Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας: "Ξέχασαν τον συμβολισμό των ημερών"


Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας: "Ξέχασαν τον συμβολισμό των ημερών"
Την έκπληξη και την οργή τους εκφράζουν τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Απευθυνόμενοι στην Ελληνική Πολιτεία και τους εκπροσώπους της, τους κατηγορούν πως δεν σκέφτηκαν "ποιες" είναι αυτές οι ιστορικές μέρες για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό.
Κατηγορούν τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως "ξέχασαν ότι αυτές ακριβώς τις μέρες, 12.10.1944, οι αγώνες μας έδιωξαν τα ναζιστικά στρατεύματα από την Ελλάδα; Ξέχασαν ότι σαν σήμερα, στις 9.10.1944 έγινε ο άγριος... αποχαιρετιστήριος βομβαρδισμός της Αθήνας από τα ναζιστικά κτήνη; Ξέχασαν ότι σαν σήμερα οι τελευταίοι ναζί εκτέλεσαν στο Κορωπί 44 πατριώτες;".
Αναφερόμενοι στην επιλογή της ημερομηνίας υποστηρίζουν πως η γερμανική ηγεσία δεν διάλεξε "την ημερομηνία τυχαία". Κατηγορούν ακόμη τη γερμανική ηγεσία για μία προσπάθεια "συμφιλίωσης των δύο λαών και τη γιορτή τους, αυτών των ημερών, της ενοποίησης των δύο Γερμανιών. Σ’αυτή τη 'συμφιλίωση' εντάσσεται και η πρωτοφανής 'ανθρωπιστική' βοήθεια στα σημερινά παιδιά των ματωμένων Καλαβρύτων. Και η πρότασή τους να... συμμετάσχει στη γιορτή τους και η παιδική φιλαρμονική των Καλαβρύτων..!".
Τέλος, το Εθνικό Συμβούλιο προτείνει στα μέλη του και στον ελληνικό λαό "να δείξει για άλλη μια φορά τη βαρύτατη προσβολή που νιώθει αυτές τις ώρες. Να επισημάνει για άλλη μια φορά στους βουλευτές - μέλη μας και τη δική τους ευθύνη για την 'ευγενική' έως τώρα, μέσα κι έξω από τη Βουλή, συμπεριφορά τους όχι μόνο για τον προκλητικό ερχομό της κυρίας Μέρκελ, αλλά και για την ίδια τη στάση τους στο μέγα πρόβλημα των οφειλών της Γερμανίας. Και να τονίσει για άλλη μια φορά ότι οι επίσημες επισκέψεις και οι 'ανθρωπιστικές' βοήθειες δεν συντελούν στη συμφιλίωση των λαών μας, που δεν έχουν να μοιράσουν τίποτε. Μόνο με την εξόφληση όλων των οφειλών της και τον σεβασμό της στην Ιστορία μας, η Γερμανία μπορεί να μιλάει για 'συμφιλίωση'".

Πηγή: "Η Αυγή"

 

blogger templates | Make Money Online