Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Αντίσταση τώρα - Αντίσταση Παντού


ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΘ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 11-09-2010

Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες, Νέοι και Νέες,
Μέσα σε 8 μήνες, η πιο σκληρή και ανάλγητη νεοφιλελεύθερη Κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος, διαπράττει το πιο βάρβαρο έγκλημα σε βάρος του κόσμου της εργασίας και του ελληνικού λαού.
Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επιμελώς χρησιμοποίησε τον κίνδυνο της χρεοκοπίας της χώρας ως φάντασμα τρόμου για να αποκτήσει ηθική και πολιτική νομιμοποίηση στην πλήρη υποταγή της στις απαιτήσεις των χρηματιστών, των δανειστών και του μεγάλου Κεφαλαίου. Λειτούργησε και λειτουργεί ως το τέλειο εκτελεστικό τους όργανο, υποτάσσοντας τους εργαζόμενους στη δουλεία του νεοφιλελεύθερου Μηχανισμού Στήριξης, υπέγραψε το κατάπτυστο Μνημόνιο και έθεσε εαυτή στην υπηρεσία του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της ΕΚΤ αλλά και των εργοδοτών, ικανοποιώντας κάθε τους αίτημα για διάλυση του Κοινωνικού κράτους των εργασιακών σχέσεων και την ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου τομέα.
Με έναν αξιοθαύμαστο συγχρονισμό μεταξύ κυβέρνησης και τρόϊκας:

- Η Ελλάδα γίνεται πρωταθλητής της ανεργίας και της φτώχειας.
Η ανεργία παίρνει τρομακτικές διαστάσεις με τους ανέργους να ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο, με πληθωρισμό σε πρωτοφανή επίπεδα, με δραματική μείωση μισθών και συντάξεων, με τη ταξική φορολογική επιδρομή, με το εργατικό-λαϊκό εισόδημα να συρρικνώνεται σε επίπεδα της δεκαετίας του ’80.
- Η Ελλάδα γίνεται πρωταθλητής της ανισότητας, της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας.
Με τη βίαιη ανακατανομή του πλούτου σε βάρος της εργασίας, τον σφαγιασμό των εργατικών δικαιωμάτων, την απορρύθμιση της εργασίας και το ξήλωμα του ατομικού και συλλογικού δικαίου, την επιβολή της κυριαρχίας της ευελιξίας στην αγορά εργασίας, την κατάργηση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης. Στο όνομα της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος κατήργησαν την κοινωνική ασφάλιση και τα ασφαλιστικά δικαιώματα εργαζομένων και συνταξιούχων τη στιγμή που η εισφοροδιαφυγή και οι χαριστικές ρυθμίσεις στους εργοδότες συνεχίζονται με προκλητικό τρόπο.
- Η Ελλάδα και ο Δημόσιος τομέας ξεπουλιούνται όσο-όσο για να αυξηθούν τα κέρδη του κεφαλαίου.
Συκοφάντησε, διέλυσε, συρρίκνωσε και εν τέλει ιδιωτικοποιεί τα δημόσια κοινωνικά αγαθά. Ξεπούλησε αντί πινακίου φακής ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, μεταφορές, λιμάνια. Σε μηχανές κερδοφορίας μετέτρεψε τα κοινωνικά αγαθά της Υγείας και της Παιδείας.
Το έργο όμως συνεχίζεται, η Κυβέρνηση είναι πανέτοιμη για το δεύτερο γύρο της βαρβαρότητας, αυτόν της εφαρμογής του «Επικαιροποιημένου» Μνημονίου, που θα ολοκληρώσει τη διάλυση της οικονομίας και της κοινωνίας, πάντα σε όφελος των πιστωτών και του μεγάλου κεφαλαίου.
Συνεχίζεται η ανεξέλεγκτη άνοδος των τιμών, οι πρόσθετες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η κατεδάφιση των ΣΣΕ και του ΟΜΕΔ, η μείωση των κοινωνικών παροχών και των επιδομάτων ανεργίας, η κατάργηση των ΒΑΕ, η ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών, η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας που έχει απομείνει- και οδηγούνται οι εργαζόμενοι και η κοινωνία σε ένα τοπίο καταστροφής με βαθιά ύφεση και υψηλή ανεργία.
Η κυβέρνηση με την καθοδήγηση του μηχανισμού στήριξης ΔΝΤ-ΕΕ-.ΕΚΤ και με εργαλεία το κατάπτυστο Μνημόνιο έχει μεταλλαχθεί σε έναν επικίνδυνο διεκπεραιωτή της πιο ακραίας νεοφιλελεύθερης ανασυγκρότησης του κεφαλαίου
Η αντίσταση στη βαρβαρότητα του νεοφιλελευθερισμού
είναι η μοναδική διέξοδος για τους εργαζομένους και τη κοινωνία.
Για να σταματήσει αυτή η βαρβαρότητα σε βάρος των εργαζομένων απαιτείται η κινητοποίηση όλων μας, ανέργων, μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών, επαγγελματοβιοτεχνών και νεολαίας η δημιουργία ενός κοινωνικού μετώπου που μπορεί να σταματήσει αυτή την πολιτική και να επιβάλλει λύσεις προς όφελος των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Με επίκεντρο τις ανάγκες των εργαζομένων και της κοινωνίας και όχι των αγορών
τα Συνδικάτα πρέπει να δυναμώνουν τον αγώνα τους, να τον διευρύνουν πολιτικά και κοινωνικά
Αγωνιζόμαστε για την έξοδο της χώρας από το μηχανισμό της τρόικας, την ακύρωση όλων των μέτρων που έχουν παρθεί μέχρι σήμερα, την επαναδιαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους και την προβολή μιας εναλλακτικής πολιτικής διεξόδου από την κρίση με δημόσιες πολιτικές που θα στηρίζουν την ουσιαστική αναδιανομή του πλούτου , θα στηρίζουν την προστασία και διεύρυνση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών με επίκεντρο την κοινωνία και τα δικαιώματά της και όχι τις αγορές ή το πώς θα πάρουν οι τοκογλύφοι τα λεφτά τους και τα κέρδη τους.
Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των κυβερνητικών πολιτικών που καταργούν ακόμη και το σύνταγμα, την προστασία και τη διεύρυνση των δημοκρατικών, ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους, του δικαιώματος στην εργασία, για αξιοπρεπή δουλειά και διαβίωση, για δημόσια κοινωνική ασφάλιση, για σύνταξη πραγματική και όχι βοηθήματα ελεημοσύνης, για δημόσια παιδεία και υγεία, για το δικαίωμα των νέων να ζουν να μορφώνονται και να εργάζονται και όχι να γίνονται η σύγχρονη γενιά της μετανάστευσης.
Αγωνιζόμαστε για να περιφρουρήσουμε ότι κατακτήσαμε με τους αγώνες μας και για να χτίσουμε ένα αύριο καλύτερο από το σημερινό.

Συμμετέχουμε ΜΑΖΙΚΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ και ΕΝΩΤΙΚΑ
στη διαδήλωση της 11ης Σεπτέμβρη 2010 στη ΔΕΘ
ενάντια στην πολιτική της Κυβέρνησης και της τρόικα.

 

blogger templates | Make Money Online