Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Αντιστεκόμαστε στη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα κυβέρνησης και τρόικας

http://Agonistiki-Synergasia.Blogspot.com

Αθήνα 26/6/2010

Αντιστεκόμαστε
στη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα κυβέρνησης και τρόικας
στην κατεδάφιση του ασφαλιστικού μας
στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων
στις απολύσεις


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Η κυβέρνηση επέλεξε το μέσο του καλοκαιριού για να φέρει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο με το οποίο καταργεί κάθε έννοια κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικού κράτους, αυξάνει τα χρόνια υπηρεσίας και τα όρια ηλικίας και μετατρέπει τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα.
Με το ίδιο νομοσχέδιο επιτίθεται στο σκληρό πυρήνα των εργασιακών σχέσεων και αλλάζει προστατευτικές για τους εργαζόμενους διατάξεις που ισχύουν από το 1920 (αποζημίωση λόγω απόλυσης) τις οποίες δεν τόλμησαν να τις πειράξουν ούτε οι δικτατορίες ούτε οι κατοχικές κυβερνήσεις. Στο νομοσχέδιο αυτό:
Δεν υπάρχει καμία κατηγορία σημερινών ασφαλισμένων που να μην τους πιάνει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η μείωση του συντάξιμου μισθού.
• Η μείωση η οποία επέρχεται σε όλες τις συντάξεις έρχεται από τέσσερεις πλευρές. Τη μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης ανά έτος, τη μείωση του συντάξιμου μισθού με τον υπολογισμό του σε όλο τον ασφαλιστικό βίο, την επιβολή νέας εισφοράς σε όλους τους συνταξιούχους και την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης που ήδη έχει επιβληθεί.
• Τα ποσοστά αναπλήρωσης που προβλέπονται για τη λεγόμενη αναλογική σύνταξη δίνουν σύνταξη 40,2% για σαράντα χρόνια δουλειάς.
• Περιορίζεται η κρατική χρηματοδότηση πράγμα το οποίο σημαίνει ότι και σε επόμενη φάση θα υπάρξει και νέα μείωση των συντάξεων.
• Το κράτος θα εγγυάται μόνο τη βασική σύνταξη των 360 € και θα αποσυρθεί από τη χρηματοδότηση της λεγόμενης αναλογικής σύνταξης.
• Για τα επικουρικά αναφέρεται ότι το κράτος δεν εγγυάται πλέον τίποτε και αν προκύψει ή προβλέπεται έλλειμμα θα μειώνονται οι συντάξεις.
• Οι μετά το 1983 ασφαλισμένοι άνδρες και γυναίκες θα δικαιούνται σύνταξη στα 60 με σαράντα χρόνια δουλειάς ή στα 65.
• Καταργείται η δυνατότητα μονομερούς προσφυγής των συνδικαλιστικών οργανώσεων στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) πράγμα που θα σημάνει την αρχή του τέλους των συλλογικών συμβάσεων.
• Αυξάνονται τα όρια των ομαδικών απολύσεων από 2 σε 5% το μήνα.
• Η αποζημίωση λόγω απόλυσης μειώνεται στο μισό.
• Μειώνεται η προσαύξηση των υπερωριών για τις πρώτες 120 ώρες από 50% σε 40% και τις για τις επόμενες από 75% σε 60%.
Η μαζική συμμετοχή στις προηγούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις δείχνει το δρόμο. Σήμερα περισσότερο από ποτέ απαιτείται το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, όλοι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, να κλιμακώσουν τον αγώνα τους και να συμμετάσχουν ακόμη πιο μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Όλοι στην απεργία της 29 Ιούνη
Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε

 

blogger templates | Make Money Online