Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Κοινή ανακοίνωση Αγωνιστικής Συνεργασίας - Ενωτικής σ.κ. - Συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ. της ΟΜΕ-ΟΤΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ…



Συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ. της ΟΜΕ-ΟΤΕ
ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ…
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι.
Την Τετάρτη 30-5-2012 συνεδρίασε για πρώτη φορά το νέο Δ.Σ. της ΟΜΕ-ΟΤΕ που προέκυψε από το 37ο Τακτικό Εκλογικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας. Μοναδικό θέμα του η συγκρότησή του σε σώμα και η εκλογή της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής.
Θα περίμενε κάποιος ότι κάτω από το βάρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι αλλά και το σημερινό πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, η συμπεριφορά των ηγεσιών της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ θα ήταν διαφορετική από το γνώριμο παρελθόν τους…
Δυστυχώς σε μια μαραθώνια συνεδρίαση με συνεχείς διακοπές, έντονο παρασκήνιο, υπόγειες συναλλαγές, στημένα «παιχνίδια» σκοπιμοτήτων και με μια πρωτοφανή και εξόχως αποκαλυπτική ταύτιση και κοινό σχεδιασμό των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, το Δ.Σ. οδηγήθηκε αργά το βράδυ στην εκλογή της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας που αποτυπώνει ανάγλυφα την αμετανόητη στάση και την αγαστή «συγκυβέρνηση» των δύο συνδικαλιστικών παρατάξεων.
Σε μια περίοδο που η Διοίκηση ετοιμάζεται να υλοποιήσει σειρά αποφάσεών της που αφορούν τους εργαζόμενους και που η συνθετική λειτουργία της Ομοσπονδίας είναι απολύτως αναγκαία όπως και η αξιοποίηση κάθε συνδικαλιστικής εμπειρίας, οι ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ επέλεξαν την με κάθε τρόπο διαιώνιση των «διαχωριστικών γραμμών» και της «νομής της εξουσίας» με μόνο γνώμονα τις καρέκλες και τις αρρωστημένες εσωπαραταξιακές τους ισορροπίες...
Οι εκπρόσωποι της Αγωνιστικής Συνεργασίας – Ενωτικής σ.κ. στο Δ.Σ. της ΟΜΕ-ΟΤΕ, με απόλυτο σεβασμό στην αγωνία και την απαίτηση των εργαζόμενων για ουσιαστική και αποτελεσματική συνδικαλιστική δράση, απέφυγαν κάθε εμπλοκή στη «μάχη των καρεκλών» και περιορίστηκαν αυστηρά στην εφαρμογή του Καταστατικού και της διεκδίκησης των θέσεων που τους αναλογούσαν σύμφωνα με το εκλογικό αποτέλεσμα του 37ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας, βιώνοντας για πολλοστή φορά πράξεις ακραίας εμπάθειας και συνδικαλιστικής αλητείας σε βάρος τους.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι.
Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές και ανάλογα με το αποτέλεσμά τους, η Διοίκηση θα υλοποιήσει επόμενη φάση αναδιοργάνωσης που λόγω καταργήσεων και συγχωνεύσεων τεχνικών τμημάτων θα δημιουργηθεί πλεονάζον τεχνικό προσωπικό το οποίο θα προστεθεί στο ήδη πλεονάζον προσωπικό που προέρχεται από τον εμπορικό και διοικητικό κλάδο. Ταυτόχρονα αναμένεται να δοθεί η πρόταση της Διοίκησης για το πρόγραμμα «εθελούσιας» εξόδου προσωπικού με χρήση της δυνατότητας αυτασφάλισης.
Υπάρχει επίσης η εκφρασμένη βούληση της Διοίκησης για μεταφορά του πλεονάζοντος προσωπικού που δεν θα ενταχθεί στο πρόγραμμα της «εθελούσιας» εξόδου σε θυγατρική αλλά και μεταθέσεις προσωπικού για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών που θα δημιουργηθούν από την αναδιοργάνωση και την «εθελούσια» έξοδο προσωπικού όπως έγινε κατά το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων.
Θυμίζουμε επίσης ότι παραμένουν σε εκκρεμότητα πολλά ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους του ΟΤΕ αλλά και των θυγατρικών του (δανεισμός προσωπικού, μισθοί στις θυγατρικές, σύστημα ετοιμότητας προσωπικού, WFM, αξιολόγιο κλπ) που πρέπει να τα διαχειριστεί συντεταγμένα το σ.κ. του χώρου μας και κυρίως η ΟΜΕ-ΟΤΕ.
Δέσμευσή μας απέναντι στο σύνολο των εργαζόμενων του ομίλου ΟΤΕ είναι ότι θα είμαστε παντού όπου επιβάλλει το συνδικαλιστικό καθήκον που μας αναθέσατε, με επεξεργασμένες προτάσεις, με αγωνιστική διάθεση και κυρίως με απόλυτη διαφάνεια στη δράση μας.
Οι καιροί είναι εξαιρετικά δύσκολοι και τα προβλήματα πολλά για ν’ αφήσουμε τη διαχείρισή τους στο γνωστό «δίδυμο»… Σας καλούμε σε αγωνιστική ετοιμότητα.


 

blogger templates | Make Money Online