Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

1η Δεκέμβρη απεργούμε και διαδηλώνουμε


1η Δεκέμβρη απεργούμε και διαδηλώνουμε
αντιστεκόμαστε σ’ αυτούς που κλέβουν τη ζωή μας

Αθήνα 27/11/2011

                Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Η νέα τρικομματική κυβέρνηση συνεχίζει με γρηγορότερους και πιο έντονους ρυθμούς το έργο των προηγούμενων.
Εκμεταλλευόμενη το κοινωνικό σοκ και την ανοχή που έντεχνα έχει καλλιεργηθεί επεξεργάζεται και υλοποιεί όλες τις αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές που είχαν δρομολογηθεί.
Οι μάσκες των κομμάτων του μνημονίου και της δήθεν διαφωνίας τους έπεσαν.
Στις λίγες μέρες που βρίσκεται στην εξουσία η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και για να μη ξεχνιόμαστε και ΛΑ.Ο.Σ.
·         Έδειξε το αυταρχικό της πρόσωπο προχωρώντας σε συλλήψεις συνδικαλιστών που αντιδρούν και αντιστέκονται στα φορολογικά χαράτσια και στην παράνομη απόφαση για διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος
·         Προχωράει στην υλοποίηση της λεγόμενης μισθωτής εφεδρείας δηλαδή των απολύσεων και μειώνει εκ νέου τους μισθούς στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα
·         Ανακοίνωσε τη νέα λίστα των ΒΑΕ με την οποία φορτώνονται με πολλά επιπλέον χρόνια υπηρεσίας εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι
·         Κατέθεσε τον προϋπολογισμό του 2012 με τον οποίο προδιαγράφονται νέες περικοπές, ακόμη μεγαλύτερες φορολογικές επιβαρύνσεις και νέες μειώσεις στις συντάξεις.
Μέσα σε πολύ μικρό διάστημα ξεκαθαρίζεται ότι η «λύση» Παπαδήμου δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια προσπάθεια εκτόνωσης της Λαϊκής αντίδρασης ώστε να συνεχιστεί και να ενταθεί η ανελέητη επίθεση σε όλες τις Λαϊκές κατακτήσεις σε όλα τα Λαϊκά δικαιώματα. Κάθε μέρα που περνάει συνεχίζονται και εντείνονται οι πιέσεις και οι εκβιασμοί των  μεγαλύτερων ελληνικών, ευρωπαϊκών και παγκόσμιων νεοφιλελεύθερων μηχανισμών για μέτρα, μέτρα κι’ άλλα μέτρα.
Την ίδια ώρα στη νέα σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών μεθοδεύεται ένα νέο ακόμη σκληρότερο σύμφωνο ένα ακόμη νεοφιλελεύθερο κατασκεύασμα που θα υποδουλώσει την πολιτική όλης της Ευρώπης στις επιθυμίες των τραπεζιτών, των αγορών και των τοκογλύφων  και που για χώρες όπως η Ελλάδα θα σημάνει μόνιμη οικονομική κατοχή.

                Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Αν δεν τους σταματήσουμε δεν έχουν σκοπό να σταματήσουν.
Ο μόνος τρόπος για να μπει φρένο στις επιδιώξεις της κυβέρνησης, των κομμάτων που τη στηρίζουν και της τρόικας για ολοκληρωτική ισοπέδωση των μισθών, των συντάξεων, των εργασιακών σχέσεων, των Λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων είναι η μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις και απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.
Όταν η βαρβαρότητα τείνει να γίνει καθεστώς
η αντίσταση είναι υποχρέωση όλων

 

blogger templates | Make Money Online