Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Αντιστεκόμαστε στα χαράτσια τους

 
Αντιστεκόμαστε στα χαράτσια τους

Αν προσπαθήσουμε να καταγράψουμε τις αλλεπάλληλες φορολογικές επιδρομές που είχαμε από την έλευση της τρόικας μέχρι σήμερα είναι βέβαιο ότι κάποιες θα ξεχάσουμε. Θα το προσπαθήσουμε όμως. Ο ΦΠΑ αυξήθηκε κατ’ επανάληψη και ο συντελεστής του 19% έγινε αρχικά 21 και μετά 23%. Σ’ αυτό το συντελεστή πρόσφατα εντάχθηκαν αρκετά είδη μεγάλης Λαϊκής κατανάλωσης και δεν κατάφεραν να γλυτώσουν ούτε το παραδοσιακό μας σουβλάκι ή τα αναψυκτικά. ΟΙ φόροι σε καύσιμα ποτά και τσιγάρα αυξήθηκαν κατ’ επανάληψη, η βενζίνη πουλιέται σήμερα πάνω από 1,6 € το λίτρο και το πετρέλαιο θέρμανσης έγινε είδος πολυτελείας. Το αφορολόγητο κατέβηκε αρχικά στις 8.000 € για να κάτσει λίγο μετά στις 5.000 € αφού έγινε και το τραγελαφικό αλαλούμ του Βενιζέλου με τις αποδείξεις και το παράδειγμα που μας είπε στην τηλεόραση γι’ αυτόν που παίρνει 100.000 €.  Ερώτημα πάντως παραμένει αν το 5.000 € είναι η  τελική τιμή ή θα συνεχίσει κι’ αυτό την πτωτική πορεία των μισθών και των συντάξεων. Γιατί έτσι  το έχει η κυβέρνηση. Όσο μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις ανάλογα θα πρέπει να μειώνεται και το αφορολόγητο όριο. Τα ραβασάκια της έκτακτης εισφοράς έχουν έρθει στους περισσότερους αν όχι σε όλους, τα νέα φορομπηχτικά μέτρα ενάντια σε όλους αυτούς που κατάφεραν να αγοράσουν ένα σπίτι θα μας τα στείλουν μέσω της ΔΕΗ και πρόσφατα εξήγγειλαν για το 2012 περικοπές στη μείωση του φόρου που προέρχεται από δίδακτρα ή από τόκους δανείων ή ακόμα και από τα έξοδα για ιατρικές δαπάνες. Τόσο καλά τόσο σοσιαλιστικά.

Συνάδελφοι είναι εκατοντάδες χιλιάδες αυτοί που αδυνατούν να πληρώσουν την έκτακτη εισφορά και άλλοι τόσοι είναι αυτοί που την αμφισβητούν και στέλνουν μηνύματα άλλοι αντίστασης άλλοι ανυπακοής και άλλοι απλώς διαμαρτυρίας ή επιφύλαξης. Η στάση την οποία θα κρατήσει ο καθένας είναι δική του υπόθεση. Εμείς θα πούμε ότι εντείνεται το κύμα αυτών που αρνούνται να πληρώσουν και καταθέτουν δήλωση άρνησης πληρωμής και πολλοί είναι κι’ αυτοί που έχουν σκοπό να καθυστερήσουν την πληρωμή κάποιων δόσεων.

Όλοι μαζί και με όποιο τρόπο νομίζει ο καθένας μπορούμε να στείλουμε το μήνυμα της αντίστασης και της ανυπακοής. Γιατί αν δεν τους σταματήσουμε δεν έχουν σκοπό να σταματήσουν.

Όταν η βαρβαρότητα τείνει να γίνει καθεστώς η αντίσταση είναι υποχρέωση όλων

 

blogger templates | Make Money Online