Κυριακή 19 Μαΐου 2013

38ο Συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ - Τα ψηφίσματα που κατέθεσε η Αγωνιστική Συνεργασία



Τέμενη 18-5-2013
 38ο Συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ
Πρόταση κεντρικού ψηφίσματος

Εμείς οι σύνεδροι του 38ο Συνεδρίου της ΟΜΕ-ΟΤΕ που πραγματοποιήθηκε στις 17 & 18 Μαΐου 2013 στο παραθεριστικό κέντρο του Ο.ΠΑ.Κ.Ε.-Ο.Τ.Ε. στην Τέμενη Αιγίου δηλώνουμε ότι :
·        Τρία χρόνια μετά την επιβολή του μνημονίου στην χώρα μας από την τρόικα και τους δανειστές, επιβεβαιώνονται στο ακέραιο όλες εκείνες οι προβλέψεις που έλεγαν ότι η πολιτική των μνημονίων θα φέρει  φτώχια και κοινωνική ερήμωση , δραματική άνοδο της ανεργίας και των μορφών εργασιακής επισφάλειας, τρομακτική συρρίκνωση του κράτους πρόνοιας, περαιτέρω ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, σφαγιασμό μισθών, συντάξεων, επιδομάτων και εργασιακών δικαιωμάτων. Αγωνιζόμαστε μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους  και τους συνταξιούχους για την ανατροπή αυτών των πολιτικών, την κατάργηση των μνημονίων, την αποπομπή της τρόικας, την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, την αποκατάσταση του εισοδήματός μας, την ανάκτηση τελικά της εθνικής μας αξιοπρέπειας.
·        Καταγγέλλουμε την συνεχιζόμενη και εντεινόμενη επιχείρηση ολοκληρωτικού ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας στο όνομα της μείωσης του χρέους. Έχει αποδειχθεί ότι το χρέος συνεχίζει να αυξάνεται παρόλο που το δημόσιο συνεχίζει να ξεπουλά τα ασημικά του. Η περίπτωση του ΟΤΕ είναι χαρακτηριστική. Η τεράστια κερδοφορία του 2012 θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας ή για να στηριχτούν δομές αλληλεγγύης και κοινωνικής στήριξης στα θύματα της κρίσης αντί να λεηλατείται από την Deutsche Telekom. Οι αγώνες των εργαζομένων στην ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ και όλων των υπό ιδιωτικοποίηση δημόσιων επιχειρήσεων στρατηγικού χαρακτήρα για την χώρα και την κοινωνία, είναι και δικοί μας αγώνες.
·        Καταγγέλλουμε την διαρκώς αυξανόμενη καταστολή και ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων. Η κυβέρνηση των εντολοδόχων της τρόικας δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει την πιο άγρια βία εναντίον των πολιτών που αγωνίζονται για την δουλειά τους, για την ποιότητα της ζωής τους, για την περηφάνια τους. Η τρικομματική κυβέρνηση συνεπικουρούμενη από το φασίζον, ρατσιστικό και μισαλλόδοξο νεοναζιστικό μόρφωμα της «χρυσής αυγής» ποντάρει στον κοινωνικό αυτοματισμό και ενθαρρύνει την επικοινωνιακή διαπόμπευση όσων εξακολουθούν να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.  Η βία και η καταστολή δεν θα κάμψουν το αγωνιστικό μας φρόνημα.

·        Παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας για ένα ΟΤΕ με δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα, στην υπηρεσία του λαού και του τόπου, με ποιοτικές και φθηνές υπηρεσίες στους πολίτες, με σταθερή και αξιοπρεπώς αμειβόμενη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους. Αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση της δουλειάς μας, του μισθού μας, των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Συνεχίζουμε την μάχη για την αποκατάσταση του πλαισίου των συλλογικών συμβάσεων στην προ μνημονίου εποχή και διεκδικούμε υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ για τους εργαζόμενους στις θυγατρικές του ομίλου ΟΤΕ. Απαιτούμε το κλείσιμο των δουλεμπορικών OTEPlus & HellasCom και διεκδικούμε την απορρόφηση των εργαζομένων σ’αυτές στον ΟΤΕ. Διεκδικούμε την κατάργηση της ΠΥΣ 6/2012 και όλου του αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου που επέβαλλαν οι δανειστές και οι τοκογλύφοι και που καταργεί όλο το εργατικό δίκαιο και αποδιαρθρώνει την αγορά εργασίας. Δεν απεμπολούμε το αίτημά μας για την επέκταση της ισχύος του κανονισμού εργασίας σε όλους τους εργαζόμενους του ομίλου. Αγωνιζόμαστε για την κατάργηση κάθε διάκρισης μεταξύ των εργαζομένων σε παλιούς και νέους. Δεν αποδεχόμαστε την επιβολή συστήματος αξιολόγησης χωρίς την σύμφωνη γνώμη του συνδικαλιστικού κινήματος και διεκδικούμε την υπογραφή ΣΣΕ για ένα αξιολόγιο κοινά αποδεκτό. Καταγγέλλουμε την διοίκηση για την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας με στόχο την αποπληρωμή των δανείων. Ιδίως καταγγέλλουμε την πώληση του Hellas Sat και την εκχώρηση της γεωστατικής θέσης του δορυφόρου που αποτελούσε εθνική περιουσία. Απαιτούμε την τήρηση από μεριάς διοίκησης των συμβατικών της υποχρεώσεων σχετικά με την χρηματοδότηση του Ταμείου αρωγής και του επαγγελματικού ταμείου. Δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι θα υπερασπιστούμε τις θέσεις εργασίας μας.
·        Επαναβεβαιώνουμε την προσήλωσή μας στον στόχο για ενιαία συνδικαλιστική έκφραση στον όμιλο ΟΤΕ με ένα επιχειρησιακό σωματείο και μια κλαδική ομοσπονδία τηλεπικοινωνιών.

 

blogger templates | Make Money Online