Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ενημερωτικό σημείωμα 24-5-2011

                   Την Τρίτη 24/5/2011 συνεδρίασε η εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας μετά από τις κυβερνητικές εξαγγελίες της κυβέρνησης πώληση όλου του ποσοστού μετοχών του ΟΤΕ που κατέχει σήμερα το Δημόσιο. Η απόφαση της ομοσπονδίας είναι η εξαγγελία 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης και η πραγματοποίηση Πανελλαδικού συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθούν σε ημερομηνίες που θα συμφωνηθούν και με τους συναδέλφους των άλλων υπό ιδιωτικοποίηση οργανισμών, η πραγματοποίηση συνέντευξης τύπου, η συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ την Τετάρτη 25/5 (προσυγκέντρωση στα γραφεία της ομοσπονδίας στις 5.30 μ.μ.) και παρεμβάσεις σε Υπουργεία και κοινωνικούς φορείς.
                Συνάδελφοι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χωρίς ίχνος αυτοσεβασμού προχωράει στην ολοκλήρωση του πολιτικού, οικονομικού, κοινωνικού και εργασιακού εγκλήματος της πλήρους και ολοκληρωτικής ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ. Καταπάτησε όλες τις προεκλογικές αλλά ακόμη και τις μετεκλογικές της δεσμεύσεις. Τουλάχιστον δύο φορές μία διά του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ρέπα αλλά και μία διά του Υπουργού Οικονομίας κ. Παπακωνσταντίνου (Οκτώβριος 2010) δηλώθηκε στην ομοσπονδία ότι δεν προτίθενται να πουλήσουν άλλο ποσοστό. Εκτός αυτού όπως μας ενημέρωσαν στελέχη της ΠΑΣΚΕ μόλις αυτό το μήνα δηλαδή το Μάιο του 2011 ο ίδιος ο Παπακωνσταντίνου τους διαβεβαίωνε ότι δεν θα πουληθεί άλλο ποσοστό. Αλλά ποιος έχασε τον αυτοσεβασμό του για να τον βρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η πώληση του ΟΤΕ συνοδεύεται με την εξαγγελία άμεσης πώλησης και άλλων τεσσάρων οργανισμών Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Οργανισμός Λιμένος Πειραιά, Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης και Εταιρεία Ύδρευσης και αποχέτευσης Θεσσαλονίκης. Όπως εμείς έχουμε φωτογραφίες με τον Παπανδρέου να περιοδεύει πριν τις εκλογές στον ΟΤΕ και να διακηρύττει «ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ» έτσι και οι συνάδελφοι στην ΕΥΑΘ έχουν αντίστοιχες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με τον Παπανδρέου να είναι έτοιμος να φορέσει το μπλουζάκι της ΕΥΑΘ που έγραφε «ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ». Αλλά ποιος έχασε τον αυτοσεβασμό του για να τον βρει ο Παπανδρέου. Νομίζουμε ότι πέρα από τις όποιες άλλες κινητοποιήσεις τέτοιες φωτογραφίες καθώς και ότι ανάλογο οπτικοακουστικό υλικό υπάρχει αξίζει να εκτεθεί σε διάφορα κεντρικά σημεία της Αθήνας.
Συνάδελφοι όλα αυτά συνοδεύονται με τα άλλα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί με  το «νέο οδικό χάρτη» και με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Με δυο λόγια συνοδεύονται με εξαγγελία ότι πωλείται ότι δημόσιο έχει απομείνει, με μειώσεις μισθών στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με μειώσεις θέσεων εργασίας στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο (μιλάνε για 150.000) με νέα φοροεπιδρομή. Μέσα εκεί εντάσσονται και οι Γερμανικές πιέσεις για αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος στον ΟΤΕ, για δυνατότητα ελεύθερων απολύσεων για δυνατότητα να μπορούν να εφαρμόσουν σε όλο τον όμιλο ΟΤΕ τους εκβιασμούς που εφάρμοσαν στην COSMOTE.
                Με βάση αυτά θεωρούμε ότι όλες οι κινητοποιήσεις επιβάλλεται και πρέπει να στηριχθούν από όλους. Όλοι έχουν κριτικές παρατηρήσεις για την ομοσπονδία και πολλές πάρα πολλές έχουμε κι’ εμείς. Ωστόσο ο εχθρός είναι η κυβέρνηση, η τρόικα και η εργοδοσία και θα πρέπει να μας βρουν απέναντί τους. Θεωρούμε θετική, παρ’ ότι άργησε, την απόφαση για πρόταση – πρόσκληση προς τη ΓΣΕΕ και τις άλλες ομοσπονδίες για κοινό βηματισμό και συντονισμό όσων είναι προς ιδιωτικοποίηση. Θεωρούμε ότι αυτά τα βήματα θα πρέπει να έχουν την ανάλογη συνέχεια και στα άλλα επίπεδα δηλαδή θα πρέπει να επιδιωχθεί ο συντονισμός όλων των κοινωνικών ομάδων εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, αγροτών, επαγγελματοβιοτεχνών και νεολαίας απέναντι στην τρόικα, στην κυβέρνηση, στους συνοδοιπόρους και στα παπαγαλάκια της.
                Συνάδελφοι θεωρούμε ότι η μαζική συμμετοχή, η μαζική πίεση και η μαζική δραστηριοποίηση είναι αναγκαίοι παράγοντες ώστε να σταλούν ηχηρά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις κυβέρνηση, τρόικα, εργοδοσία αλλά και συνδικαλιστικές ηγεσίες.
        

 

blogger templates | Make Money Online