Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Ανακοίνωση Αυτόνομης Παρέμβασης για τη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη


Να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι,
με τους αγώνες μας θα απαλλαγούμε από την θηλιά των μνημονίων
ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΥΣ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΥΣ

Με  τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται, ζούμε την πιο μεγάλη οικονομική και κοινωνική καταστροφή, με θύματα τους εργαζόμενους και την μεγάλη πλειοψηφία του λαού.
Εκτίναξαν την ανεργία, κατήργησαν το εργατικό δίκαιο και έφεραν τον εργασιακό μεσαίωνα, για να δημιουργήσουν φτηνό και εξαθλιωμένο εργατικό δυναμικό για το κεφάλαιο.
Οδήγησαν το ασφαλιστικό σύστημα μεθοδικά στην διάλυσή του.  
Διαλύουν τον δημόσιο τομέα με κατάργηση υπηρεσιών και μαζικές απολύσεις εργαζομένων, εξολοθρεύουν ό,τι σχετίζεται με το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, τις κοινωνικές δομές.
Υποβαθμίζεται και διαλύεται η δημόσια παιδεία και η μόρφωση γίνεται, προνόμιο των λίγων.
Κλείνουν δημόσια νοσοκομεία και υποβαθμίζεται συνολικά η δημόσια υγεία.
Ξεζουμίζουν ανελέητα, μισθωτούς, συνταξιούχους, μικρομεσαία στρώματα, με  τη φοροληστεία και τα χαράτσια.
Οι πλειστηριασμοί των κατοικιών βρίσκονται στο στόχαστρο των κερδοσκοπικών εταιρειών και ετοιμάζονται να αρπάξουν τα σπίτια και τους κόπους μιας ζωής.
Αλλά παρά την πραγματική κατεδάφιση της χώρας και τις αμέτρητες θυσίες των εργαζομένων, αν και εφαρμόστηκαν τα πιο ακραία προγράμματα λιτότητας, ο φαύλος κύκλος του χρέους, που εκτινάχθηκε σε δυσθεώρητα ύψη, συνεχίζεται. Τα διάφορα σενάρια αντιμετώπισής του, με  νέα αντιλαϊκά μέτρα, υφαίνονται και πάλι από κοινού με Ε.Ε και ΔΝΤ.
Η Κυβέρνηση και όλοι οι μνημονιακοί στυλοβάτες, δίνουν τα ρέστα τους, για να προλάβουν να «ολοκληρώσουν», όλο το σχέδιο των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στην οικονομία και στην κοινωνία, προς όφελος του κεφαλαίου, εγκληματούν σε βάρος του ελληνικού λαού, αφού ο μονόδρομος που υπηρετούν, είναι δρόμος καταστροφής για τον λαό και τους εργαζόμενους.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ  ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
Τέρμα πια στις αυταπάτες των μονόδρομων, φτάνει πια η κοροϊδία, καμία ανάπτυξη δεν μπορεί να γίνει με 1,5 εκατομμύριο άνεργους, οι θυσίες των εργαζομένων δεν οδηγούν σε καμιά έξοδο από την κρίση, αλλά μας αλυσοδένουν, ακόμη πιο σφικτά στο άρμα της υποδούλωσης και της εξαθλίωσης.
Μπροστά σε αυτήν τη απίστευτη καταστροφή, απέναντι στο μνημονιακό νεοφιλελεύθερο μπλοκ που οδηγεί το λαό και τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση, εκτελώντας τις εντολές των τοκογλύφων δανειστών, οι δυνάμεις της εργασίας και των κινημάτων, να συμπυκνώσουν την πολιτική τους αντιπαράθεση γύρω από το σύνθημα ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ- ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ  ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ.
ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, συνταξιούχοι,
Καμιά αναμονή δεν έφερε αποτέλεσμα, καμιά υποταγή δεν εξασφάλισε την δουλειά μας, δεν προστάτεψε τα δικαιώματά μας, καμιά μάχη δεν κερδήθηκε στην οπισθοχώρηση.
Ήρθε η ώρα να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι, να αντισταθούμε, να οργανώσουμε τις δυνάμεις μας, να τολμήσουμε να δώσουμε την μεγάλη ανυποχώρητη μάχη της νίκης, μέχρι να τους ανατρέψουμε και να γκρεμίσουμε τα μνημόνια της λεηλασίας.
Να μην επιτρέψουμε να μας νικήσει ο φόβος, να μην διδάξουμε στην νέα γενιά την μοιρολατρία και την υποταγή, αλλά την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια των αγώνων.
Αυτά είναι τα όπλα των εργαζομένων, στην ενότητά μας  βρίσκεται η δύναμη και η νίκη.
Η Θεσσαλονίκη να γίνει αφετηρία μεγάλων αγώνων διαρκείας
 για την ανατροπή των μνημονίων.
Η κινητοποίηση των συνδικάτων στη ΔΕΘ, να σηματοδοτήσει μια νέα συγκρουσιακή αγωνιστική πορεία διαρκείας, που θα συνενώνει συνδικάτα και κινήματα σε ένα μεγάλο λαϊκό, κοινωνικό και πολιτικό κίνημα ανατροπής.
Να διεκδικήσουμε ξανά τις εργατικές κατακτήσεις, να παρθούν μέτρα για την μάστιγα της ανεργίας, ενάντια στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες, να υπερασπιστούμε τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, να μπει φραγμός στους πλειστηριασμούς της κατοικίας και στα χαράτσια.
Χωρίς άλλη αναμονή, με αποφασιστικότητα και τόλμη, να οργανωθούμε σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, στα συνδικάτα, στις επιτροπές αγώνων, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Να δυναμώσουμε με την αλληλεγγύη μας τους σκληρούς ταξικούς αγώνες που δίνουν καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενοι.
Να πάρουν την πρωτοβουλία, τα συνδικάτα που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της μάχης, για τον συντονισμό του εργατικού κινήματος σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που κινείται κερματισμένο και αναποτελεσματικό, παρά τους μεγάλους αγώνες και τις ηρωικές αντιστάσεις που ξεδιπλώνονται, για να εξασφαλίσουμε, την κλιμάκωση, την αντοχή, την διάρκεια.
Αυτή να είναι η απάντηση των εργαζομένων, στις συνδικαλιστικές ηγεσίες που έχουν διακόψει κάθε επαφή με τους εργαζόμενους, έχουν παραιτηθεί από τον ρόλο τους και έχουν ενσωματωθεί με την αδράνειά τους  στο μνημονιακό στρατόπεδο, που λυμαίνεται την εργατική τάξη και τον λαό.
Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, εδώ και τρία χρόνια, δίνουν σκληρούς αγώνες για να αποτρέψουν τις βάρβαρες αυτές πολιτικές, έχουν την δυνατότητα και την ιστορική εμπειρία, να ξεπεράσουν τις ανύπαρκτες συνδικαλιστικές ηγεσίες, αλλά και τις συνδικαλιστικές δυνάμεις, που κρύβονται πίσω από περιχαρακώσεις που κατασκευάζουν κάθε φορά, βάζοντας λιθάρι στον κερματισμό, στην απογοήτευση και στην αναποτελεσματικότητα της εργατικής τάξης.
Η ευθύνη της οργάνωσης και της συγκρότησης του εργατικού πόλου αντίστασης και της ανατροπής αυτών των πολιτικών, βαραίνει όλους.
Εργαζόμενοι, ες
Ο Σεπτέμβρης προμηνύεται θερμός για τους εργαζόμενους, τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας είναι μέτρα πύρινης κόλασης.
Το δράμα της ανεργίας  και η επιβίωση, η υπεράσπιση των κοινωνικών δομών,  τα κοινωνικά αγαθά της Παιδείας και της Υγείας, πρέπει να γίνουν υπόθεση πάλης για όλους μας και να τύχουν της μεγαλύτερης λαϊκής υποστήριξης.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ  ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Προσυγκέντρωση  Αυτόνομης Παρέμβασης: Εγνατίας & Κολόμβου στις 5:30

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Το Success Story ενός ακόμη μνημονίου Να τους απολύσουμε πριν μας απολύσουν





Το Success Story ενός ακόμη μνημονίου
Να τους απολύσουμε πριν μας απολύσουν
Αθήνα 24/7/2013

Η Αγωνιστική Συνεργασία αναδημοσιεύει το τελευταίο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε πριν λίγες μέρες. Στο νόμο αυτό διαβάζουμε πολλές φορές για καθεστώς διαθεσιμότητας (προθάλαμος απολύσεων) και κινητικότητας (υποχρεωτικές μετατάξεις με αβέβαιο μέλλον αν και όπου υπάρχουν θέσεις). Σήμερα μερικές χιλιάδες εκπαιδευτικοί, δημοτικοί αστυνομικοί και σχολικοί φύλακες ενώ για αύριο δίνεται η δυνατότητα γενίκευσης σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του δημόσιου, του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των ΟΤΑ. Μεταξύ άλλων σ’ αυτό το μνημόνιο εμπεριέχονται:

1.      Η νέα φορομπηχτική πολιτική η οποία πιάνει όλο το πρώτο τμήμα του νόμου (άρθρα 1 έως 72). Οι βασικές αναφορές για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους είναι στα άρθρα 12 έως 20. Με το νόμο αυτό ο μικρότερος φορολογικός συντελεστής είναι το 22%, φορολογούνται ακόμη  και οι παροχές σε είδος, καταργούνται οι μέχρι σήμερα μειώσεις φόρου που υπήρχαν για διάφορους λόγους όπως οι τόκοι για δάνεια πρώτης κατοικίας, ή τα δίδακτρα φροντιστηρίων κ.α. και περιορίζονται δραστικά ακόμη και οι μειώσεις φόρου για ιατρικές δαπάνες.
2.      Η κατάργηση των θέσεων των σχολικών φυλάκων. Οι σχολικοί φύλακες που εργάζονταν μέχρι σήμερα τίθενται σε διαθεσιμότητα (άρθρο 80).
3.      Η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας σε όλους τους ΟΤΑ. Οι δημοτικοί αστυνομικοί που υπηρετούσαν μέχρι σήμερα εντάσσονται στο καθεστώς της λεγόμενης κινητικότητας (άρθρο 81).
4.      Η κατάργηση πολλών ειδικοτήτων καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι καθηγητές των ειδικοτήτων αυτών που εργάζονται μέχρι σήμερα τίθενται σε διαθεσιμότητα (άρθρο 82).
5.      Τα άρθρα 90 και 91 τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να θέτει σε διαθεσιμότητα ή σε καθεστώς κινητικότητας οποτεδήποτε και σε οποιαδήποτε υπηρεσία υπαλλήλους του δημόσιου του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των ΟΤΑ.
6.      Το άρθρο 103 το οποίο μιλάει για το πώς θα καθορίζεται ή για να είμαστε πιο σοβαροί πως θα συνεχίσει να μειώνεται ο κατώτατος μισθός. Η κατεδάφιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων συνεχίζεται και μετά από μια σειρά συζητήσεις, συνεδριάσεις και διαβουλεύσεις ο κατώτατος μισθός θα καθορίζεται με απόφαση της κυβέρνησης. Ο Υπουργός εργασίας αφού λάβει υπ’ όψη του τις συζητήσεις που θα γίνουν αλλά και μια σειρά από παράγοντες όπως κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, προοπτικές ανάπτυξης, παραγωγικότητα, τιμές, ανταγωνιστικότητα, ανεργία, εισοδήματα και μισθούς θα εισηγείται και το Υπουργικό Συμβούλιο θα αποφασίζει το ύψος του κατώτατου μισθού.

Το μνημόνιο αυτό ψηφίστηκε μόνο από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ο τρίτος εταίρος της συγκυβέρνησης αποχώρησε πρόσφατα αφού επιτέλεσε τον ιστορικό του ρόλο και στήριξε τις κυβερνητικές επιλογές σε μια περίοδο που οι δύο συνεταίροι δεν θα μπορούσαν να σταθούν μόνοι τους.  Κατά πάσα πιθανότητα ο ελληνικός Λαός επιφυλάσσει για τη ΔΗΜ. ΑΡ. την τύχη του ΛΑ.Ο.Σ. του Καρατζαφέρη. Το θέμα βέβαια σήμερα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι η ανατροπή αυτών των πολιτικών, η ανατροπή των κυβερνήσεων των μνημονίων και η προβολή, διεκδίκηση και εφαρμογή μιας πολιτικής που στο επίκεντρό της θα έχει την κοινωνία και τα δικαιώματά της και τη σταδιακή ανοικοδόμηση όλων αυτών που γκρέμισαν οι κυβερνήσεις των μνημονίων σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους νεοφιλελεύθερους μηχανισμούς όλου του πλανήτη.

Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ»


Αθήνα 20.8.2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ»
ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Η EBU ΝΑ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΕΡΤ - ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ
Η  απόφαση της EBU  να διακόψει την αναμετάδοση του σήματος της ΕΡΤ από τις 9 το πρωί της Τετάρτης 21 Αυγούστου, αποτελεί σημαντικό πλήγμα στον δίμηνο αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, οι οποίοι απέδειξαν ότι μπορούν μέσα σε δύσκολες συνθήκες, να παράγουν υψηλότατου επιπέδου ενημερωτικό και πολιτιστικό – ψυχαγωγικό τηλεοπτικό πρόγραμμα.
Αντίθετα, με  το παράνομο μόρφωμα της αποκαλούμενης «Δημόσιας Τηλεόρασης», το οποίο η δικομματική κυβερνητική κοινοπραξία προσπαθεί να επιβάλλει με κάθε τρόπο.
Το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, όλο το προηγούμενο διάστημα έχει γίνει σημαντικό σημείο αναφοράς του αγώνα ενάντια όχι μόνο στο κυβερνητικό πραξικόπημα του κλεισίματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και τις απολύσεις των εργαζομένων, αλλά και σημείο ευρύτερης συνάντησης των εργαζομένων, των σωματείων και των κινημάτων,  που κινητοποιούνται ενάντια στις  μνημονιακές  πολιτικές της λιτότητας, των απολύσεων και της ανεργίας, των διαθεσιμοτήτων και  της απαξίωσης των δημόσιων αγαθών και των κοινωνικών υπηρεσιών.
Είναι σημαντικό να κρατήσουμε το Ραδιομέγαρο ανοιχτό στους εργαζόμενους και την κοινωνία, να αγωνιστούμε για να συνεχίσει να εκπέμπει η ΕΡΤ ποιοτικό πρόγραμμα, και να σταθούμε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της, να συνεχίσει η ΕΡΤ να εκπέμπει «σήμα» αγωνιστικής και δημοκρατικής αντίστασης.  
Ζητάμε από την EBU να μη σταματήσει τη μετάδοση του σήματος της ΕΡΤ συνεχίζοντας τη λειτουργία των δορυφόρων.
Συμμετέχουμε στην ηλεκτρονική συγκέντρωση υπογραφών,  για να συνεχίσει η EBU να μεταδίδει την ΕΡΤ μέσω του διαδικτυακού ισότοπου www.avaaz.org  

και δίνουμε το παρόν στη σημερινή  μουσική παράσταση αντίστασης  και σήμερα στις 21.30 στο Ραδιομέγαρο, αλλά και κάθε βράδυ! 

Καλούμε τα συνδικάτα με αποφάσεις τους να μη νομιμοποιήσουν τη λειτουργία της παράνομης «Δημόσιας Τηλεόρασης» και να απέχουν από το δήθεν ειδησεογραφικό πρόγραμμα που θα προσπαθήσει να εκπέμψει τις επόμενες ημέρες.   

Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Αυτόνομη Παρέμβαση : Μας πήραν τους μισθούς δεν θα μας πάρουν και τα σπίτια μας



Ανακοίνωση Τύπου

Μας πήραν τους μισθούς δεν θα μας πάρουν και τα σπίτια μας

Οι μάσκες πλέον έπεσαν!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε και επίσημα την απαγόρευση αναστολής των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από τα τέλη του 2013.

Η κυβέρνηση σε συμφωνία με την τρόικα, μετά από την αφαίμαξη των μισθών και των συντάξεων, τη διάλυση της παιδείας και της υγείας, τις χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων, προωθεί ρυθμίσεις ώστε να πάρει και τα σπίτια εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, συνταξιούχων και μικροεπαγγελματιών.

Η προπαγάνδα που αναπτύσσουν, η κυβέρνηση και τα φίλια σ’ αυτή μνημονιακά ΜΜΕ, ότι τάχα αυτό θα γίνει με κοινωνικά-εισοδηματικά κριτήρια, μοιάζει με ανέκδοτο, που όμως δεν γελάει κανένας.

Αποκρύπτουν το γεγονός ότι εκατομμύρια έλληνες πολίτες δεν έχουν πλέον κανένα εισόδημα ή έχουν μειωθεί οι μισθοί τους πάνω από 50% με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τις βασικές-βιοποριστικές τους ανάγκες, πολύ περισσότερο τα στεγαστικά τους ή άλλα δάνεια που έχουν συνάψει.

Μοναδική λύση είναι το πάγωμα των δανείων για όσους έχουν απολυθεί από την εργασία τους ή δεν έχουν κανένα εισόδημα, η διαγραφή ή το κούρεμά τους, ανάλογα με την εισοδηματική και την οικογενειακή τους κατάσταση ή τη μείωση που είχαν στους μισθούς και τις συντάξεις.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να «κουρεύει» μισθούς και συντάξεις, να «τρώει» τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, να μην μειώνει τις τιμές των βασικών καταναλωτικών αγαθών  και το μόνο που κάνει να είναι η ανακεφαλοποίηση των τραπεζών και η κατάσχεση των σπιτιών.

Οι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, μικροεπαγγελματίες και οι άνεργοι δεν θα επιτρέψουν να τους πάρουν και το τελευταίο πράγμα που τους έχει απομείνει: Το κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους!

Θα αγωνιστούμε όλοι με όλα τα μέσα! Δεν θα τους επιστρέψουμε!


Ή αυτοί λοιπόν ή εμείς!!!

Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Τελευταίο αντίο στο σύντροφο Ευριπίδη Πηλείδη




Το Σάββατο 10/8/2013 έφυγε ξαφνικά από κοντά μας ο συνάδελφος και σύντροφος Ευριπίδης Πηλείδης. Ο Ευριπίδης από πολύ νωρίς εντάχθηκε στην αριστερά και συμμετείχε ενεργά σε όλους τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες της γενιάς του. Ήταν μέλος της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ και εκλεγμένο μέλος της Εξελεγκτικής της Επιτροπής με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συνεργασίας. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει την Δευτέρα 12 Αυγούστου 16:00 μμ στην γενέτειρά του Βρυσάκι Ημαθίας. 
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην σύζυγο, στις δύο κόρες του και τα εγγονάκια του.
Υ.Γ. η Αγωνιστική Συνεργασία - αντί στεφάνου - θα καταθέσει στην μνήμη του ένα συμβολικό ποσό στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Θέρμης. 


Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Ανακοίνωση ΠΟΣΠ ΕΡΤ για την επιχειρούμενη άλωση της ΕΡΤ

Ανακοίνωση ΠΟΣΠ - ΕΡΤ 7/8/2013
       

       Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 ΕΔΩ ΕΡΤ 2013, ΕΔΩ ΕΡΤ.

Πολλά χρόνια πριν, το  1453 υπήρξε η άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Σήμερα «προκήρυξαν» 1453 για να τους χρησιμοποιήσουν  στην άλωση της ΕΡΤ!

Πόσο διεστραμμένα μυαλά είναι αυτά που σκέφτηκαν αυτό το συμβολισμό;

Και αφού δεν κατάφεραν με την πρώτη «προκήρυξη» να πείσουν τους απλήρωτους εργαζόμενους -που παράνομα τους ονομάζουν απολυμένους μετά το φασιστικό, αντισυνταγματικό, παράνομο,  μαύρο στην ΕΡΤ- το υπουργείο οικονομικών  έβγαλε κι άλλη,  για ένα   φάντασμα, που  δεν  υπάρχει θεσμικά και νομοθετικά πουθενά! Για ένα φάντασμα που  δεν αναφέρεται φυσικά  σε κανένα νόμο, που το επινόησαν για να επικαλεστούν ότι η ΝΕΡΙΤ δεν είναι η συνέχεια της ΕΡΤ! Όμως ο ίδιος ο νόμος που έφτιαξαν τους διαψεύδει: Πρόκειται για πλήρη μεταβίβαση επιχείρησης κατά την έννοια του Ευρωπαϊκού και του Ελληνικού Δικαίου και είναι παράνομη η μη μεταφορά των εργαζομένων της ΕΡΤ σε αυτήν .

Εμείς οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ απαντάμε:

Συνεχίζουμε  να δουλεύουμε για να κρατήσουμε την ΕΡΤ ζωντανή και θα την κρατήσουμε !

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ  ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ  ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ

ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,  ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ- ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Δεν θα προδώσουμε αυτό τον αγώνα  θέλουμε να μεγαλώσουμε   παιδιά   υπερήφανα και ελεύθερα και όχι δούλους όπως επιλέγουν ορισμένοι.

Αυτοί συνεχίζουν τον ίδιο εκβιαστικό παράνομο δρόμο για να πλαισιώσουν ένα ενδιάμεσο φορέα φάντασμα! Αφού δεν κατάφεραν με την πρώτη προκήρυξη  να κάνουν  τους εργαζόμενους της ΕΡΤ  «δηλωσίες», έκαναν νέα  «προκήρυξη» 1453 θέσεων για να  τους παραπλανήσουν,  στην   εκπνοή  εκείνης των  589,  αντιγράφοντας τις ειδικότητες  από τον οργανισμό της ΕΡΤ! Χαρακτηριστικό παράδειγμα η θέση «πλύντη- λιπαντή» στην Κατεχάκη! Όπως και 138  μουσικοί - χορωδοί, την ίδια ώρα που δεν υπάρχουν μουσικά σύνολα στο μόρφωμα ΝΕΡΙΤ !

Είναι ολοφάνερο ότι αυτή η προκήρυξη είναι εικονική και έχει σαν στόχο  με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια :

Επιδιώκουν να  μπουν οι εργαζόμενοι σε μια δεξαμενή ούτως ώστε κάποια στιγμή – όποτε τους χρειαστούν και αν – να μπορούν να τους «ψαρέψουν» για να τους «χρησιμοποιήσουν» με «δέλεαρ» μια πιθανή 2μηνη σύμβαση εργασίας!  

Ασκούν  έντονη ψυχολογική πίεση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, για να επισφραγίσουν και να νομιμοποιήσουν   μέσω της  κατάθεσης αίτησης τους :

1.       Την επικύρωση του αιφνίδιου θανάτου της ΕΡΤ
2. Το πειρατικό πρόγραμμα που εκπέμπει η άγνωστη  υπηρεσία του υπ. Οικονομικών, υπό τον ειδικό διαχειριστή της ΕΡΤ Γκίκα  Μάναλη, με στόχο τη διαιώνιση αυτού του φορέα ως κρατικό μέσο κυβερνητικής προπαγάνδας.
3. Την αποδυνάμωση σε μεγάλο βαθμό των αγωγών για την παράνομη απόλυση και την ψυχική βία που έχουν υποστεί .
4. Την ταφόπλακα των εργασιακών σχέσεων και την απώλεια των εργασιακών δικαιωμάτων και του εργασιακού τους  μέλλοντος, μέσω της νομιμοποίησης του παράνομου μορφώματος, του ενδιάμεσου, το οποίο χρησιμοποιούν για να  υπερβούν την υποχρέωση μεταφοράς του συνόλου των εργαζομένων της ΕΡΤ στη ΝΕΡΙΤ, όπως το ευρωπαϊκό και το εθνικό δίκαιο επιτάσσει για  την πλήρη μεταβίβαση από μια επιχείρηση σε άλλη!
5. Τη νομιμοποίηση της παράνομης αντισυνταγματικής πράξης νομοθετικού περιεχομένου- που δεν έχουν τολμήσει να πάνε στη ΒΟΥΛΗ για κύρωση- μέσω των αιτούντων της ΕΡΤ ώστε να σφραγίσει και η δική τους  καταδίκη  και η καταδίκη όλων των εργαζομένων του δημόσιου τομέα .
6. Την αποδοχή της κρατικής τρομοκρατίας .
7. Τη διάσπαση των εργαζομένων.
8. Την απαξίωση της κοινωνίας που  στήριξε την ΕΡΤ , των αλληλέγγυων, της παγκόσμιας κοινότητας, του συνδικαλιστικού κινήματος και κάθε εργαζόμενου που χτυπιέται από τις μνημονιακές κυβερνητικές πολιτικές και το   πρότυπο το όποιο δημιούργησαν .
9. Να βάλλει τους υποτιθέμενους επιλαχόντες  στο ρόλο του εκπορθητή του Ραδιομεγάρου της  Αγ. Παρασκευής, της ΕΡΤ3 και των περιφερειακών  Ρ.Σ. και των κέντρων εκπομπής για να παραδώσουν «τα όσια και τα ιερά» της ΕΡΤ για να περάσει την πολιτική της με  το "διαίρει και βασίλευε"!

Παίζει έτσι  και  με την  αγωνία των ανέργων  όλου του χώρου  οπτικοακουστικών μέσων,    που  τους ζητά να σταθούν απέναντι στους εργαζόμενους της ΕΡΤ βάζοντας ως όρο για τις υποτιθέμενες  προσλήψεις, την αποχώρηση των εργαζομένων από τις εγκαταστάσεις  της ΕΡΤ!

Δυστυχώς, υπήρξαν και προδότες από τα μέσα, συνεργάτες της δικομματικής κυβέρνησης. Είναι οι ίδιοι  εργοδοτικοί «συνδικαλιστές» που έκαναν τη διάσπαση της ΠΟΣΠΕΡΤ το 2009! Συνεχίζοντας τον εργοδοτικό τους ρόλο βγήκαν να πανηγυρίσουν πριν στεγνώσει το μελάνι της παραπλανητικής προκήρυξης για να τους χρησιμοποιήσει άμεσα  ο Καψής  προβάλλοντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ότι οι τεχνικοί συμφωνούν !

Είναι οι ίδιοι που  γι’ αυτούς οι απολύσεις, η απαξίωση, η ανεντιμότητα, η αυθαιρεσία,   είναι απλά εκκρεμότητες και λεπτομέρειες όπως λένε στα έγγραφά τους προς τον διαχειριστή και τον υπουργό παρακαλώντας τους.
 Είναι οι ίδιοι που στη 2η παράγραφό  έγγραφου τους,  καταγγέλλουν τον Υφυπουργό Παντελή Καψή ότι δεν έχει τηρήσει καμία από τις δεσμεύσεις που έχει δώσει μέχρι σήμερα και στην 3η παράγραφο τον παρακαλούν να δηλώσει ότι θα τους συμπαρασταθεί για να επεκταθεί η δίμηνη σε τρίμηνη σύμβαση !

Αλήθεια, αφού τελικά εμπιστεύονται τον κ. Καψή, συνομιλούν μαζί του, κανονίζουν τις απολύσεις, το κλείσιμο του παραγόμενου έργου της ΕΡΤ, το εργασιακό καθεστώς και συνθήκες και όλα τα άλλα δεινά που αποφέρουν αυτές οι συμφωνίες τους, γιατί δεν τον πιστεύουν όταν λέει ότι σε 3 μήνες θα λειτουργήσει ο θεσμοθετημένος δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας ΝΕΡΙΤ,  και δεν του ζητούν  να γίνει εκπομπή από εκεί (ΣτΕ) με όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, με συμβάσεις αορίστου χρόνου; Γιατί δεν τον πιέζουν να βγεί  αυτή η προκήρυξη και να τρέξει ο χρόνος αξιολόγησης του ΑΣΕΠ  ;

Αλλά όχι!  Γιατί τότε πρέπει να πουν  ότι ακόμα και στην ιδανική περίπτωση που  έπαιρναν όλους από την ΕΡΤ αυτό θα ήταν το 25% ενώ τώρα με τον ενδιάμεσο τους παραμυθιάζουν ότι θα είναι πολλοί!   

Μέσα στην παραπλάνηση και στην υποκρισία λοιπόν!

Είναι οι ίδιοι «συνδικαλιστές» καθώς και «πρώην συνδικαλιστές» και νυν διευθυντές,  που  για μια χειραψία με τον εκάστοτε προσωρινά «ισχυρό» ξεχνούν το ρόλο τους, την αξιοπρέπειά τους, το καθήκον τους.

Είναι οι  ίδιοι που ήταν πάντα παρατρεχάμενοι  των διοικήσεων!   Είναι οι ίδιοι, γνωστοί από το παρελθόν που παρέσυραν όπως και τώρα πολλούς συναδέλφους, για να τους πουλήσουν στη συνέχεια, επιδιώκοντας  να αναδειχτούν και να έχουν δικά τους  προσωπικά  οφέλη.

Είναι οι ίδιοι που ανέλαβαν και πάλι εργολαβικό ρόλο να πείσουν εργαζόμενους, αφού πρώτα τους ξεπούλησαν, να κάνουν αιτήσεις, γνωρίζοντας ότι δεν θα προσληφθούν!

Είναι οι ίδιοι που λένε σε όλους, θεωρώντας τους αφελείς «κάνε μια αιτησούλα και τρύπωσε». Το θέμα είναι να τρουπώσουμε, εννοώντας βέβαια τον εαυτό τους γιατί θέλουν όλους τους άλλους για άλλοθι ποντάροντας στις ανάγκες των εργαζομένων και στην ανασφάλεια

Και φυσικά διαχειρίζονται όπως θέλουν τις τύχες του σωματείου τους,  χωρίς να ρωτούν τη γενική τους συνέλευση!  Μήπως  ρώτησαν αν πρέπει να συμμετάσχουν στο συνέδριο της ομοσπονδίας, το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο στην ΕΡΤ; ΟΧΙ!  Απείχαν κρυφά, δόλια και αντιδημοκρατικά πιέζοντας  συνέδρους να μη συμμετέχουν  γνωρίζοντας ότι θα είναι μια ισχνή μειοψηφία!

Αυτό λέγεται  δημοκρατία και συνδικαλισμός ή κυνισμός, φασισμός αυθαιρεσία  και προδοσία ;

Διότι το έκαναν συνειδητά, γιατί  επέλεξαν στρατόπεδο.

Γιατί επέλεξαν να είναι με τα αφεντικά, το ΔΝΤ, τους Γερμανούς, που γύρισαν κατακτητές και πάλι  με τους μαυραγορίτες και τους κουκουλοφόρους τους!

Γι αυτή την προδοσία άρχισαν να επιβραβεύονται προσωπικά: Πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας, ηγέτης της διάσπασης της στη συνέχεια, με τη δημιουργία της  ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ   ΟΜΕ- ΕΡΤ,  για να μπορεί να παίζει  τον εργοδοτικό   ρόλο, επιβραβεύτηκε στη συνέχεια  με θέση Διευθυντή  !  Το ίδιο και τώρα!!!!!!!!!

Επέλεξαν το ρόλο τους λοιπόν  Μόνο που ξεχνάνε το τραγικό τέλος που είχαν όλοι αυτοί στην ιστορία.

Οι Εργαζόμενοι βέβαια  τους έδωσαν απάντηση  με  την ομόφωνη απόφαση του συνεδρίου, που επιβεβαίωσε τη θέση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΣΠΕΡΤ  και  με  την ομόφωνη απόφαση της χθεσινής  μαζικής  συνέλευσης  των εργαζομένων:

-Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε.

-Δεν απαρνιόμαστε τα δικαιώματα μας.

-Δεν γινόμαστε δηλωσίες.

-Είμαστε εδώ στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ  και συνεχίζουμε για να ξανανοίξει η ΕΡΤ. 

-Την κρατάμε ζωντανή με τη στήριξη του καλλιτεχνικού και αλληλέγγυου κόσμου.

-Απαιτούμε ΕΡΤ σε πλήρη λειτουργία με όλες τις δραστηριότητες της και όλους τους εργαζόμενους με πλήρη δικαιώματα.

- Συνεχίζουμε για μια ΕΡΤ κτήμα των πολιτών κι όχι των κυβερνήσεων.

- Δεν θ’ αφήσουμε το μαύρο στη ζωή μας και δεν θα το αφήσουμε να γίνει  καρκίνωμα σε ολόκληρη τη χώρα.

- Αγωνιζόμαστε για τους θεσμούς, τη δημοκρατία, την ελευθερία.

Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας και καλούμε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, και αλληλέγγυο  στο χώρο του Ραδιομεγαρου, της ΕΡΤ 3 , των  Ρ.Σ.  κάθε μέρα, κάθε ώρα, ώστε η ΕΡΤ να παραμείνει πομπός της κοινωνίας που αγωνίζεται για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.


Διαβάστε περισσότερα...

Στην ΕΡΤ από την Ισπανία η ορχήστρα OCAS Πέμπτη 8/8


Δελτίο τύπου ΠΟΣΠ - ΕΡΤ
 
Στην ΕΡΤ  από την ΙΣΠΑΝΙΑ η Ορχήστρα «OCAS» 

Πέμπτη 8-8 στις 22. 00

 Η   50 μελής Ορχήστρα Μουσικής  Δωματίου του  Siero      «OCAS»  έρχεται στο Ραδιομεγαρο της  ΕΡΤ  την  Πέμπτη 8-8 στις 22. 00   φέρνοντας  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και  ΜΟΥΣΙΚΗ από την  ΙΣΠΑΝΙΑ!   

 Ρεπερτόριο τους  είναι η κλασική μουσική και η ειδική παραδοσιακή μουσική της κάθε χώρας.

 Η  OCAS έχει παίξει στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Έχει κάνει περιοδείες στη Νότια Αμερική και Αφρική  σε χώρες  όπως Εκουαδόρ, Βολιβία, Νικαράγουα, Βραζιλία, Ονδούρα Μαρόκο κλπ

Η Συναυλία τους περιλαμβάνει:

-«Farruca del Sobrero de Tres Picos» του Manuel de Falla
-
«Concierto para Cocina y orquesta»  από τον  Alberto Lozano

-«Fantasía para un Gentilhombre»,  «Danza de la Hachas», «Canarios» από τον  Joaquín Rodrigo
- 3  
κομμάτια  από την πανέμορφη Αστούρια 


      «El Xarreru», «La pandertera», «Ayer vite en la fonte»
- «Fandango de Boccherini» 
από τον  Alberto Lozano
- «Joaquín Turina», «Generalife»,  «Serguiriy», «Sacromente»
  
Ενορχήστρωση του Flores Chaviano, παγκόσμια πρεμιέρα ενορχήστρωσης 
- «Zorba el The Greek»   
του Alberto lozano (πρεμιέρα ενορχήστρωσης)


23.30 KOYBANEZIKOI HIP- HOP ΡΥΘΜΟΙ    από τον   CHUCHO S.H.S.

Διαβάστε περισσότερα...
 

blogger templates | Make Money Online