Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Εκδήλωση της Αυτόνομης Παρέμβασης

Η Αυτόνομη Παρέμβαση διοργανώνει την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011 στις 6 το απόγευμα στο Ξενοδοχείο Imperial (Πλ. Καραϊσκάκη) εκδήλωση - συζήτηση με θέμα:
«ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ»
Εισηγητές στην εκδήλωση θα είναι οι:
- ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: Καθηγητής Πολ. Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Paris VIII 
- ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Βουλευτής, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
- ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΖΗΣ: Καθηγητής εργασιακών σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
- ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Δικηγόρος Εκπρόσωπος του «Νέου Αγωνιστή»

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η Γραμματεία της Αυτόνομης Παρέμβασης

Η αφίσσα της Εκδήλωσης

Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Ο ελληνικός Λαός όλος μαζί ενωμένος θα παλέψει και θα νικήσει

28 Οκτώβρη 2011
Η αγωνία του ελληνικού Λαού
είναι αγωνία Λαού που θέλει να ζήσει και θα ζήσει
που θα παλέψει όλος μαζί ενωμένος
που θα παλέψει και θα νικήσει
                                                                                          Δημήτρης Γληνός

Είκοσι μήνες περάσανε από την εθνική μας γιορτή 25 Μάρτη 2010 που μας μιλήσανε για το πιστόλι που οπλίστηκε και σημάδευε τους τοκογλύφους και τους αεριτζήδες της αγοράς. Και το πιστόλι το γύρισαν επάνω μας και πυροβολούν συνέχεια.
Λίγο μετά από το Ακριτικό Καστελόριζο μας είπαν για τη νέα κατοχή.
Ένα χρόνο μετά το 2011 διάλεξαν πάλι την ίδια μέρα 25 Μάρτη για να μας πούν για το νέο σύμφωνο ανταγωνιστικότητας που έβαλε τις βάσεις για να μπει ο νεοφιλελευθερισμός στα Ευρωπαϊκά Συντάγματα.
Λίγους μήνες μετά διάλεξαν την άλλη εθνική μας γιορτή και παραμονές της 28ης Οκτωβρίου του 2011 μας ανακοίνωσαν την για πολλά χρόνια παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας, της εθνικής μας αξιοπρέπειας στους επιτρόπους και τους τοποτηρητές της τρόικας.
Στους είκοσι μήνες που μεσολάβησαν έχουν έρθει τα πάνω κάτω. Η Ελλάδα και ο Λαός της βιώνουν καθημερινά τη συνεχιζόμενη βάρβαρη και ανελέητη επίθεση των μεγαλύτερων παγκόσμιων και ευρωπαϊκών νεοφιλελεύθερων μηχανισμών.  Κάθε μέρα που περνάει είναι χειρότερη πολύ χειρότερη από την προηγούμενη. Κάθε μέρα ακούμε νέα μέτρα, την άλλη μέτρα παίρνουν άλλα μέτρα και το βράδυ μαθαίνουμε ότι μας λείπουν μερικά δισεκατομμύρια και ότι αν δεν καταργήσουμε τις συμβάσεις ή αν δεν απολύσουμε τους μισούς ή αν δεν μειώσουμε τους μισθούς και τις συντάξεις μας δεν θα μας δώσουν την έκτη ή την έβδομη ή τη δέκατη έβδομη δόση.
Και δεν είναι μόνο αυτά αλλά οι ίδιοι που φέρανε την κατάσταση εδώ που τη φέρανε, συκοφάντησαν ένα ολόκληρο Λαό και πέρασαν σε όλο τον πλανήτη την αντίληψη ότι οι Έλληνες είμαστε κλέφτες, είμαστε τεμπέληδες, ότι ζούμε παρασιτικά και άλλα πολλά και διάφορα. Και ήρθε η κυβέρνηση διά του αντιπροέδρου της και τα επιβεβαίωσε. Βγήκε ο Πάγκαλος και ανακοίνωσε το πόρισμα: «μαζί τα φάγαμε».
Στους είκοσι μήνες περάσανε νόμους. Νόμους που κατεδαφίζουν ότι ο Λαός έχει κερδίσει με αγώνες. Νόμους που τους «επιτρέπουνε» να τα ξεπουλήσουν όλα. Να μην αφήσουν τίποτε. Δεν άφησαν οικογένεια χωρίς άνεργο ή χωρίς κάποιον με μισή δουλειά ή με μισό μισθό ή με κάποιον που έκλεισε το μαγαζί του.  Άφησαν τα σχολεία και τα παιδιά μας χωρίς βιβλία. Πρώτη φορά μετά το 1946.
Και δεν έχουν σκοπό να σταματήσουν. Οι συμφωνίες που υπογράψανε είναι κάτι χειρότερο από αποικιοκρατικές. Στη χώρα μας εγκαθίσταται μόνιμα πλέον ένας νέος Πιουριφόι που θα αποφασίζει, θα ελέγχει και θα τιμωρεί. Η υποτέλεια σε όλο της το μεγαλείο. Θα δίνει τις εντολές του, θα ελέγχει την πορεία της υλοποίησής τους και θα τιμωρεί τους κακομαθημένους Έλληνες που δεν εννοούν να καταλάβουν ότι αυτό που γίνεται είναι προς όφελός τους και συνεχίζουν να αντιστέκονται, να διαμαρτύρονται, να απεργούν, να βγαίνουν στους δρόμους και να φωνάζουν.
Όλοι αυτοί όμως θα πρέπει να ξέρουν ότι αυτός ο Λαός δεν θα σταματήσει να αντιστέκεται, δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται. Δεν το έκανε ποτέ άλλωστε. Και σε χειρότερες συνθήκες. Δεν θα σταματήσει να απεργεί, να βγαίνει στους δρόμους, να φωνάζει, να διαδηλώνει. Δεν θα σταματήσει να διεκδικεί ένα καλύτερο αύριο. Δεν θα σταματήσει μέχρι να διώξει από πάνω του και τους ξένους τοποτηρητές και αυτούς που τους φέρανε. Όπως είπε ο Δημήτρης Γληνός, ο Λαός όλος μαζί ενωμένος θα παλέψει, θα παλέψει και θα νικήσει.

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Εκλογές ΠΑΣΕ ΟΤΕ κάλεσμα Αγώνα, Ενότητας, Αλληλεγγύης


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΣΕ-ΟΤΕ

Οκτώβριος 2011

Εκλογές ΠΑΣΕ –ΟΤΕ
Κάλεσμα Αγώνα, Ενότητας, Αλληλεγγύης

            Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Τα δύο τελευταία χρόνια η εργατική τάξη όλης της χώρας δέχθηκε μια ανελέητη επίθεση σε όλα τα μέτωπα σε όλες τις κατακτήσεις του προηγούμενου αιώνα.
Συλλογικές συμβάσεις καταργήθηκαν, μισθοί και συντάξεις μειώθηκαν, το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα μεταλλάχθηκε, η φορολογία εκτινάχθηκε στα ύψη, το θεσμικό πλαίσιο των συλλογικών συμβάσεων χτυπήθηκε, οι απολύσεις έγιναν πιο εύκολες και θεοποιήθηκαν οι ευέλικτες και άτυπες μορφές εργασίας.
Σήμερα δεν υπάρχει ούτε μία οικογένεια που να μην έχει ένα άνεργο, ή κάποιον που να του μειώσανε το μισθό του ή τη σύνταξή του, ή κάποιον που να έκλεισε το μαγαζί του ή κάποιον που να κινδυνεύει να απολυθεί ή πολλά απ’ αυτά ταυτόχρονα. Το χειρότερο είναι ότι αυτό που φαίνεται είναι ότι κυβέρνηση και τρόικα συνεχίζουν να εκβιάζουν και να δρομολογούν ακόμη επαχθέστερα και χειρότερα μέτρα για όλους.
Στο χώρο του ΟΤΕ επηρεαστήκαμε από όλα τα γενικότερα αλλά σε μερικά είχαμε και την τιμητική μας. Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου «τηρώντας» για άλλη μια φορά τις υποσχέσεις της αντί να πάρει πίσω τον ΟΤΕ πούλησε ένα ακόμη πακέτο μετοχών στους Γερμανούς. Η διοίκηση του ΟΤΕ έχοντας αποθρασυνθεί από το γενικότερο πολιτικό περιβάλλον προχώρησε σε μαζικές απολύσεις στην COSMOTE, κατάργησε με μονομερείς αποφάσεις μισθολογικά δικαιώματα, άλλαξε το ωράριο που ίσχυε δεκαετίες, έθεσε τις εκβιαστικές απαιτήσεις της για μείωση των μισθών μας και πέτυχε το στόχο της. Ταυτόχρονα έκλεισε 130 εμπορικά καταστήματα και προχωράει στο ξεσπίτωμα ή στην «οικειοθελή» απόλυση ή στη μισθωτή εφεδρεία των συναδέλφων που υπηρετούν σ’ αυτά καθώς και στην καθιέρωση του σπαστού ωραρίου στα εμπορικά καταστήματα. Τέλος επιχειρεί να μειώσει τις χορηγίες του λογαριασμού νεότητας και προωθεί τη δεύτερη φάση της αναδιοργάνωσης με ότι αυτή συνεπάγεται ως προς τις θέσεις εργασίας.
Όλα τα παραπάνω είναι η φυσική συνέχεια της τρομοκρατίας που ασκείται από πέρυσι το Μάρτιο από την κυβέρνηση και την τρόικα, είναι η άμεση συνέχεια της ενδοτικής πρακτικής που έχει δείξει το ίδιο διάστημα η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, είναι η άμεση συνέχεια των ατέλειωτων συζητήσεων που έκανε η ομοσπονδία πάνω στις θέσεις και προτάσεις της διοίκησης και όχι στη βάση των αιτημάτων των εργαζομένων.  Μια πρακτική που οδήγησε τους συναδέλφους στην ηττοπάθεια και τους προετοίμασε να δεχθούν το λεγόμενο μικρότερο κακό δηλαδή τις μειώσεις μισθών.
Η δική μας πρακτική όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν μια συνεχής προσπάθεια ενημέρωσης των συναδέλφων για όλα τα θέματα τόσο τα του ΟΤΕ όσο και τα γενικότερα, μια συνεχής προσπάθεια να επηρεάσουμε και να σπρώξουμε την ομοσπονδία προς μια άλλη αγωνιστική πορεία, προς μια άλλη διεκδικητική κατεύθυνση. Μια κατεύθυνση που θα αμφισβητούσε τον πυρήνα των απαιτήσεων της διοίκησης, θα είχε ενημερωμένο και έτοιμο να αγωνιστεί το προσωπικό του ΟΤΕ, θα πρότεινε και θα διεκδικούσε και δεν θα δεχόταν μοιρολατρικά το λεγόμενο μικρότερο κακό. Εμείς θέλαμε ένα συνδικάτο που θα ήταν σήμερα δίπλα στον κάθε συνάδελφο που ξεσπιτώνεται, μακριά από τις λογικές αυτών που θέλανε να συνδιαμορφώσουν τα εκβιαστικά διλήμματα αλλά και των άλλων που επιχειρούν ακόμη και αυτές τις δύσκολες για τους συναδέλφους ώρες να τους πουλήσουν ρουσφέτι και εκδούλευση. Ταυτόχρονα δεν σταματήσαμε ποτέ να φωνάζουμε ότι το πρώτο που απαιτείται είναι η αμφισβήτηση των κεντρικών πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης και της τρόικας και η δημιουργία ενός μετώπου αντίστασης που θα αμφισβητήσει ότι το χρέος είναι του Ελληνικού Λαού και θα ζητήσει τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του, θα αντισταθεί στη συνεχιζόμενη λαίλαπα και θα προβάλλει μια εναλλακτική πρόταση διεξόδου από την κρίση που στο επίκεντρό της θα έχει την κοινωνία και τα δικαιώματά της και όχι το πώς θα πάρουν οι δανειστές και οι τοκογλύφοι τα λεφτά τους και τα κέρδη τους.
Έτσι σκοπεύουμε να πορευτούμε και το επόμενο διάστημα.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Εν όψει των εκλογών καλούμε όλους τους συναδέλφους που συμφωνούν ή προσεγγίζουν τις παραπάνω θέσεις, όλους τους συναδέλφους που έχουν κουραστεί από τις πρακτικές του εργοδοτικού, κυβερνητικού και κομματικού συνδικαλισμού να πλαισιώσουν και να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της Αγωνιστικής Συνεργασίας.

Για την Αγωνιστική Συνεργασία ΠΑΣΕ ΟΤΕ

Γιάννης Δούκας                       E.E. ΟΜΕ – ΟΤΕ  
6979444682                                                                idoukas@otenet.gr

Μαλάμω Μπουμπουγιάννη     Δ.Σ. ΠΑΣΕ – ΟΤΕ 
6981448118                                                                mboubougianni@ote.gr

Ιάκωβος Μπούτσης                 Ε.Ε. ΠΑΣΕ – ΟΤΕ
6981021304                                                                iboutsis@ote.gr

Γιώργος Σκουρογιάννης          Δ.Σ. ΠΑΣΕ – ΟΤΕ
6977264534                                                                giwrgos_skouro@hotmail.com

Δημήτρης Στρατούλης Αντιπρόεδρος ΙΝ.Ε. ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ
6977201555                                                                stratoulis@gsee.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

19 και 20 Οκτώβρη άρχισε η αντίστροφη μέτρηση

19 και 20 Οκτώβρη άρχισε η αντίστροφη μέτρηση

Η Αγωνιστική Συνεργασία ΟΤΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς του ΟΤΕ, τους εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς και διαδηλωτές που κατέκλυσαν το Σύνταγμα και τις πλατείες όλης της χώρας.
Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του νεκρού συναδέλφου Δημήτρη Κοτζαρίδη, γραμματέα του συνδικάτου οικοδόμων Βύρωνα. Εκφράζουμε ταυτόχρονα και την οργή μας ενάντια στην κυβέρνηση για τις συνθήκες που δημιούργησε και που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και οδήγησαν στο θάνατο του συναδέλφου.
Η 48ωρη Πανελλαδική Πανεργατική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η κοσμοπλημμύρα εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών στο Σύνταγμα και σε όλες τις μεγάλες πλατείες της χώρας ήταν η μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση των τελευταίων δεκαετιών.
Η ωμή και απρόκλητη αστυνομική βία, οι προβοκατόρικες και ασφαλίτικες ενέργειες, η πολιτική και ψυχολογική βία που άσκησε η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της «κατάφεραν να πείσουν» τους άβουλους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο. Ένα νομοσχέδιο που φέρνει απολύσεις, μισθωτή εφεδρεία, μείωση μισθών, μείωση συντάξεων, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων και νέα φορομπηχτικά μέτρα.
Δεν μπόρεσαν όμως να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα και την αγωνιστική διάθεση του Λαού που βλέπει να του κλέβουν τη ζωή του και ξεχύθηκε στους δρόμους.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, όλο το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να αξιοποιήσει την τεράστια Λαϊκή συμμετοχή, την τεράστια Λαϊκή αγανάκτηση και να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις

για να φύγει η τρόικα από την Ελλάδα
για να φύγει η κυβέρνηση της βίας και της οικονομικής κατοχής
για τη ματαίωση των αντεργατικών επιλογών στην πράξη
για να διαγραφεί το χρέος


Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

19 και 20 Οκτώβρη 2011 απεργούμε και διαδηλώνουμε

κατεβάστε την ανακοίνωση σε PDF


19 και 20 Οκτώβρη 2011 απεργούμε και διαδηλώνουμε
αντιστεκόμαστε σ’ αυτούς που κλέβουν τη ζωή μας

19/10 στις 11 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως
προσυγκέντρωση στο ΥΜΑ – ΝΥΜΑ

20/10 στις 11 το πρωί στην Πλατεία Συντάγματος
προσυγκέντρωση στα γραφεία της ΟΜΕ – ΟΤΕ


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Η κυβέρνηση αποκομμένη  τελείως από την κοινωνία συνεχίζοντας το καταστροφικό της έργο έφερε και προωθεί με συνοπτικές διαδικασίες ένα ακόμη νομοθετικό τερατούργημα σύμφωνα με το οποίο:

·         Προωθούνται οι απολύσεις και η μισθωτή εφεδρεία (ο νέος sic όρος για τις απολύσεις) στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα
·         Μειώνονται μισθοί και συντάξεις
·         Καταργούνται συλλογικές συμβάσεις
·         Αλλάζει άλλη μια φορά το θεσμικό πλαίσιο των συλλογικών συμβάσεων
·         Επιχειρείται άλλη μια φορολογική επέλαση.

Την ίδια ώρα εντείνεται ο αυταρχισμός και η αστυνομική βία σε μια προσπάθεια να ελεγχθούν και να μετριαστούν οι κινητοποιήσεις σε μια σειρά από κλάδους που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Όλα δείχνουν ότι ο μόνος τρόπος για να μπει φρένο στην επιδίωξη της κυβέρνησης και της τρόικας για ολοκληρωτική ισοπέδωση των μισθών, των συντάξεων, των εργασιακών σχέσεων, των δικαιωμάτων είναι η μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις και απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.
Όλα δείχνουν ότι η γενική απεργία που έχει προκηρυχθεί από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για 19 και 20 Οκτώβρη θα είναι η κινητοποίηση εκείνη που όμοιά της δεν είδε ποτέ η χώρα.
Όλα δείχνουν ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις του διημέρου 19 και 20 Οκτώβρη μπορούν να καταστούν καταλύτες των εξελίξεων.

Όταν η βαρβαρότητα τείνει να γίνει καθεστώς
η αντίσταση είναι υποχρέωση όλων


Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΥ & ΤΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ



ΑΓΩΝ.Ε.Σ. ΠΕΤ-ΟΤΕ
Αγωνιστική Ενότητα Συναδέλφων ΠΕΤ-ΟΤΕ

                                                 Agones-petote.blogspot.com              15-10-2011

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΥ & ΤΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ   

Συνάδελφοι

           Οι κινητοποιήσεις και η αγανάχτηση μας, δεν έχουν όρια. Είμαστε στη βδομάδα των μεγαλύτερων κινητοποιήσεων. Όλα παίζονται τις επόμενες ώρες. Ο στόχος του κινήματος «ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ & ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ που μας έφεραν μέχρι εδώ» είναι πλέον παλλαϊκός. Το ΠΑΣΟΚ και οι σύμμαχοι του είναι στο κενό. Η Ν.Δ τρέμει στην ιδέα να αναλάβει κυβέρνηση γιατί θα κάνει-πάθει τα ίδια!!!

 Όλοι το ξέρουν. Το φετινό έλλειμμα βρίσκεται  (9μηνο) στα 19,5 δις €. Στο τέλος του 2011 θα είναι μάλλον στο 11% του ΑΕΠ !!! Ζητούνται επιπλέον μέτρα 6 δις για το 2012.  Σε λίγο κατά την προσφιλή μέθοδο της κυβέρνησης θα ζητούνται τουλάχιστον 10 δις!!! Οι τράπεζες με κούρεμα ομολόγων μπαίνουν σε περιπέτειες εγγράφοντας ζημιές πάνω από τα ίδια κεφάλαια τους. Ας λένε για εγγύηση καταθέσεων. Πιάσε το αυγό και κούρευτο. Η αγωνία στις τράπεζες του εξωτερικού (Γαλλία Γερμανία κτλ) που έχουν ελληνικά ομόλογα δεν είναι για την δήθεν τεράστια ποσότητα τους αλλά γιατί αποτέλεσαν τη βάση σε πυραμιδωτή κατασκευή χρεωστικών προϊόντων. ΟΛΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ. Η ΕΚΤ δεν μπορεί να εκδώσει ομόλογα λόγω της αρχιτεκτονικής της ΕΟΚ, της επιβολής της Γερμανικής πολιτικής σε συνεργασία με την Γαλλία. Η κρίση υπερσυσσώρευσης, κάνοντας κύκλο γυρίζει πάλι στις τράπεζες.  Καμιά λύση δεν υπάρχει στα σχέδια κυβέρνησης ΕΟΚ τρόικας. Διαλύουν την χώρα σε επαρχία της βαλκανικής.

Η νομιμοποίηση της κυβέρνησης στο ναδίρ. Οι βραχίονες της στην κοινωνία κυρίως στα συνδικάτα – ΠΑΣΚΕ – ανύπαρχτη.. Οι μέρες τους μετρημένες αλλά πάντα επικίνδυνες καθώς προβάλλουν σενάρια κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης  ανοιχτής κοινοβουλευτικής δικτατορίας που θα τσακίσει τον κόσμο και το ογκούμενο κίνημα. Τα καρτέλ ασύδοτα, η φοροδιαφυγή στα ύψη, τα ασφαλιστικά ταμεία βουλιάζουν.

 Η 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ να γίνει η αφετηρία μιας άλλης πορείας του  κινήματος και της χώρας. Οι κλασικές μέθοδοι – απεργία –συγκέντρωση είναι για άλλες εποχές. ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, παράλυση της οικονομικής κίνησης, συνολική άρνηση πληρωμών, σήκωμα καταθέσεων – όσων υπάρχουν.

ΜΑΣ ΚΗΡΥΞΑΝ ΠΟΛΕΜΟ. Καμία δικαιολογία, κανένας συμβιβασμός, καμία λιποψυχία. Να το καταλάβουν καλά. Ή κερδίζουμε ή βουλιάζουμε. Ή  αγωνιζόμαστε  ή χανόμαστε. Ευρεία συσπείρωση αντιμνημονιακών, αντινεοφιλελεύθερων, προοδευτικών δυνάμεων που θα διεκδικήσουν την εξουσία για ένα άλλο κοινωνικό υπόδειγμα.

Σε αυτή τη μάχη χρησιμοποιούμε όλα τα όπλα. Δεν αφήνουμε εφεδρείες για άλλη φορά.

          ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ

ΑΓΩΝ.Ε.Σ ΠΕΤ ΟΤΕ   Agones.petote@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Κάλεσμα Αγώνα, Ενότητας, Αλληλεγγύης


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΕΤΕ-ΟΤΕ
Οκτώβριος 2011
Κάλεσμα Αγώνα, Ενότητας, Αλληλεγγύης

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Τα δύο τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι όλης της χώρας δέχθηκαν και δέχονται μια ανελέητη επίθεση σε όλα τα μέτωπα, σε όλες τις κατακτήσεις του προηγούμενου αιώνα.
Συλλογικές συμβάσεις καταργήθηκαν, μισθοί και συντάξεις μειώθηκαν, το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα μεταλλάχθηκε, η φορολογία εκτινάχθηκε στα ύψη, το θεσμικό πλαίσιο των συλλογικών συμβάσεων χτυπήθηκε, οι απολύσεις έγιναν πιο εύκολες και θεοποιήθηκαν οι ευέλικτες και άτυπες μορφές εργασίας.
Σήμερα δεν υπάρχει ούτε μία οικογένεια που να μην έχει έναν άνεργο, ή κάποιον που να μην του μειώσανε το μισθό του ή τη σύνταξή του, ή κάποιον που να μην έκλεισε το μαγαζί του ή κάποιον που να μην κινδυνεύει να απολυθεί ή πολλά απ’ αυτά ταυτόχρονα. Το χειρότερο είναι ότι αυτό που φαίνεται είναι ότι κυβέρνηση και τρόικα συνεχίζουν να εκβιάζουν και να δρομολογούν ακόμη επαχθέστερα και χειρότερα μέτρα για όλους.
Στο χώρο του ΟΤΕ επηρεαστήκαμε από όλα τα γενικότερα αλλά σε μερικά είχαμε και την τιμητική μας. Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου «τηρώντας» για άλλη μια φορά τις υποσχέσεις της αντί να πάρει πίσω τον ΟΤΕ πούλησε ένα ακόμη πακέτο μετοχών στους Γερμανούς. Η διοίκηση του ΟΤΕ έχοντας αποθρασυνθεί από το γενικότερο πολιτικό περιβάλλον προχώρησε σε μαζικές απολύσεις στην COSMOTE, κατάργησε με μονομερείς αποφάσεις μισθολογικά δικαιώματα, άλλαξε το ωράριο που ίσχυε δεκαετίες, έθεσε τις εκβιαστικές απαιτήσεις της για μείωση των μισθών μας και πέτυχε το στόχο της. Ταυτόχρονα έκλεισε 130 εμπορικά καταστήματα και προχωράει στο ξεσπίτωμα ή στην «οικειοθελή» απόλυση ή στη μισθωτή εφεδρεία των συναδέλφων που υπηρετούν σ’ αυτά καθώς και στην καθιέρωση του σπαστού ωραρίου. Τέλος επιχειρεί να μειώσει τις χορηγίες του λογαριασμού νεότητας και προωθεί τη δεύτερη φάση της αναδιοργάνωσης με ότι αυτή συνεπάγεται ως προς τις θέσεις εργασίας.
Όλα τα παραπάνω είναι η φυσική συνέχεια της τρομοκρατίας που ασκείται από πέρυσι το Μάρτιο από την κυβέρνηση και την τρόικα, είναι η άμεση συνέχεια της ενδοτικής πρακτικής που έχει δείξει το ίδιο διάστημα η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, είναι η άμεση συνέχεια των ατέλειωτων συζητήσεων που έκανε η ομοσπονδία πάνω στις θέσεις και προτάσεις της διοίκησης και όχι στη βάση των αιτημάτων των εργαζομένων.  Μια πρακτική που οδήγησε τους συναδέλφους στην ηττοπάθεια και τους προετοίμασε να δεχθούν το λεγόμενο μικρότερο κακό δηλαδή τις μειώσεις μισθών.
Η δική μας πρακτική όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν μια συνεχής προσπάθεια ενημέρωσης των συναδέλφων για όλα τα θέματα τόσο τα του ΟΤΕ όσο και τα γενικότερα, μια συνεχής προσπάθεια να επηρεάσουμε και να σπρώξουμε την ομοσπονδία προς μια άλλη αγωνιστική πορεία, προς μια άλλη διεκδικητική κατεύθυνση. Μια κατεύθυνση που θα αμφισβητούσε τον πυρήνα των απαιτήσεων της διοίκησης, θα είχε ενημερωμένο και έτοιμο να αγωνιστεί το προσωπικό του ΟΤΕ, θα πρότεινε και θα διεκδικούσε και δεν θα δεχόταν μοιρολατρικά το λεγόμενο μικρότερο κακό. Εμείς θέλαμε ένα συνδικάτο που θα ήταν σήμερα δίπλα στον κάθε συνάδελφο που ξεσπιτώνεται, μακριά από τις λογικές αυτών που θέλανε να συνδιαμορφώσουν τα εκβιαστικά διλήμματα αλλά και των άλλων που επιχειρούν ακόμη και αυτές τις δύσκολες για τους συναδέλφους ώρες να τους πουλήσουν ρουσφέτι και εκδούλευση. Ταυτόχρονα δεν σταματήσαμε ποτέ να φωνάζουμε ότι το πρώτο που απαιτείται είναι η αμφισβήτηση των κεντρικών πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης και της τρόικας και η δημιουργία ενός μετώπου αντίστασης που θα αντισταθεί στη συνεχιζόμενη λαίλαπα και θα προβάλλει μια εναλλακτική πρόταση διεξόδου από την κρίση, που στο επίκεντρό της θα έχει την κοινωνία και τα δικαιώματά της.
Έτσι σκοπεύουμε να πορευτούμε και το επόμενο διάστημα.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Εν όψει των εκλογικών διαδικασιών στο σωματείο μας, καλούμε όλους τους συναδέλφους μέλη της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ, που συμφωνούν ή προσεγγίζουν τις παραπάνω θέσεις, όλους τους συναδέλφους που έχουν κουραστεί από τις πρακτικές του εργοδοτικού, κυβερνητικού και κομματικού συνδικαλισμού να πλαισιώσουν και να στηρίξουν το  ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συνεργασίας - Συνεργαζόμενοι.

Στέλιος Κυδωνάκης μέλος ΕΕ ΕΕΤΕ-ΟΤΕ Αθήνα 6978582202
Ζαφείρης Φωτιάδης μέλος ΔΣ ΕΕΤΕ-ΟΤΕ Θεσσαλονίκη 6982471540
Γιώργος Σμήλιος  Σύνεδρος ΓΣΕΕ Θεσσαλονίκη 6982475221
Γιώργος Ανδρονικίδης      πρ. μέλος ΕΕ ΟΜΕ-ΟΤΕ Αθήνα 6974436495
Δημήτρης Γρίβας Πρόεδρος ΤΔΕ Δωδεκανήσου Ρόδος 6984611531
Γιάννης Λαυτσής Πρόεδρος ΤΔΕ Κυκλάδων Σύρος 6982475827
Μπάμπης Χιωτέλλης Πρόεδρος ΤΔΕ Αρχιπελάγους Μυτιλήνη 6974660233
Λευτέρης Φώτος ΓΑΣ ΕΕΤΕ-ΟΤΕ Ιωάννινα 6970982488
Ανδρέας Κυτέας ΓΑΣ ΕΕΤΕ-ΟΤΕ Αθήνα 6983714258
Μιχάλης Χατζηιωάννου ΓΑΣ ΕΕΤΕ-ΟΤΕ Θεσσαλονίκη 6982471625
Διομήδης Σκαλιστής ΓΑΣ ΕΕΤΕ-ΟΤΕ Αθήνα 6972465613
Γιάννης Κανίογλου ΓΑΣ ΕΕΤΕ-ΟΤΕ Καβάλα 6972303281
Κώστας Τσιρώνης ΓΑΣ ΕΕΤΕ-ΟΤΕ Αθήνα 6977694345


Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Ενημερωτικό Σημείωμα 12 Οκτωβρίου 2011

 

Στηρίζουν τη συμφωνία της ΟΜΕ – ΟΤΕ τα κόμματα του μνημονίου
Στην τελική ευθεία τα εκβιαστικά διλήμματα και η εφαρμογή του σπαστού ωραρίου

Παρά το μπλακ άουτ που έχουν εφαρμόσει σε βάρος μας η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ μπορούμε να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το δίδυμο προέδρου γραμματέα της ΟΜΕ – ΟΤΕ συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη 12/10/2011 με το ΛΑ.Ο.Σ. και με το ΠΑΣΟΚ. Τα δύο κόμματα δήλωσαν τη συμπαράσταση και τη στήριξή τους στη συμφωνία που έχει γίνει με τη διοίκηση. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι το καρέ θα συμπληρωθεί τις επόμενες μέρες και την αμέριστη στήριξή τους θα δώσουν η ΝΔ και το Μητσοτακαίικο. Η είδηση ότι τα κόμματα του μνημονίου ζητούν ανταλλάγματα για τη στήριξή τους δεν επιβεβαιώνεται και ελέγχεται ως αναληθής.
Κατά τα άλλα τις μέρες αυτές δυστυχώς ολοκληρώνονται οι διαδικασίες με τις οποίες ξεσπιτώνονται ή υποκύπτουν στα εκβιαστικά διλήμματα οι συνάδελφοι που υπηρετούσαν μέχρι χθες στα καταστήματα του ΟΤΕ που κλείνουν. Ολοκληρώνονται επίσης και οι διαδικασίες της δήθεν διαβούλευσης που κάλεσε η διοίκηση για το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων.
Εμείς θεωρούμε πιο χρήσιμο η ηγεσία της ΟΜΕ – ΟΤΕ αντί να κόβει βόλτες στα γραφεία των κομμάτων του μνημονίου και να ζητάει τη στήριξή τους να κινηθεί, να προετοιμάσει και να πραγματοποιήσει κάποια δράση κάποια αντίδραση ρε αδερφέ. Μιλάμε για τα εκβιαστικά διλήμματα που μπαίνουν σε όλους αυτούς που για πολλά πάρα πολλά χρόνια υπηρέτησαν τον ΟΤΕ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και μιλάμε και για την επιδίωξη της διοίκησης να καταστήσει με το σπαστό ωράριο τους συναδέλφους των καταστημάτων μηχανές που θα είναι από το πρωί μέχρι το βράδυ στο πόδι για τον ΟΤΕ. Και να μην πιστέψει κανείς ότι αυτά δεν τον αφορούν ή ότι ως εδώ ήταν και τελειώσαμε γιατί θα απογοητευτεί.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση έφερε το πολυνομοσχέδιο με το οποίο κατάφερε να τους στρέψει όλους εναντίον της. Το νομοσχέδιο αυτό και τι δεν έχει. Απολύσεις και εφεδρείες στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, μειώσεις μισθών και συντάξεων, καταργήσεις συλλογικών συμβάσεων, αλλαγή του θεσμικού πλαισίου των συμβάσεων, νέες φορολογικές επιδρομές και όλο και κάτι ακόμη θα βγει μέχρι την ψήφισή του. Η συνέχεια αν δεν τους σταματήσουμε έπεται. Έχει γίνει καθαρό ότι μέχρι να διώξουμε από την Ελλάδα τις δυνάμεις κατοχής οι επιθέσεις δεν θα έχουν τέλος ακόμη και αν πιάσουμε πάτο.

Όλοι στην απεργία της 19 Οκτωβρίου
Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων σε όλη την Ελλάδα
Όταν η βαρβαρότητα τείνει να γίνει καθεστώς η αντίσταση είναι υποχρέωση όλων

Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Το νέο τσεκούρι στις συντάξεις, προάγγελος νέου ασφαλιστικού;


Το νέο τσεκούρι στις συντάξεις
προάγγελος νέου ασφαλιστικού;

Γιάννης Δούκας
μέλος του Δ.Σ. του ΙΚΑ
και μέλος της Ε.Ε. της ΟΜΕ – ΟΤΕ
Αθήνα 8/10/2011

Ένα χρόνο και κάτι μετά την ψήφιση του αντιασφαλιστικού νόμου 3863/2010 τα προβλήματα του ασφαλιστικού συστήματος όχι μόνο δε λύνονται αλλά μεγαλώνουν. Με τα μέτρα που πήρε και κυρίως με τις κεντρικές πολιτικές της επιλογές τα οικονομικά προβλήματα του ασφαλιστικού συστήματος όχι μόνο δεν περιορίστηκαν αλλά αντίθετα γιγαντώθηκαν και η κυβέρνηση στην πορεία έφερε νέες ρυθμίσεις περιορισμού των συντάξεων. Κωδικοποιημένα οι ρυθμίσεις αυτές ήταν:
1.      Αναπροσαρμόσθηκε η ειδική εισφορά των συνταξιούχων. Με το νόμο 3863/2010 θεσπίστηκε ειδική εισφορά στις συντάξεις άνω των 1400 € κλιμακούμενη από 3 έως 10%. Η ειδική αυτή εισφορά για τις συντάξεις άνω των 1700 € αυξήθηκε στη μέση του καλοκαιριού με τον εφαρμοστικό νόμο (3986/11) κατά δύο έως τέσσερεις ποσοστιαίες μονάδες.
2.      Με τον ίδιο νόμο θεσπίστηκε πρόσθετη εισφορά στους συνταξιούχους που είναι κάτω των εξήντα ετών και η σύνταξή τους ξεπερνά τα 1700 €.
3.      Παρά το γεγονός ότι ο νόμος 3863/2010 όριζε ότι η παρέμβαση στις επικουρικές συντάξεις θα γίνει μετά τη σύνταξη των αναλογιστικών μελετών πριν απ’ αυτό επιβλήθηκε πάλι με τον ίδιο νόμο έκτακτη εισφορά και στις επικουρικές συντάξεις.
Αναλυτικά οι πίνακες για τις ανωτέρω περικοπές των συντάξεων στο άρθρο μας «μεσοπρόθεσμοεφαρμοστικό αντεργατικό πραξικόπημα».

Σήμερα δύο μήνες μετά τις ρυθμίσεις αυτές η κυβέρνηση στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας για την εργασιακή εφεδρεία και όλα τα άλλα που θέλει να μας φορέσει προχωράει και σε νέα μείωση των συντάξεων.
1.      Όλες οι κύριες συντάξεις, εκτός ειδικών περιπτώσεων (όπως δικαιούχοι επιδόματος απολύτου αναπηρίας ή θύματα τρομοκρατικών ενεργειών), που μετά την παρακράτηση των ειδικών εισφορών που αναφέραμε παραπάνω κατάφεραν να ξεπεράσουν τα 1.200 € υπόκεινται σε μείωση ύψους 20% για το ποσό που είναι άνω των 1.200 €.
2.      Ειδικά για τους συνταξιούχους που δεν έχουν συμπληρώσει το 55 έτος της ηλικίας τους η μείωση αυτή είναι ύψους 40% για το ποσό που είναι άνω των 1.000 €.
3.      Οι επικουρικές συντάξεις που χορηγεί το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ) που είναι άνω των 150 € υπόκεινται σε μείωση ύψους 30% για το ποσό που είναι άνω των 150 €.
4.      Το συνολικό ποσό της επικουρικής σύνταξης των συνταξιούχων του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, των ΕΛΤΑ και της ΕΤΒΑ μειώνεται κατά 15%. Η μείωση αυτή είναι πέραν της παραπάνω ειδικής εισφοράς των επικουρικών συντάξεων για όσες συντάξεις υπόκεινται σ’ αυτήν. Η ίδια μείωση επιβάλλεται και στους συνταξιούχους του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) που παίρνουν μόνο επικουρική σύνταξη.
5.      Οι συντάξεις του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) μειώνονται κατά 20% και όσες υπερβαίνουν ενδεχομένως τα 500 € το υπερβάλλον ποσό μειώνεται κατά 50%.
6.      Ο εφαρμοστικός νόμος προέβλεπε ότι οι υπάλληλοι του δημοσίου και της ΔΕΗ που απολύονται μετά την 1/1/2010 θα πάρουν το εφ’ άπαξ που χορηγεί το ταμείου τους μειωμένο κατά 10 και 15% αντίστοιχα. Με το πολυνομοσχέδιο η μείωση για όσους δεν έχει ακόμη εκδοθεί η σχετική απόφαση γίνεται 15 και 25% αντίστοιχα. Τέλος για όσους απολύονται μετά την 1/1/2011 οι μειώσεις αυτές γίνονται 20% για τους υπαλλήλους του δημοσίου και 30% για τους υπαλλήλους της ΔΕΗ.
7.      Οι ασφαλισμένοι του τομέα πρόνοιας προσωπικού Εμπορικής Τράπεζας του ΤΑΥΤΕΚΩ που απολύονται από 1/8/2011 και μετά θα δουν το εφ’ άπαξ τους να μειώνεται κατά 30%.

Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά επιχειρεί να «λύσει» το οικονομικό πρόβλημα μειώνοντας τις παροχές είτε αυτές είναι παροχές κύριας ή επικουρικής σύνταξης είτε είναι παροχές εφ’ άπαξ. Από παλιά λέγαμε ότι το πρόβλημα του ασφαλιστικού δεν είναι πρόβλημα παροχών αλλά είναι πρόβλημα πόρων. Το πρόβλημα πόρων στις μέρες μας με τις ασκούμενες πολιτικές μεγεθύνεται και το ασφαλιστικό σύστημα κάθε μέρα που περνάει βουλιάζει όλο και περισσότερο.
Η ύφεση η οποία είναι πολύ μεγαλύτερη από την αναμενόμενη, το κλείσιμο της μίας μετά την άλλη των επιχειρήσεων των μικρομεσαίων επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, η αύξηση της ανεργίας, οι μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές λόγω της μείωσης των ονομαστικών μισθών στον ιδιωτικό τομέα, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών λόγω της εφαρμογής προγραμμάτων επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών, συνεπικουρούμενες από την εισφοροδιαφυγή έχουν σαν αποτέλεσμα την ολοένα και μεγαλύτερη μείωση των εισφορών και των εισπραττόμενων εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων.
Οι αιτίες που δημιουργούν τα προβλήματα όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται αλλά και η ίδια η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί μέσα σε δικά της κείμενα ότι για τα επόμενα χρόνια η ύφεση, η ανεργία και η πορεία των μισθών θα είναι η ίδια. Όσο για την πολυδιαφημιζόμενη ρύθμιση των οφειλών αυτή είναι μια πολιτική που εφαρμόζεται 10 και πλέον  χρόνια που αφ’ ενός ωφέλησε μόνο τους οφειλέτες και αφ’ ετέρου έδωσε κατ’ επανάληψη το κακό παράδειγμα και το κακό ερέθισμα και προς τους νομοταγείς να παρανομήσουν.
Το ΙΚΑ είναι μια από  τις πιο κλασσικές περιπτώσεις που δείχνει τα προβλήματα και τα οικονομικά αδιέξοδα στα οποία οδηγεί η κυβερνητική πολιτική. Το ΙΚΑ το 2010 είχε 800 περίπου εκατομμύρια € λιγότερα έσοδα από τα αντίστοιχα του 2009. Τους πρώτους οκτώ μήνες του 2011 τα έσοδα ήταν μειωμένα σε σχέση με τους αντίστοιχους περυσινούς μήνες κατά 1,4 δις. € και οι προβλέψεις για το τέλος του 2011 μιλάνε για μείωση εσόδων σε σχέση με το 2010 μεγαλύτερη του 2,1 δις. €. Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει το ΙΚΑ να δανείζεται προκειμένου να καλύψει τις υποχρεώσεις του σε συντάξεις βάζοντας ενέχυρο τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που έχει στην κατοχή του (συναλλαγές repos). Μέχρι σήμερα έχει δανειστεί 1,05 δις. € βάζοντας ενέχυρο ομόλογα ύψους 1,4 δις. € περίπου και πληρώνοντας τόκους 34 εκατομμύρια €. Η κατάσταση στα άλλα ταμεία δεν είναι και πολύ διαφορετική.
Στα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε την εκφρασμένη μέσα από το μεσοπρόθεσμο αλλά και μέσα από το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2012 βούληση, για μείωση της χρηματοδότησης τόσο του ΙΚΑ όσο και των λοιπών ασφαλιστικών ταμείων τα επόμενα χρόνια. Η πολιτική αυτή θα γιγαντώσει το πρόβλημα.
Εμείς θεωρούμε ότι για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτό που απαιτείται είναι η αλλαγή των κεντρικών πολιτικών επιλογών που βαθαίνουν την ύφεση, αυξάνουν την ανεργία και μειώνουν τους μισθούς ώστε να σταματήσει η μείωση και να περάσουμε σε αύξηση των εσόδων. Απαιτείται η αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, η αποπληρωμή των οφειλών τόσο του κράτους όσο και των ιδιωτών και η λήψη μέτρων αντιμετώπισης της εισφοροδιαφυγής. Η συνέχιση της ίδιας πολιτικής αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε νέες δραστικές περικοπές των συντάξεων ή η κυβέρνηση παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου έχει αποφασίσει να φέρει νέο ασφαλιστικό, περιμένει τις κατάλληλες συνθήκες και επεξεργάζεται τα νέα εκβιαστικά διλήμματα που θα βάλει στην κοινωνία.

Αναδημοσίευση από το www.iskra.gr

Διαβάστε περισσότερα...
 

blogger templates | Make Money Online