Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΑΓΩΝ.Ε.Σ. ΠΕΤ-ΟΤΕ - Το Συνδικάτο μας μπροστά σε ένα προαναγγελθέν ναυάγιο

ΑΓΩΝ.Ε.Σ ΠΕΤ ΟΤΕ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΕΤ ΟΤΕ


Το Συνδικάτο μας μπροστά σε ένα προαναγγελθέν ναυάγιο.

     Την ώρα που η κυβέρνηση των εντολοδόχων της τρόικας, ενσυνείδητα διαλύει τα πάντα στη χώρα, μετατρεπόμενη σε γραφείο εκποίησης κοινωνικής περιουσίας, εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, η ηγεσία της ΠΕΤ-ΟΤΕ για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται αναντίστοιχη των περιστάσεων. Χωρίς να αντιλαμβάνεται τις δραματικές εργασιακές μεταβολές, την εποχή των οπτικών ινών και των μεγάλων ταχυτήτων, βρίσκεται στο προχθές και λειτουργεί στο μικρόκοσμο του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού, με τακτικές της δεκαετίας του 1980. Ενώ γύρω μας γκρεμίζονται τα πάντα αυτοί, εκτός τόπου και χρόνου, σχεδιάζουν την ΠΕΤ-ΟΤΕ της επόμενης μέρας. Μιας ΠΕΤ-ΟΤΕ που ισορροπώντας μεταξύ εργοδοσίας, κυβέρνησης & κόμματος θα αποτελεί πλέον τον ορισμό του μνημονιακού συνδικαλισμού.
         Η 31η Συνέλευση αντιπροσώπων ξεκίνησε σαν φάρσα, ολοκληρώθηκε σαν κωμειδύλλιο και συνεχίζει σαν δράμα.
√ Αντί να βάλει στόχο την πιο δυνατή συσπείρωση δυνάμεων κατέληξε στη χειρότερη διάλυση.
√ Αντί να ξεδιαλύνει συμμαχίες μεταξύ των συνδικάτων που χτυπιούνται, κατάληξε σε διασπάσεις και μοναχικές πορείες στο άγνωστο με βάρκα την αποσύνθεση..
√ Αντί να υπερασπιστεί την εργατική δημοκρατία δημιουργεί συνθήκες συνδικαλιστικής ολιγαρχίας και αυταρχισμού.
Έγκαιρα οι 2 εκπρόσωποι της παράταξης μας, στο Δ.Σ της ΠΕΤ ΟΤΕ, προτείναμε πλαίσιο συζήτησης και αποφάσεων που θα έπρεπε στη Σ.Α και να συζητηθεί και να καταληχθεί. Αντί για αυτό βρεθήκαμε μπροστά σε στημένες μάχες και αντιπαραθέσεις…Η Σ.Α. βάδισε στο δρόμο του αποπροσανατολισμού και η αποκορύφωση της απαξίωσης συνέβη, όταν οι παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΕΣΚ και ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ, μετά την αποχώρηση της ΠΑΣΚΕ, κατέθεσαν κοινό ψήφισμα που ουσιαστικά σήκωνε χειρόφρενο στη πορεία του σωματείου. Βέβαια μετά την παρέμβαση μας (Χ. Βανδώρος), η ΕΣΚ αναθεώρησε - ψήφισε λευκό - και η Ακομμάτιστη ανακάλυψε την άλλη μέρα, αφού το ψήφισε, ότι μπορεί και να είχε διαφωνήσει κάπου (το ίδιο θα πει και για το κάρφωμα στη Διοίκηση ΟΤΕ για τα διπρόσωπα συνεργεία με την από 3.3.2011 ανακοίνωση της;). Η ΑΣΕ προτίμησε την αποχώρηση από την ψηφοφορία.
        Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Την ώρα που η κυβέρνηση πιστή στα μνημονιακά κελεύσματα ετοιμάζει άρση μονιμότητας, προκειμένου να προχωρήσει σε απολύσεις. Τη συρρίκνωση μισθών και συντάξεων σε επίπεδο φτώχιας ,για όλους τους εργαζόμενους. Την ώρα που η ΓΣΕΕ στηρίζει ουσιαστικά τα κυβερνο-μνημονιακά μέτρα. Τι άλλο μένει για τους εργαζόμενους παρά μόνο η πιο δυνατή συσπείρωση και πάλη; Τα προβλήματα είναι γνωστά. Τα μέτρα που θα έρθουν λίγο πολύ όλοι τα γνωρίζουμε. Τις συνέπειες θα τις υποστούμε όλοι. Γιατί δεν ακολουθούμε άλλο δρόμο; Δεν βλέπουμε ότι τα μέχρι τώρα γιατροσόφια είναι χειρότερα από την ασθένεια;
Το πρόβλημα δεν είναι η διαφωνία αυτή καθεαυτή. Είναι ότι δεν γινόμαστε σοφότεροι από την κριτική του άλλου; Είναι ότι αρνιόμαστε να πάμε μαζί κι ας βαδίζουμε στον ίδιο δρόμο; Είναι ότι στη πίσω πλευρά του κεφαλιού μας έχουμε ακόμα το ατομικό βόλεμα και το κέρδος της στιγμής; Ίσως οι περιστάσεις είναι μεγαλύτερες από το μπόι μας; Μα γιαυτό πρέπει να πατήσει ο ένας στα βήματα του άλλου. Η κοινωνική αλυσίδα αν σπάσει στους πολλούς κρίκους της, η ιστορία θα έχει τελειώσει….
Μπροστά σαυτή την κατάσταση η ΑΓΩΝ.Ε.Σ ΠΕΤ ΟΤΕ προτείνουμε:
• Άμεση συνεδρίαση του ΔΣ ΠΕΤ ΟΤΕ (Μετά το Πάσχα) με θέμα αντιμετώπιση της επίθεσης, εκλογή επιτροπής για συντονισμό με αγωνιζόμενα σωματεία και κλάδους κοινής ωφέλειας.
• Σύγκληση των προεδρείων των Τ.Δ.Ε για ενημέρωση και προγραμματισμό έκτακτων συνελεύσεων.
• Παρέμβαση σαν σωματείο στο συνέδριο της ΟΜΕ ΟΤΕ στη βάση των αποφάσεων μας.
• Καλούμε κάθε μέλος του Δ.Σ να ανταποκριθεί στην ενωτική προσπάθεια μας.
• Καλούμε κάθε Τ.Δ.Ε να πιέσει στη παραπάνω κατεύθυνση ενότητας και υλοποίησης αποφάσεων.
• Καλούμε κάθε συνάδελφο να δραστηριοποιηθεί με όποιο τρόπο νομίζει.

Συνάδελφοι. Είμαστε στη μεγάλη βδομάδα. Η σταύρωση των εργαζομένων προοιωνίζεται συνεχής. Για την ανάσταση δεν είμαστε βέβαιοι… Εμείς συνεχίζουμε .

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΕΧΟΥΝ & ΑΡΧΕΣ
Γ. Φλώρος Χ. Βανδώρος Μέλη Δ.Σ ΠΕΤ ΟΤΕ.

 

blogger templates | Make Money Online