Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Συνέδριο της UNI 30 και 31 Οκτώβρη - αρνήθηκαν να μας δώσουν το λόγο παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ






Συνέδριο της UNI 30 και 31 Οκτώβρη
αρνήθηκαν να μας δώσουν το λόγο παρουσία
του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ

Την Τρίτη 30 και την Τετάρτη 31 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ένα διεθνές συνέδριο στο οποίο παρευρέθησαν εκπρόσωποι των εργαζομένων στους τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς Ευρώπης και Αμερικής ιδιοκτησίας της Deutsche Telekom.
Στο συνέδριο κλήθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Τσαμάζ και στη συνέχεια έγιναν σύντομες τοποθετήσεις και ερωτήσεις. Ο κ. Τσαμάζ για άλλη μια φορά επανέλαβε τη δική του προσέγγιση για την «αναγκαιότητα» της συνεχούς μείωσης του εργασιακού κόστους.
Η παρουσία του κ. Τσαμάζ μας έδωσε τη δυνατότητα να αναδείξουμε τα σοβαρά θέματα που άπτονται των εργασιακών και μισθολογικών μας δικαιωμάτων παρουσία των εκπροσώπων από τις άλλες χώρες. Με βάση αυτό ζητήσαμε να κάνουμε μια σύντομη παρέμβαση. Ο πρόεδρος όμως της ομοσπονδίας επικαλούμενος διαδικαστικά τερτίπια αρνήθηκε να μας δώσει το λόγο. Ο πρόεδρος και ο γραμματέας της ομοσπονδίας που είχαν τη δυνατότητα να παρέμβουν δεν θεώρησαν απαραίτητο να μιλήσουν.
Οι πρακτικές αυτές είναι απαράδεκτες. Το κάθε συνδικάτο, ο κάθε εκπρόσωπος που σέβεται τόσο αυτούς που εκπροσωπεί όσο και τον ίδιο του τον εαυτό οφείλει σε όποια ευκαιρία του δίνεται να αναδεικνύει τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους που εκπροσωπεί. Η με διαδικαστικά τερτίπια προσπάθεια επιβολής σιωπής το μόνο που εξυπηρετεί είναι η μείωση του κύρους, της αξιοπιστίας και της διαπραγματευτικής δύναμης του συνδικάτου.

 

blogger templates | Make Money Online