Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Κάτω τα χέρια από την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση – Όχι στις απολύσεις

κατεβάστε το αρχείο σε pdf

Κάτω τα χέρια από την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση 
 Όχι στις απολύσεις

Η τρικομματική συγκυβέρνηση των εντολοδόχων της τρόικας  έκανε το αδιανόητο ακόμα και για την χούντα: Ανακοίνωσε και πραγματοποίησε το κλείσιμο της ΕΡΤ με την λογική του αποφασίζομεν και διατάσσομεν. Η Αγωνιστική Συνεργασία ΟΤΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους σε διαρκή και ανυποχώρητο αγώνα για μια Δημόσια Ραδιοτηλεόραση στην υπηρεσία του Ελληνικού λαού, για ανεξάρτητη έγκυρη πολυφωνική και πλουραλιστική ενημέρωση, για μια ΕΡΤ ανοιχτή στην κοινωνία και τον πολιτισμό.
Ταυτόχρονα δηλώνουμε την έκπληξή μας για τον τρόπο με τον οποίο η διοίκηση του ΟΤΕ διαχειρίστηκε το θέμα της διακοπής του προγράμματος της ΕΡΤ. Η συνήθης πρακτική της  διοίκησης όταν εγκαλείται  σε κοινοβουλευτικό έλεγχο, είναι να επαναλαμβάνει μονότονα ότι «λειτουργεί σε περιβάλλον ελεύθερης αγοράς και με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και συνεπώς δεν υπόκειται σε κοινοβουλευτικό έλεγχο».
Αυτή την φορά όμως αποδέχτηκε  τον ρόλο του χωροφύλακα που της ανέθεσε η κυβέρνηση  και υλοποίησε με σχολαστικότητα, ότι παράνομα και αντισυνταγματικά της ζήτησε η κυβέρνηση. Διέκοψε τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κυκλώματα της ΕΡΤ, διέκοψε την παροχή Internet  και προχωρά στην διακοπή των τηλεφωνικών συνδέσεων της ΕΡΤ.
Χαιρετίζουμε το κύμα συμπαράστασης υπέρ των εργαζομένων της ΕΡΤ  και κατά του αντιδημοκρατικού και παράνομου κλεισίματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Χαιρετίζουμε την κινητοποίηση των εργαζομένων του ΟΤΕ που με την παρουσία τους στο 12ο όροφο στο ΝΥΜΑ και σε άλλα μεγάλης σημασίας κτήρια προσπάθησαν να αποτρέψουν την διακοπή της μετάδοσης του τηλεοπτικού προγράμματος. Η αγωνιστική μας παρουσία ανάγκασε την κυβέρνηση και την διοίκηση του ΟΤΕ να «εφεύρουν» εναλλακτικούς τρόπους διακοπής της μετάδοσης.

Απαιτούμε την άμεση και χωρίς όρους  επαναλειτουργία της ΕΡΤ
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις που θα εξαγγελθούν
Όλοι στους δρόμους  να τους ανατρέψουμε


 

blogger templates | Make Money Online