Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Απαράδεκτη πολιτικά και νομικά η έκτακτη εισφορά

Όταν η βαρβαρότητα τείνει να γίνει καθεστώς η αντίσταση είναι υποχρέωση όλων
Αντιστεκόμαστε στη φορολογική καταιγίδα
Απαράδεκτη πολιτικά και νομικά η έκτακτη εισφορά
Λάθη της εφορίας χρεώνουν αδικαιολόγητα χιλιάδες €

Αυτές τις μέρες έρχονται σε όλους μας τα ραβασάκια της εφορίας για την έκτακτη εισφορά. Για την εισφορά αυτή υπάρχει έντονη πολιτική αλλά και νομική αμφισβήτηση. Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες αδυνατούν να την πληρώσουν και άλλοι τόσοι είναι αυτοί που την αμφισβητούν τόσο πολιτικά όσο και νομικά. Εμείς ενώνουμε τη φωνή μας με όλους αυτούς που αμφισβητούν πολιτικά την έκτακτη εισφορά και καλούμε όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς να σηκώσουν μια ασπίδα πολιτικής και νομικής προστασίας όλων αυτών που δεν θα την πληρώσουν.
Οι συλλογικότητες που αμφισβητούν τις έκτακτες εισφορές καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Την Πέμπτη 22/9 στις 6.30 μ.μ.
στο Υπουργείο Οικονομίας Καραγεώργη Σερβίας 8 Σύνταγμα

Πέραν αυτών θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σε πολλά εκκαθαριστικά σημειώματα που έχουν αποσταλεί υπάρχουν σοβαρά λάθη τα οποία χρεώνουν αδικαιολόγητα πολλούς συναδέλφους με πολλές χιλιάδες €. Έχει παρατηρηθεί ότι σε συναδέλφους που συνταξιοδοτήθηκαν πέρυσι υπολόγισαν την έκτακτη εισφορά ή στην αποζημίωση που πήραν από τον ΟΤΕ λόγω απόλυσης ή στο εφάπαξ που πήραν από το ταμείο αρωγής ή και στα δύο. Παρατηρήθηκε επίσης να υπολογιστεί έκτακτη εισφορά σε εν ενεργεία συναδέλφους που πήραν πέρυσι την προκαταβολή του εφάπαξ ή και σε άλλα δάνεια που πήραν και τα έχουν συμπεριλάβει στη δήλωσή τους. Αυτά όλα είναι λάθη της εφορίας (είναι πιθανό να υπάρχουν και άλλα παρόμοια που δεν έπεσαν στην αντίληψή μας) και σε κάθε περίπτωση οι συνάδελφοι θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση διαγραφής τέτοιων οφειλών στη ΔΟΥ που ανήκουν και να ζητήσουν νέα εκκαθάριση.
Τέλος θα επαναλάβουμε ότι πληθαίνουν αυτοί που σκοπεύουν να στείλουν ένα μήνυμα αντίστασης καθυστερώντας την πληρωμή των δόσεων. Για την καθυστέρηση ενός μήνα μιας δόσης 300 € το πρόστιμο είναι 3 €, για την καθυστέρηση και δεύτερης ισόποσης προστίθενται άλλα 6 € και για την καθυστέρηση τριών δόσεων το συνολικό πρόστιμο είναι 18 €. Όποτε πληρώσει κάποιος την έκτακτη εισφορά καλό είναι να καταθέσει την επιφύλαξή του για το πόσο νόμιμη είναι η επιβολή του φόρου αυτού. Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει που θα καταλήξει η νομική αμφισβήτηση.

 

blogger templates | Make Money Online