Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΥ & ΤΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ



ΑΓΩΝ.Ε.Σ. ΠΕΤ-ΟΤΕ
Αγωνιστική Ενότητα Συναδέλφων ΠΕΤ-ΟΤΕ

                                                 Agones-petote.blogspot.com              15-10-2011

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΥ & ΤΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ   

Συνάδελφοι

           Οι κινητοποιήσεις και η αγανάχτηση μας, δεν έχουν όρια. Είμαστε στη βδομάδα των μεγαλύτερων κινητοποιήσεων. Όλα παίζονται τις επόμενες ώρες. Ο στόχος του κινήματος «ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ & ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ που μας έφεραν μέχρι εδώ» είναι πλέον παλλαϊκός. Το ΠΑΣΟΚ και οι σύμμαχοι του είναι στο κενό. Η Ν.Δ τρέμει στην ιδέα να αναλάβει κυβέρνηση γιατί θα κάνει-πάθει τα ίδια!!!

 Όλοι το ξέρουν. Το φετινό έλλειμμα βρίσκεται  (9μηνο) στα 19,5 δις €. Στο τέλος του 2011 θα είναι μάλλον στο 11% του ΑΕΠ !!! Ζητούνται επιπλέον μέτρα 6 δις για το 2012.  Σε λίγο κατά την προσφιλή μέθοδο της κυβέρνησης θα ζητούνται τουλάχιστον 10 δις!!! Οι τράπεζες με κούρεμα ομολόγων μπαίνουν σε περιπέτειες εγγράφοντας ζημιές πάνω από τα ίδια κεφάλαια τους. Ας λένε για εγγύηση καταθέσεων. Πιάσε το αυγό και κούρευτο. Η αγωνία στις τράπεζες του εξωτερικού (Γαλλία Γερμανία κτλ) που έχουν ελληνικά ομόλογα δεν είναι για την δήθεν τεράστια ποσότητα τους αλλά γιατί αποτέλεσαν τη βάση σε πυραμιδωτή κατασκευή χρεωστικών προϊόντων. ΟΛΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ. Η ΕΚΤ δεν μπορεί να εκδώσει ομόλογα λόγω της αρχιτεκτονικής της ΕΟΚ, της επιβολής της Γερμανικής πολιτικής σε συνεργασία με την Γαλλία. Η κρίση υπερσυσσώρευσης, κάνοντας κύκλο γυρίζει πάλι στις τράπεζες.  Καμιά λύση δεν υπάρχει στα σχέδια κυβέρνησης ΕΟΚ τρόικας. Διαλύουν την χώρα σε επαρχία της βαλκανικής.

Η νομιμοποίηση της κυβέρνησης στο ναδίρ. Οι βραχίονες της στην κοινωνία κυρίως στα συνδικάτα – ΠΑΣΚΕ – ανύπαρχτη.. Οι μέρες τους μετρημένες αλλά πάντα επικίνδυνες καθώς προβάλλουν σενάρια κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης  ανοιχτής κοινοβουλευτικής δικτατορίας που θα τσακίσει τον κόσμο και το ογκούμενο κίνημα. Τα καρτέλ ασύδοτα, η φοροδιαφυγή στα ύψη, τα ασφαλιστικά ταμεία βουλιάζουν.

 Η 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ να γίνει η αφετηρία μιας άλλης πορείας του  κινήματος και της χώρας. Οι κλασικές μέθοδοι – απεργία –συγκέντρωση είναι για άλλες εποχές. ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, παράλυση της οικονομικής κίνησης, συνολική άρνηση πληρωμών, σήκωμα καταθέσεων – όσων υπάρχουν.

ΜΑΣ ΚΗΡΥΞΑΝ ΠΟΛΕΜΟ. Καμία δικαιολογία, κανένας συμβιβασμός, καμία λιποψυχία. Να το καταλάβουν καλά. Ή κερδίζουμε ή βουλιάζουμε. Ή  αγωνιζόμαστε  ή χανόμαστε. Ευρεία συσπείρωση αντιμνημονιακών, αντινεοφιλελεύθερων, προοδευτικών δυνάμεων που θα διεκδικήσουν την εξουσία για ένα άλλο κοινωνικό υπόδειγμα.

Σε αυτή τη μάχη χρησιμοποιούμε όλα τα όπλα. Δεν αφήνουμε εφεδρείες για άλλη φορά.

          ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ

ΑΓΩΝ.Ε.Σ ΠΕΤ ΟΤΕ   Agones.petote@gmail.com

 

blogger templates | Make Money Online