Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Προσλήψεις στον ΟΤΕ – Όχι στο δουλεμπόριο



        

Προσλήψεις στον ΟΤΕ – Όχι στο δουλεμπόριο
Η διοίκηση του ΟΤΕ προχωρά σε προσλήψεις προσωπικού μέσω της θυγατρικής του OTEplus,  την ίδια στιγμή που ολοκληρώνει ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα απολύσεων μέσω προγράμματος κινήτρων. Είναι σαφές ότι διευκολύνεται γι αυτό από την τρέχουσα πολιτική συγκυρία και το νέο  νομοθετικό πλαίσιο που εισάγει η ψήφιση των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων.
Η Αγωνιστική Συνεργασία με αφορμή τις προσλήψεις που η διοίκηση προωθεί μέσω των δουλεμπορικών θυγατρικών, θεωρεί ότι :
  1. Τα αλλεπάλληλα κύματα «εθελουσιών» εξόδων τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα το τελευταίο πρόγραμμα κινήτρων, έχουν αποστερήσει την εταιρία από σημαντικό αριθμό έμπειρου και καλά καταρτισμένου προσωπικού με αποτέλεσμα σημαντικές δυσλειτουργίες σε μεγάλο αριθμό υπηρεσιών και μεγάλη εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς.
  2. Η μείωση του μισθολογικού κόστους που επιτυγχάνει η διοίκηση του ΟΤΕ αντικαθιστώντας τις σταθερές θέσεις εργασίας με επισφαλείς,  είναι ευθέως ανάλογη με την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες και συνακόλουθα την αύξηση των παραπόνων.  
  3. Η ΟΜΕ-ΟΤΕ και τα σωματεία μέλη της θα πρέπει άμεσα να διεκδικήσουν, οι απαραίτητες προσλήψεις να γίνουν από τον ΟΤΕ και όχι μέσω της  γνωστής φάμπρικας των δουλεμπορικών του θυγατρικών (OTEplus, HellasCom, e-value). Οι όποιες προσλήψεις απαιτηθούν, θα πρέπει να γίνουν αξιοκρατικά μέσω ανοικτών διαγωνισμών που να απευθύνονται σε όλη την Ελληνική νεολαία που πλήττεται από την ανεργία και όχι μέσω του γνωστού ρουσφετολογικού τριγώνου διαπλοκής. (διοίκηση ΟΤΕ – μνημονιακά κόμματα – εργοδοτικές παρατάξεις).
  4. Πρέπει να τελειώσουμε εδώ και τώρα με την ντροπή των δουλεμπορικών και των εργαζομένων πολλών ταχυτήτων. Όλο το προσωπικό των θυγατρικών να περάσει στον ΟΤΕ και να ενταχθεί στα υπάρχοντα μισθολογικά κλιμάκια ανάλογα με τα τυπικά του προσόντα. Άμεση τακτοποίηση για τους συναδέλφους μας που ενώ έχουν δικαιωθεί από δικαστικές αποφάσεις, εργάζονται ως ημερομίσθιοι εργάτες. Δεν υπάρχει εποχικότητα στις τηλεπικοινωνίες. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει λόγος για προσλήψεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, ωρομισθίων κ.λ.π.  
Πιστεύουμε ότι η ενσωμάτωση ΟΛΩΝ των εργαζομένων στο όμιλο υπό ενιαίο εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς είναι όρος επιβίωσης και για το συνδικαλιστικό κίνημα του ΟΤΕ. Η πολυδιάσπαση του προσωπικού σε εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων, ωραρίων, εργασιακών κανονισμών, παρένθετων εργοδοτών κ.λ.π διευκολύνει μόνο τα σχέδια της εργοδοσίας. Αντίστοιχα δηλώνουμε για άλλη μια φορά την προσήλωσή μας στην θέση για ένα σωματείο στον ΟΤΕ και μια Τηλεπικοινωνιακή Ομοσπονδία, αίτημα που μετά και την νέα «εθελούσια» γίνεται δραματικά επίκαιρο.
στην ενότητα η δύναμη, στον αγώνα η νίκη

 

blogger templates | Make Money Online