Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Ποιος διοικεί τελικά το Υπουργείο Εργασίας; Απαράδεκτη υπαναχώρηση για το μισθολόγιο του ΟΤΕ


Ποιος διοικεί τελικά το Υπουργείο Εργασίας;
Απαράδεκτη υπαναχώρηση για το μισθολόγιο του ΟΤΕ

Με πια πρωτοφανή πράξη υποταγής το Υπουργείο Εργασίας, μετά τις πιέσεις που ασκήθηκαν, ανακαλεί προηγούμενη γνωμοδότησή του για την εφαρμογή του μισθολογίου του ΟΤΕ.

Πιο συγκεκριμένα σε ερώτημα που είχε υποβάλλει η ΟΜΕ – ΟΤΕ σχετικά με τις μισθολογικές αυξήσεις που προέρχονται από τις ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις σε συνδυασμό με τον Εσωτερικό Κανονισμό Προσωπικού ΟΤΕ το Υπουργείο απάντησε ότι «οι αυξήσεις των εργαζομένων μέσω της προαγωγής τους σε ανώτερη μισθολογική βαθμίδα δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 4 της ΠΥΣ 6/2012 καθόσον για την εν λόγω μισθολογική προαγωγή δεν τίθεται ως αποκλειστική προϋπόθεση η πάροδος συγκεκριμένου χρόνου υπηρεσίας, όπως απαιτεί η ΠΥΣ αλλά η μισθολογική προαγωγή συναρτάται και με την (μη) συνδρομή άλλων προϋποθέσεων». Με βάση αυτή τη γνωμοδότηση ο ΟΤΕ όφειλε να προχωρήσει στις προβλεπόμενες κατά 2% αυξήσεις στο προσωπικό εκείνο που τις δικαιούται.
Το Υπουργείο Εργασίας με νεότερο έγγραφό του ανακαλεί τη γνωμοδότηση λέγοντας ότι χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση.
Η απαράδεκτη υπαναχώρηση του Υπουργείου Εργασίας αποδεικνύει την υποτέλεια και τη δουλικότητα της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στις ορέξεις της κάθε πολυεθνικής όπως η Deutsche Telekom.
Από την άλλη πλευρά η διοίκηση του ΟΤΕ με τέτοιου είδους παρεμβάσεις δυναμιτίζει τη συζήτηση που διενεργείται αυτές τις ημέρες για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Το Υπουργείο Εργασίας οφείλει εδώ και τώρα να γυρίσει την πλάτη στις πολυεθνικές και να εφαρμόσει όχι τίποτε άλλο αλλά το νόμο που οι ίδιες οι κυβερνήσεις του μνημονίου έχουν ψηφίσει.
Καλούμε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα κόμματα, τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς να παρέμβουν και να αναδείξουν το θέμα σε όλη του τη διάσταση.

 

blogger templates | Make Money Online