Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Δήλωση Γ. Δούκα για την προσφυγή της ΟΜΕ-ΟΤΕ στον ΟΜΕΔ

Προς: την Ε.Ε. της ΟΜΕ – ΟΤΕ
Κοιν. Δ,Σ, συλλόγου εργαζομένων COSMOTE

Αθήνα 15/3/2011

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Σήμερα Τρίτη 15/3/2011 η ΟΜΕ – ΟΤΕ ζήτησε την παρέμβαση του ΟΜΕΔ για το ζήτημα της συλλογικής σύμβασης εργασίας μεταξύ ΟΜΕ – ΟΤΕ και ΟΤΕ και μεταξύ COSMOTE και συλλόγου εργαζομένων COSMOTE.
Εκτός από τη διαφωνία μου με αυτή την απόφαση θέλω να επισημάνω και ορισμένες άλλες πλευρές.
Συνάδελφοι υπήρχαν άλλες «ευκαιρίες» για προσφυγή στον ΟΜΕΔ. Έχω την εντύπωση ότι τις ώρες που λήγει το τελεσίγραφο Τσαμάζ για τις απολύσεις στην COSMOTE πολιτικά και συνδικαλιστικά είναι ότι χειρότερο να ζητάμε διαμεσολάβηση για τα θέματα της συλλογικής σύμβασης.
Εκτός όμως από τη μεσολάβηση που ζητήθηκε για τον ΟΤΕ ζητήθηκε η μεσολάβηση και για τη συλλογική σύμβαση της COSMOTE. Εδώ το θέμα έχει διπλή διάσταση. Η πρώτη διάσταση έχει να κάνει πάλι με το πόσο είναι ορθό πολιτικά την ώρα που μαχόμαστε για τις απολύσεις στην COSMOTE, που μαχόμαστε για να προστατέψουμε αυτούς που δεν υπέκυψαν στον εκβιασμό να ζητάμε μεσολάβηση για την υπογραφή σύμβασης στην COSMOTE. Η δεύτερη διάσταση έχει να κάνει με τη διαδικασία και το ποιος τελικά δικαιούται να προσφύγει στον ΟΜΕΔ για τη συλλογική σύμβαση της COSMOTE. Αν το σωματείο της COSMOTE έχει εκχωρήσει τα σχετικά με την υπογραφή συλλογικής σύμβασης δικαιώματά του στην ομοσπονδία εγώ μπορεί να διαφωνώ όμως έχετε το δικαίωμα να παίρνετε τέτοιες αποφάσεις. Αν όμως δεν τα έχει εκχωρήσει – και απ’ όσο γνωρίζω δεν τα έχει εκχωρήσει – τότε η ομοσπονδία δεν είχε το δικαίωμα να ζητήσει τη μεσολάβηση του ΟΜΕΔ για την COSMOTE.

Γιάννης Δούκας
Μέλος της Ε.Ε. της ΟΜΕ - ΟΤΕ

 

blogger templates | Make Money Online