Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Εκλογές Ε.Υ.Α.Ε – Ούτε εκεί δεν τα κατάφεραν !

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ εργαζομένων ΟΤΕ
.
πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την εκτυπώσιμη μορφή.
Απρίλης 2010

Εκλογές Ε.Υ.Α.Ε – Ούτε εκεί δεν τα κατάφεραν !

Οι φετινές εκλογές για την ανάδειξη των επιτροπών Υγιεινής και ασφάλειας (ΕΥΑΕ) συνέπεσαν με μια ιστορικών διαστάσεων επίθεση της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ, του κεφαλαίου και της παγκόσμιας κερδοσκοπίας, ενάντια στους εργαζόμενους και τις κατακτήσεις τους. Για πρώτη φορά μεταπολεμικά, βάλλονται με τέτοια σφοδρότητα οι μισθοί, τα ασφαλιστικά δικαιώματα και οι εργασιακές σχέσεις.
Δυστυχώς όμως το συνδικαλιστικό μας κίνημα είναι για άλλη μια φορά πίσω από τα γεγονότα. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, της ΟΜΕ-ΟΤΕ και των πρωτοβάθμιων σωματείων, βρίσκονται σε μόνιμη Νιρβάνα. Αντί να κηρύξουν γενικό ξεσηκωμό, αμορτισάρουν τις αντιδράσεις της κοινωνίας, εξαντλούνται σε ανέξοδες κορώνες και αρνούνται να κατεβάσουν τον κόσμο στους δρόμους, έστω και για μια 24ωρη απεργία.
Δεν περίμενε βέβαια κανείς από την συγκεκριμένη πλειοψηφία της ΟΜΕ-ΟΤΕ να αξιοποιήσει την ευκαιρία των εκλογών ΕΥΑΕ για να τις μετατρέψει σε ημέρα πάλης κατά της κυβερνητικής επίθεσης, αλλά επίσης κανείς δεν περίμενε ότι θα υποβάθμιζαν, θα ευτέλιζαν και εντέλει θα διέσυραν ένα τόσο σοβαρό θεσμό όπως οι επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας.
Δεν γνωρίζουμε αν πρέπει να τους αποδώσουμε άγνοια, ανεπάρκεια, ανοργανωσιά ή σκοπιμότητα.
Οι καταγγελίες που έρχονται από όλη την χώρα λένε :
• Ορισμός εφορευτικών επιτροπών στο παρά πέντε και χωρίς διαφανή κριτήρια. Πολλές Εφορευτικές επιτροπές δεν ανακοινώθηκαν ποτέ.
• Δεν υπήρξε καμιά ανακοίνωση για τις ημερομηνίες κατάθεσης υποψηφιοτήτων. Πολλά ψηφοδέλτια δεν ανακοινώθηκαν ποτέ. Αποκλειστήκαν υποψήφιοι.
• Οι ανακοινώσεις για το πού είναι οι κάλπες, και ποια κτήρια περιλαμβάνει κάθε ΕΥΑΕ, ανακοινώθηκαν πολύ αργά και πολλοί δεν γνώριζαν που ψηφίζουν.
• Πολλά λάθη στα μητρώα μελών οδήγησαν σε άσκοπη ταλαιπωρία εργαζόμενους που αλλού ήταν γραμμένοι και αλλού δουλεύουν.
• Δεν επιτράπηκε η είσοδος πολλών υποψηφίων την ώρα της καταμέτρησης.
• Δεν υπήρξε χρονική διευκόλυνση από τις υπηρεσίες για να ψηφίσουν εργαζόμενοι σε περιοχές που απείχαν αρκετά χιλιόμετρα από την κάλπη, με αποτέλεσμα την τεράστια αποχή.
• Μικρή συμμετοχή ακόμα και σε κτήρια που δεν απαιτούνταν μετακίνηση εξαιτίας της μη έγκαιρης προβολής των εκλογών από την Ομοσπονδία (Δ. Μέγαρο < 20% συμμετοχή ). Για άλλη μια φορά ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ επιβεβαίωσαν με την στάση τους το έλλειμμα δημοκρατίας στην λειτουργία της ΟΜΕ-ΟΤΕ. Για άλλη μια φορά προσπάθησαν να κρατήσουν την Αγωνιστική Συνεργασία απέξω από τους σχεδιασμούς τους. Η παράταξή μας, προφανώς επειδή συνεχίζει να τους χαλάει την σούπα «τιμωρήθηκε» με αποκλεισμό από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή Εκλογών. Προσπάθησαν να αποκλείσουν υποψηφίους μας από τα ψηφοδέλτια. Το ίδιο έκαναν και στη σύνθεση των εφορευτικών επιτροπών. Τις πρακτικές αυτές οι οποίες είναι η άμεση συνέχεια της ιδιοκτησιακής αντίληψης που έχουν οι ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ για την ομοσπονδία όχι μόνο δεν θα τις ανεχθούμε αλλά με όλες μας τις δυνάμεις θα προσπαθήσουμε να τις σπάσουμε.

Η Γραμματεία της Αγωνιστικής Συνεργασίας ΟΤΕ

 

blogger templates | Make Money Online