Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ 29ου ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΟΣΠΕΡΤ




ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΣΠΕΡΤ 29ου ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Οι σύνεδροι του 29ου Έκτακτου Συνεδρίου της ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλουμε ομόφωνα τη μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου για το φασιστικής έμπνευσης κλείσιμο της ΕΡΤ, το οποίο εντάσσεται άρηχτα στους κανόνες του ευρομονόδρομου και του Δ.Ν.Τ. , που επιτάσσουν το ξεθεμέλιωμα των εργασιακών σχέσεων, την ποινικοποίηση των απεργιακών αγώνων και τη μεθοδευμένη αποστέωσή τους με στρατιωτικές μεθόδους επιτάξεων, επιστρατεύσεων και διάλυσης, πρωτοβάθμιων σωματείων και Ομοσπονδιών.

Καλούμε κάθε Έλληνα πολίτη να αντισταθεί στο ραγιαδισμό που προωθούν οι κυβερνώντες και οι συνοδοιπόροι τους, που έχουν οδηγήσει τον ελληνικό λαό με μαθηματική ακρίβεια στη φτωχοποίηση και στη σταδιακή κατάργηση των δικαιωμάτων τους.

Προσπαθούν να μας κάνουν δηλωσίες, εξαγοράζοντας συνειδήσεις για να απεμπολήσουμε όσα με κόπο οι πρόγονοι μας δομήσανε και με αίμα κατέκτησαν απέναντι στους εκάστοτε κατακτητές, της πατρίδας μας και στους ντόπιους συνοδοιπόρους τους.

Πρέπει όλοι καθημερινά, εμπράκτως, πλέον να σταθούμε απέναντι στη λογική και στη νοοτροπία του ραγιά που πληρώνει χαράτσια για να επιβιώσει και προσκυνάει για να έχει δουλειά και ζωή.

Η αλληλεγγύη μεταξύ μας και η αντίσταση στον κοινωνικό αυτοματισμό, που προσπαθούν να επιβάλλουν οι κυβερνώντες, είναι το όπλο μας και η επιβίωσή μας.

Συνεχίζουμε όλοι μαζί ενωμένοι, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, με συμπαραστάτες και συνοδοιπόρους ,την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, έχοντας μάθει από το παρελθόν και χτίζοντας με τα ίδια μας τα χέρια το μέλλον μας.

Η ΕΡΤ αποτελεί το στήριγμα και το μετερίζι μας, θα την κρατήσουμε ανοιχτή, όπως κάναμε μέχρι σήμερα, απέναντι στα κανάλια των εργολάβων κατασκευαστών και των προμηθευτών.

Δίνουμε τον αγώνα μας καθημερινά και θα νικήσουμε!
Μόνο ενωμένοι και αγωνιζόμενοι θα ανατρέψουμε κάθε καταληψία της πατρίδας μας και θα ανακτήσουμε την αξιοπρέπειά μας.

Καταγγέλλουμε τις διχαστικές ενέργειες της Κυβέρνησης, με τις οποίες επιχειρείται να λειτουργήσει το «μόρφωμα» που καλείται Δημόσια Τηλεόραση.  Την έκδοση μιας «πρόσκλησης ενδιαφέροντος» πρόχειρης, «φωτογραφικής», με τερατώδη νομικά προβλήματα, δίχως την παραμικρή σχέση με τη πραγματικότητα, που παραβιάζει σύνταγμα και νόμους, ακόμη και την πολιτική συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για την πρόσληψη 2.000 εργαζομένων της ΕΡΤ και κυρίως την απόφαση του ΣτΕ που θέλει Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό φορέα που, έστω και διάδοχος όπως τον θεσμοθετήσανε, θα πρέπει να έχει την πλήρη δραστηριότητα της ΕΡΤ.

Καταγγέλλουμε το ρόλο που έχει αναλάβει προσωπικά ο κ. Παντελής Καψής στο «θέατρο του παραλόγου» που εξελίσσεται από τις 11 Ιουνίου  αποδεικνύοντας  σε κάθε του δημόσια εμφάνιση, στις συναντήσεις με τους εργαζόμενους και με τις πράξεις του, ότι μέλημά του δεν είναι η λειτουργία μιας πραγματικής Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, αλλά η διάσπαση των εργαζομένων και η νομιμοποίηση των παράνομων τετελεσμένων της κυβέρνησης με την εκβιαστική υφαρπαγή των υπογραφών όσων ενδώσουν!

Καταγγέλλουμε τη δημιουργία με κάθε τρόπο ενός παράνομου τηλεοπτικού «μορφώματος», που είναι ο τελικός τους στόχος, για να καλύπτει πλήρως τις προπαγανδιστικές και πολιτικές επιδιώξεις του Μεγάρου Μαξίμου.
Σταθερή τους επιδίωξη για την «εκκαθάριση» του Ραδιομεγάρου είναι αντί για ΜΑΤ και ΕΚΑΜ, να χρησιμοποιηθεί ο «στρατός» των…. επιλαχόντων,(που δεν έχει σκοπό να προσλάβει ποτέ) οι οποίοι θα ζητούν να αδειάσει η Αγία Παρασκευή, η ΕΤ3 στη Θεσσαλονίκη και οι Περιφερικές εγκαταστάσεις της ΕΡΤ , ώστε να προκηρυχθούν σε δεύτερη φάση οι θέσεις τους!

Καταγγέλλουμε τους 155 ‘δειλούς, μοιραίους και άβουλους αντάμα’ βουλευτές, που είναι  έρμαια του κατακτητή και της Τρόικα, που έχουν δήθεν τη νομοθετική εξουσία στα χέρια τους διότι προσπάθησαν να δώσουν μια νομοθετική χαριστική βολή στην εκτελεσθείσα από την εκτελεστική εξουσία ΕΡΤ Α.Ε , που αν και την θέλουν να ψυχορραγεί, παραμένει ζωντανή 50 ημέρες παράγοντας πλήρες πρόγραμμα ενός δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, εφαρμόζοντας την απόφαση του ΣτΕ, χάρη στους εργαζόμενους, στον ελληνικό λαό, στους φορείς, στους ανθρώπους του πολιτισμού, της τέχνης και της παγκόσμιας κοινότητας, που συμπαραστέκονται συγκινητικά στους αγώνες μας για το Συνταγματικό μας δικαίωμα στη δουλειά, για τη  Δημοκρατία, για τους  θεσμούς.

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε  ότι δε θα γίνουμε Ιφιγένεια για να σαλπάρει η γαλέρα των ελαστικών εργασιακών σχέσεων  από πειρατές των νόμων και του Συντάγματος.

Καταγγέλλουμε  ότι θέλουν το πρόγραμμα που θα εκπέμπεται, να είναι  ελλιπές, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις προβλέψεις του Συντάγματος για πολιτισμό, ενημέρωση, ψυχαγωγία και  πολύ κατώτερο των απαιτήσεων μιας πραγματικά δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Καταγγέλλουμε ότι θέλουν  ένα φορέα «φερετζέ» που θα δουλεύει λίγες ώρες – κάποιες ώρες, παράγοντας μόνο το ελάχιστο ,αυστηρά προπαγανδιστικό, ενάντια σε κάθε πολιτισμική και επιμορφωτική ανάπτυξη του λαού, με Αθηνοκεντρικό χαρακτήρα, χωρίς να υπολογίζει τη συμπρωτεύουσα, όλη την επικράτεια της Ελλάδας και την ελληνική διασπορά.

Καταγγέλλουμε την κυβερνητική πολιτική και τακτική που με σταθερό και εκδικητικό προσανατολισμό θέλει την επισφράγιση του κλεισίματος της ΕΡΤ, αλλά κυρίως την απάνθρωπη, ανήθικη, εκδικητική και αντισυνταγματική συμπεριφορά της στο προσωπικό που κάθε μέρα με ανακοινώσεις και με δηλώσεις του κ. Καψή ( με στόμφο τονίζει καθημερινά ότι  εκφράζει την κυβέρνηση), δεν θέλει να  αφήσει πλέον κανένα περιθώριο του δικαιώματος για εργασία στους εργαζόμενους της ΕΡΤ .

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που έρμαιο των καναλαρχών των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης, όπως προκύπτει σαφέστατα μέσα από   τις συμμαχίες τους, θέλει να κλείσει  την ΕΡΤ και  να πετάξει τους άξιους εργαζόμενους της στο δρόμο – σ’ ένα δρόμο χωρίς επιστροφή.
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, που  είχε επιλέξει να εκχωρήσει τα πάντα στους συνεταίρους εργολάβους, χωρίς το συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαίωμα (ΣτΕ) του Έλληνα πολίτη για δημόσια τηλεόραση με το κοινωνικό αγαθό της ενημέρωσης, του πολιτισμού, της ψυχαγωγίας και του αθλητισμού, και το στερεί από τον Έλληνα πολίτη.

Καταγγέλλουμε τη συνεχή επιθετική συμπεριφορά απέναντι στους εργαζόμενους με την οποία εντείνει τον εκβιασμό προς αυτούς για να τους σφίξει τη θηλιά, να μετρήσει τη συνοχή και την αποφασιστικότητα τους , να προετοιμάσει σκληρούς, αντεργατικούς και επαχθείς όρους για την επόμενη μέρα και κυρίως να διασπάσει το αγωνιστικό μέτωπο των εργαζομένων.
Αυτό όμως  μας δυναμώνει για τη συνέχεια του αγώνα και  το συνταγματικό μας δικαίωμα στην εργασία  με περισσότερη ένταση και συνοχή αλλά και με αλληλεγγύη, αλληλοκατανόηση, συμπαράσταση και σύμπνοια.

Καταγγέλλουμε τα προεδρικά διατάγματα (αντικαθιστούν τα Βασιλικά!) και τις νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις, που είναι συνέχεια των αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων που μας έφεραν στη φτωχοποίηση και στην ανέχεια, στην κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων , στις διαθεσιμότητες, στην ‘κινητικότητα’- στις απολύσεις, στην ανεργία που έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, στις συνεχείς επιστρατεύσεις, στα νέα χαράτσια που προωθούνται με το νέο φορολογικό, στα συνεχιζόμενα λουκέτα στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, και στο νέο μηχανισμό υπονόμευσης της συλλογικής διαπραγμάτευσης.

 Όλα αυτά  έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και έχουν καταπατήσει βασικά δημοκρατικά δικαιώματά.
Φτάνει πια δεν το ανεχόμαστε.

Καταγγέλλουμε τη κυβέρνηση για τις Συνδικαλιστικές διώξεις και τις διώξεις των κοινωνικών κινημάτων και κάθε πολίτη που αντιστέκεται απέναντι σ’ αυτή τη πολιτική καθώς και τις χαλκευμένες κατηγορίες που οδήγησαν στη ΓΑΔΑ τους διαδηλωτές στον Υμητό.     

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους και διακηρύσσουμε ότι μένουμε αταλάντευτοι, ανυποχώρητοι και σε μαχητική ετοιμότητα για την ακύρωση των μνημονιακών πολιτικών, για τη σύναψη συλλογικών συμβάσεων, τη διασφάλιση βιωσιμότητας των ασφαλιστικών Ταμείων μας, την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας, της εργασιακής ανασφάλειας αλλά και της δραματικής κατάστασης που βιώνουν οι συνταξιούχοι, με τις απάνθρωπες περικοπές των συντάξεων, όπως και για την υπεράσπιση του κράτους πρόνοιας, για την υγεία, την εκπαίδευση, το νερό, τις συγκοινωνίες και την κοινωνική ασφάλιση.

Διακηρύσσουμε, επίσης, πως παλεύουμε για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλους τους εργαζόμενους, ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε ρύθμιση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Δεν αποδεχόμαστε οποιαδήποτε κυβερνητική τηλεπειρατεία και θα την αντιμετωπίσουμε με όλα τα αγωνιστικά μέσα, με βάση το σύνταγμα και τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού και όλων των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είναι η πραγματική περιουσία της δημόσιας τηλεόρασης.

Πιστοί στις επιταγές της συνείδησης μας και με υψηλό αίσθημα καθήκοντος, συνεχίζουμε με συνέπεια να αγωνιζόμαστε για τη δημόσια ενημέρωση, τον πολιτισμό , τη ψυχαγωγία  και την περιφρούρηση της δημόσιας περιουσίας.
Η δημόσια Ραδιοτηλεόραση έχει ταυτότητα και ρόλο.
Ονομάζεται ΕΡΤ και σκοπός της είναι η ενημέρωση, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, η ψυχαγωγία.

Η ΕΡΤ  είναι πια ο φάρος και πρέπει να γίνει ο τόπος συνάντησης, το σημείο αναφοράς των κοινωνικών και εργατικών κινημάτων όλων των πολιτών.
Καταφέραμε με τους αγώνες μας να γίνουμε πρότυπο για πολλούς και αυτό θα είναι μικρό εάν δεν το κρατήσουμε για να γίνει μεγάλο. Δεν έχουμε το δικαίωμα απέναντι στην κοινωνία που προσδοκά πλέον από μας, στους αλληλέγγυους και στις οικογένειες μας, να κάνουμε πίσω , να τους προδώσουμε.   

Η ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου  αλλά και όλων των παράνομων και αντισυνταγματικών νομοθετημάτων, συμφερόντων μιας ολιγαρχίας που δεν ενδιαφέρεται για την ανθρώπινη ζωή, είναι στόχος πρωταρχικός και ενωτικός για κάθε εργασιακή ομάδα (ιδιωτικού και δημόσιου τομέα) που έχει πληγεί και θα πληγεί στο επόμενο διάστημα. Δεν υπάρχουν οι «μέσα» και οι «έξω» από την ΕΡΤ.  
Είμαστε όλοι ενωμένοι.   

 

blogger templates | Make Money Online