονται σε ελλείμματα των εργατικών νοικοκυριών
  • Τα μέτρα είναι άδικα και πλήρως αναποτελεσματικά.
Τα μέτρα αφορούν όλους είτε εργάζονται στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.
Η κυβέρνηση βρήκε σύμμαχό της τις αγορές, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζει και αντιμετωπίζει την εργατική τάξη ως αντίπαλο προς εξόντωση.
Το συνδικαλιστικό κίνημα, όλοι οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πρέπει να ξεσηκωθούν. Καμιά ανοχή. Η κυβέρνηση επέλεξε τον πόλεμο απέναντι στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα και θα τον έχει. Στη βάρβαρη επίθεση ανάλογη θα είναι η απάντηση των εργαζομένων.
Καλούμε τη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ χωρίς καμιά χρονοτριβή να συγκαλέσει συνεδρίαση και να κηρύξει άμεσα γενική απεργία μαζί με την ΑΔΕΔΥ στις 16/3. Να καλέσει τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο αύριο Πέμπτη στις 6 μ. μ. στα Προπύλαια. Να κλιμακώσει τον αγώνα αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης.
3/3/2010

 

blogger templates | Make Money Online