Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Όλοι στην απεργία της 20 Μαΐου 2010

http://agonistiki-synergasia.blogspot.com

Αθήνα 18/5/2010

Όλοι στους δρόμους
Όλοι στην απεργία της 20 Μαΐου 2010



Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Το επικοινωνιακό θέατρο που παίχτηκε από τις εκλογές μέχρι σήμερα για να έρθει σαν ώριμο φρούτο η «λύση» του ΔΝΤ συνεχίζεται και κάποιοι επιχειρούν να μειώσουν τις αρνητικές επιπτώσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου:

Από δική μας πλευράς θέλουμε να επισημάνουμε ότι:
• Ήδη έχει ψηφιστεί ένα προ-ασφαλιστικό με το οποίο έχουν κοπεί η 13η και 14η σύνταξη για τους ήδη συνταξιούχους πράγμα που θα μεταφερθεί και σε όλους τους μελλοντικούς συνταξιούχους.
• Το 2018 το κράτος αναλαμβάνει μόνο τις παροχές πρόνοιας και αποσύρεται από τη χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης (άρθρο 37 του νομοσχεδίου). Αυτό σε συνδυασμό με το άρθρο 11 που συνδέει τις αναπροσαρμογές των συντάξεων και με την οικονομική κατάσταση του κάθε φορέα σημαίνει ότι τότε θα υπάρξει μια δραστική μείωση των συντάξεων όλων των τότε συνταξιούχων.
• Δεν υπάρχει καμία κατηγορία σημερινών ασφαλισμένων που να μην τους πιάνει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η μείωση του συντάξιμου μισθού.
• Η μείωση η οποία επέρχεται στη συντριπτική πλειοψηφία των συντάξεων έρχεται από τρεις πλευρές. Τη μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης ανά έτος, τη μείωση του συντάξιμου μισθού με τον υπολογισμό του σε όλο τον ασφαλιστικό βίο και την επιβολή νέας εισφοράς σε όλους τους συνταξιούχους.
• Καταργούνται τα σημερινά κατώτερα όρια και το ΕΚΑΣ και ως κατώτερο όριο ορίζονται τα 15 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη.
• Το ύψος των επικουρικών συντάξεων παραπέμπεται στην εθνική αναλογιστική αρχή και σε Υπουργικές αποφάσεις.
• Το σχέδιο νόμου δεν είναι το τελικό καθώς στη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα που ψηφίστηκε από τη Βουλή υπάρχουν δεσμεύσεις οι οποίες δεν περιέχονται στο νομοσχέδιο προκειμένου να μετριαστούν σήμερα οι αντιδράσεις και να έρθουν αργότερα είτε με άλλο νομοσχέδιο, είτε με προεδρικά διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις.
• Τέτοια ζητήματα που μένουν ανοιχτά είναι η κατάργηση της 37ετίας, η ελάχιστη ηλικία πρόωρης συνταξιοδότησης στα 60 έτη, η μείωση της σύνταξης για όσους δεν έχουν 40 χρόνια υπηρεσίας και η εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών στο δημόσιο.

Η μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 5 Μάη δείχνει το δρόμο. Σήμερα περισσότερο από ποτέ απαιτείται το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, όλοι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, να κλιμακώσουν τον αγώνα τους και να συμμετάσχουν ακόμη πιο μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση της 20 Μάη. Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε.

 

blogger templates | Make Money Online