Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

ΤΑ 7 PROJECT ΤΗΣ D.T ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΤΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
16/6/2010
ΤΑ 7 PROJECT ΤΗΣ D.T ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΤΕ

(με άλλα λόγια   ΟΙ 7 ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ…….)


Τα δύσκολα πέρασαν….έρχονται τα χειρότερα….
Στη τελευταία συνεδρίαση το Δ.Σ της ΠΕΤ ΟΤΕ συζήτησε  τα λεγόμενα 7 project. Η συζήτηση περιορίστηκε κυρίως στο 7ο με το οποίο η ελληνόφωνη διοίκηση της D.T. προωθεί απολύσεις, γενικευμένα 4ωρα, εκ περιτροπής εργασία, γενικά εργασιακό μεσαίωνα. Ουσιαστικά προσπαθεί να περάσει τις εργασιακές ρυθμίσεις που η κυβέρνηση νομοθετεί. 
             Όμως, συνάδελφοι, κατά την άποψη μου, το 7ο project είναι αποτέλεσμα των προηγούμενων 6. Μερικά συγκεκριμένα παραδείγματα:
··Μιλάνε για αύξηση κερδοφορίας και παραγωγικότητας μέσα στην  οικονομική κρίση, με την κατανάλωση σε ελεύθερη πτώση!! Αυτό σημαίνει μειώσεις μισθών και θέσεων εργασίας.
··Μιλάνε για ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και προτείνουν τη πλήρη μετατροπή του ΟΤΕ σε εμπορική επιχείρηση προώθησης των προϊόντων & συμφερόντων της D.T, της miesens, της Mercedes. Αυτό σημαίνει τεχνολογική & οικονομική υποδούλωση της χώρας προκειμένου να παραμείνει η Γερμανία το αστέρι του βορρά.
··Μιλάνε για μείωση κτιρίων ώστε ο ΟΤΕ να πληρώνει λιγότερα ενοίκια στην ΟΤΕ estate για τα δικά του τα κτίρια. Αυτό σημαίνει κλείσιμο εμπορικών καταστημάτων και όχι μόνο…..
··Τα μόνα που δε μπαίνουν σε αμφισβήτηση είναι τα μπόνους και οι μισθοί πρόκληση των διάφορων διευθυντών γιατί πιστεύουν πως το βάρος του τηλεφωνικού καλωδίου είναι μικρότερο από το βάρος του πληκτρολογίου τους και η γραβάτα τους ανώτερη από τα εργαλεία μας.
Συνάδελφοι,
Τα 7 προγράμματα είναι το ίδιο επικίνδυνα. Πρόκειται για ένα ακόμη κρίκο στην υποβάθμιση της χώρας εντός του ευρωπαϊκού καταμερισμού εργασίας. Το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να αγωνιστεί για ένα άλλο ΟΤΕ όχι καταναλωτή τεχνολογίας αλλά παραγωγό. Ανάπτυξη για μας είναι ο δημόσιος κοινωνικός έλεγχος του ΟΤΕ. Ανάπτυξη είναι η συνεργασία με τις δημόσιες τεχνολογικές πανεπιστημιακές σχολές, ο διπλασιασμός του προσωπικού και όχι η απαξίωση πχ των εργαστηρίων ώστε να πληρώνουμε μια κωλοπλακέτα 100αδες Ευρώ, τα έργα να γίνονται από τους εργαζόμενους και όχι αρπακολατζήδες. Να παραμεριστούν οι διάφοροι εγκάθετοι και η συμμετοχή των εργαζομένων στις αποφάσεις να γίνει το ξεκίνημα για μια δημοκρατική στροφή.

Άμεσα χρειάζεται ουσιαστική ενημέρωση και συζήτηση με δημοκρατικά χαρακτηριστικά σε αγωνιστική κατεύθυνση.                         

             Δεν επαιτούμε διεκδικούμε.   
 Από δώ και πέρα υπάρχουν μόνο 2 κόμματα στην Ελλάδα. Αυτοί κι Εμείς. «Aυτοί» αποτύχανε. Εμείς πρέπει να πετύχουμε.

Χ. Βανδώρος μέλος Δ.Σ ΠΕΤ-ΟΤΕ
τηλ. 6974656539  –  VPN 439812  -  email: xvand@otenet.gr

 

blogger templates | Make Money Online