Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Γενική απεργία 6 και 7 Νοέμβρη 2012


Γενική απεργία 6 και 7 Νοέμβρη 2012

Η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση αντιγράφοντας τις προηγούμενες, φέρνει με εξπρές και αντιδημοκρατικές διαδικασίες για ψήφιση το τρίτο μνημόνιο, τη νέα επιδρομή σε μισθούς, συντάξεις, φορολογία, δικαιώματα.
Το επικοινωνιακό θέατρο έξι και πλέον μηνών φτάνει στο τέλος του. Οι υποσχέσεις περί επαναδιαπραγμάτευσης ή απαγκίστρωσης από τα μνημόνια, οι πολλαπλές συσκέψεις των τριών συγκυβερνώντων, οι περιβόητες διαπραγματεύσεις με την τρόικα και ότι άλλο ζήσαμε το τελευταίο εξάμηνο τελειώνουν.
Η κυβέρνηση με ένα πολυνομοσχέδιο «ενός άρθρου», συνεχίζει την ίδια πολιτική της λιτότητας, της μείωσης των μισθών, της αύξησης των ορίων ηλικίας για σύνταξη, της μείωσης των συντάξεων, της μείωσης των κοινωνικών παροχών, της νέας φοροεπιδρομής και της νέας επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα.
Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο αυτό θέλει να συνεχίσει την ίδια πολιτική που μέχρι σήμερα έχει σαν αποτέλεσμα όλο και μεγαλύτερα τμήματα του ελληνικού Λαού να οδηγούνται στην ανεργία, στη φτώχεια, στην ανασφάλεια, στην εξόντωση.
Όσο για τον προϋπολογισμό που έρχεται για ψήφιση αμέσως μετά εκεί καταγράφονται με ωμό τρόπο όλες οι αιματηρές θυσίες στις οποίες θα υποβληθεί ο ελληνικός Λαός τα επόμενα χρόνια.
Η κυβέρνηση ψεύδεται άλλη μια φορά επαναλαμβάνοντας το στερεότυπο ότι με τα μέτρα αυτά σώζεται η χώρα, ότι αυτά τα μέτρα είναι τα τελευταία.
Η πραγματικότητα είναι ότι με τα μέτρα ο Λαός έρχεται πιο κοντά στη χρεωκοπία και συνεχίζεται ο φαύλος κύκλος και το καταστροφικό αδιέξοδο. Όσο για το έργο των τελευταίων σκληρών αλλά αναγκαίων μέτρων αυτό έχει παιχτεί πολλές φορές.
Τα μέτρα αυτά εκτός από την καταστροφή που φέρνουν στους μισθούς, στις συντάξεις, στα δικαιώματα, εκτός από την εξαθλίωση στην οποία οδηγούν, έχουν στόχο να θέσουν οριστικά στη γωνία και στο περιθώριο το συνδικαλιστικό κίνημα.

Όλοι στους δρόμους για να μην περάσουν τα μέτρα
Όλοι στους δρόμους να τους ανατρέψουμε
Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα



 

blogger templates | Make Money Online