Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Μετεγκατάσταση 1550 συναδέλφων στο νέο κτίριο στο Κορωπί


Μετεγκατάσταση 1550 συναδέλφων στο νέο κτίριο στο Κορωπί

Την Παρασκευή 27/7 πραγματοποιήθηκε στο Διοικητικό μέγαρο ενημέρωση από πλευράς της διοίκησης για το νέο κτίριο του Κορωπίου και τη μετακόμιση σ’ αυτό 1550 εργαζομένων που εργάζονται σε υπηρεσιακές μονάδες του ΟΤΕ και της Cosmote.
·         Η μεταφορά  προβλέπεται να γίνει από 31 Αυγούστου έως 5 Οκτωβρίου.
·    Στο νέο κτίριο προβλέπεται να εγκατασταθούν η Γενική Τεχνική Διεύθυνση της Cosmote, η Γενική Οικονομική Διεύθυνση και η διεύθυνση Προμηθειών της Cosmote, η Γενική Οικονομική Διεύθυνση ΟΤΕ & Ομίλου και η Γενική Τεχνική Διεύθυνση ΟΤΕ. Από το Διοικητικό Μέγαρο θα φύγουν για το Κορωπί 530 εργαζόμενοι και τα γραφεία αυτά θα καλυφθούν κυρίως από υπηρεσίες της Cosmote που στεγάζονταν έως σήμερα στα κτίρια της Κηφισίας. Με τη μετεγκατάσταση απελευθερώνονται όλα τα κτίρια της COSMOTE στην Κηφισίας και παραμένει επί του παρόντος μόνο το κτίριο της Αχαρνών.
·     Από τη γενική διεύθυνση Τεχνολογίας δρομολογούνται να πάνε στο Κορωπί οι Διευθύνσεις Τεχνικής Υποστήριξης & Υποδομών (Μπάθας), Διαχείρισης & Λειτουργίας Υπηρεσιών (Σπανός) & Λειτουργικής Υποστήριξης & Ελέγχου (Διαβολίτσης).
·      Η διοίκηση προτίθεται να έχει δρομολόγια πρωί απόγευμα μεταξύ σταθμού προαστιακού – μετρό Κορωπίου και νέου κτιρίου με συχνότητα περίπου 7 λεπτών και δρομολόγια λεωφορείου ανά μισή ώρα μεταξύ Διοικητικού Μεγάρου και Κορωπίου. Ειπώθηκε επίσης ότι θα έχει λεωφορεία για όσους κάνουν βάρδια από Κορωπί έως το σπίτι τους. Τέλος προτίθεται να δώσει σε όσους δουλεύουν στο Κορωπί ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών για τις δημόσιες συγκοινωνίες με διακοπή των μηνιαίων οδοιπορικών εξόδων κίνησης 20 € που υπάρχουν σήμερα.
·         Έγινε αρκετή συζήτηση για να μπουν λεωφορεία από κεντρικά σημεία της Αττικής τα οποία θα εξυπηρετούν συναδέλφους οι οποίοι δε μένουν σε κοντινές των αξόνων διαδρομής Προαστιακού και Μετρό περιοχές, με ενδεικτικές τις περιοχές της νοτιοανατολικής Αττικής , της νότιας Αττικής και τις περιοχές του Πειραιά. Η απάντηση ήταν ότι θα το εξετάσουν, χωρίς ωστόσο να δεσμεύονται για κάτι συγκεκριμένο με τη δικαιολογία ότι ακόμη δεν υπάρχει τελική εικόνα για τον κόσμο που θα πάει στο Κορωπί.

Τα θέματα που από δικής μας πλευράς έχουμε θίξει για τη μεταφορά στο νέο κτίριο στο Κορωπί είναι δύο. Το πρώτο έχει να κάνει με την ενοικίαση ενός τέτοιου κτιρίου και τα τεράστια έξοδα στα οποία μπαίνει ο οργανισμός ιδιαίτερα σε μια περίοδο που υποτίθεται ότι μιλάμε για μείωση εξόδων και που μεγάλα κτίρια του ΟΤΕ αδειάζουν. Απ’ ότι φαίνεται αυτό είναι πλέον τελειωμένο, δρομολογημένο και δεν υπάρχει επιστροφή. Το δεύτερο και κυριότερο είναι η τεράστια ταλαιπωρία και αναστάτωση που θα φέρει αυτή η μετεγκατάσταση στον οικογενειακό και εργασιακό προγραμματισμό όλων των συναδέλφων που θα κληθούν να πάνε στο νέο κτίριο, που θα κληθούν να δουλεύουν καμιά εικοσαριά χιλιόμετρα παραπέρα.
Για μας η μετεγκατάσταση πρέπει οπωσδήποτε να συνοδευτεί και από την επαναφορά λεωφορείων από και προς συγκεκριμένα σημεία του λεκανοπεδίου. Έχει περάσει λίγο παραπάνω από ένας χρόνος από την κατάργηση των λεωφορείων από και προς το διοικητικό μέγαρο. Αυτό που έχει πλέον αποδειχθεί είναι ότι η κατάργηση των λεωφορείων δεν είχε να κάνει τόσο με το κόστος αλλά με την επί της ουσίας κατάργηση του ωραρίου. Η ύπαρξη λεωφορείων σηματοδοτούσε ότι ο μεγάλος όγκος των συναδέλφων έπιανε δουλειά συγκεκριμένη ώρα και σχολούσε συγκεκριμένη ώρα. Αυτό έχει πάει περίπατο και το ωράριο πλέον καταστρατηγείται.
Η τυχόν άρνηση επαναφοράς των λεωφορείων σημαίνει ότι κάποιοι έχουν στο μυαλό τους ελεύθερα ωράρια χωρίς συγκεκριμένους κανόνες.
Κλείνοντας θα πρέπει να πούμε ότι στην τελευταία συνάντηση μπήκε από τη διοίκηση θέμα εμπιστευτικότητας των συζητήσεων. Το θέμα προφανώς αφορούσε τη δική μας παράταξη. Εδώ και πολύ καιρό έχουμε κάνει γνωστό σε όλους ότι για τις όποιες συζητήσεις γίνονται με τη διοίκηση και που αφορούν τις θέσεις εργασίας και τις εργασιακές μας σχέσεις θεωρούμε ότι έχουμε δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να ενημερώνουμε τους συναδέλφους. Την πρακτική μας αυτή δεν σκοπεύουμε να  την αλλάξουμε. Πρέπει να πούμε ακόμη ότι σε κάθε περίπτωση θα επιμείνουμε μέχρι να σπάσουμε το καθεστώς αποκλεισμού που επιχειρεί να μας επιβάλλει το «αχτύπητο» δίδυμο προέδρου – γραμματέα, το δίδυμο ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ. Μήπως η σύμπτωση πρακτικών και επιθυμιών του δίδυμου με αυτές της διοίκησης δεν είναι τυχαία; Ούτε η διοίκηση ούτε και το δίδυμο θέλουν στις συζητήσεις φωνές που τους ενοχλούν, φωνές που θα ταράξουν την ηρεμία τους, φωνές που θα ενημερώσουν τους συναδέλφους για το τι παίζει και τι ετοιμάζεται γι’ αυτούς χωρίς αυτούς.

 

blogger templates | Make Money Online