Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Συγχώνευση της Hellascom με την Oteplus - Εδώ και τώρα συλλογική σύμβαση στις θυγατρικές






Αθήνα 1-3-2013
Συγχώνευση της Hellascom με την Oteplus

Εδώ και τώρα συλλογική σύμβαση στις θυγατρικές

Την Τετάρτη 26/2/2013 συνεδρίασε το Δ.Σ του ΟΤΕ και μεταξύ των θεμάτων ημερήσιας διάταξης υπήρχε και θέμα συγχώνευσης των δύο θυγατρικών HELLASCOM και OTEPLUS σε μία.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τον πρόεδρο και το γενικό γραμματέα της ομοσπονδίας οι οποίοι παρευρέθηκαν στο συμβούλιο υπήρξε δέσμευση του διευθύνοντος συμβούλου ότι δεν θα χαθεί καμία θέση εργασίας από τη συγχώνευση.
Από τη δική μας πλευρά θέλουμε να πούμε ότι επανειλημμένα έχουμε τοποθετηθεί υπέρ της απορρόφησης των θυγατρικών αυτών από τον ΟΤΕ και την ένταξή του προσωπικού τους στον ΟΤΕ.
Η ύπαρξή τους το μόνο πράγμα που εξυπηρετεί είναι η επιβολή διαφορετικών εργασιακών και μισθολογικών καθεστώτων σε συναδέλφους που δουλεύουν δίπλα δίπλα, έχουν τα ίδια τυπικά ή ουσιαστικά προσόντα και κάνουν την ίδια δουλειά.
Με δεδομένο την ύπαρξη των εταιρειών αυτών η διοίκηση του ΟΤΕ θα πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι τα εργασιακά και μισθολογικά θέματα των εργαζομένων σ’  αυτές θα πρέπει να ρυθμιστούν με συλλογική σύμβαση εργασίας. Η διοίκηση του ΟΤΕ με τη μέχρι σήμερα πρακτική της αρνείται ακόμη και να καθίσει να συζητήσει μαζί μας. Για το θέμα έχουμε τοποθετηθεί αναλυτικά με ανακοίνωση η οποία είναι ανηρτημένη στο blog μας στην οποία τονίζουμε ότι οι συνάδελφοι στις θυγατρικές δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας έχουν κι’ αυτοί δικαιώματα και επαναλαμβάνουμε ότι
 Η διοίκηση της μεγαλύτερης τηλεπικοινωνιακής εταιρείας των Βαλκανίων, που επαίρεται για την εικόνα που έχει στην αγορά, που επαίρεται για τα θετικά της αποτελέσματα, οφείλει εδώ και τώρα να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων στις θυγατρικές και να μην κρύβεται πίσω από διαδικαστικά και νομικά τερτίπια.

 

blogger templates | Make Money Online