Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

φασίστες δολοφόνησαν άγρια 34χρονο αγωνιστή της Αριστεράς στο Κερατσίνι

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΑΓΡΙΑ 34-ΧΡΟΝΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ !
 
αναδημοσίευση από www.iskra.gr
ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ (18/9) ΣΤΙΣ 11 π.μ. Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ Π. ΦΥΣΣΑ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΣΧΙΣΤΟΥ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΕΚΚΟΛΑΠΤΟΥΝ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Φασιστική ομάδα με μαύρες μπλούζες επιτέθηκε μετά τα μεσάνυχτα σε 34-χρονο αγωνιστή της Αριστεράς στην Αμφιάλη στο Κερατσίνι με αποτέλεσμα ένας εκ των φασιστών να τον χτυπήσει θανάσιμα με μαχαίρι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση από την EΛ.ΑΣ., ο δράστης ονομάζεται Γεώργιος Ρουπακιάς. Ο 45χρονος δράστης, ο οποίος και συνελήφθη, ομολόγησε την πράξη του, όπως επίσης και το ότι είναι μέλος της "Χρυσής Αυγής" και εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.
Η ταυτοποίηση του δράστη υπήρξε απόλυτη, αφού αναγνωρίστηκε από πολλούς αυτόπτες μάρτυρες, ενώ το ίδιο το θύμα ανέφερε το όνομά του, καθώς ξεψυχούσε.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας ηλεκτρικός εκκενωτής (tazer), ενώ όπως κατέθεσε η σύζυγός του, στο σπίτι του υπήρχαν επιπλέον ένα πτυσσόμενο γκλομπ και έντυπο υλικό «συγκεκριμένου πολιτικού χώρου», τα οποία πέταξε στα σκουπίδια, μετά το περιστατικό, για να μην συνδεθεί ο δράστης με την "Χρυσή Αυγή".
Το θύμα της δολοφονικής επίθεσης πέθανε τελικά στο δρόμο, πριν προλάβει να τον παραλάβει ασθενοφόρο, το οποίο εναγωνίως καλούσαν οι φίλοι του.
Η φασιστική δολοφονική επίθεση πραγματοποιήθηκε μετά την έξοδο του θύματος και της παρέας του από καφετερία της οδού Παναγή Τσαλδάρη και θαμώνες της καφετερίας αλλά και παρόντες στην επίθεση σημειώνουν, κατά πληροφορίες, περίεργη εμπλοκή αστυνομικών της ομάδας Δίας.
Κύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν την ανάγκη να χυθεί άπλετο φως στη στυγερή αυτή φασιστική εγκληματική επίθεση, η οποία, όπως είναι προφανές, έχει τεράστιες πολιτικές διαστάσεις.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, o 34-χρονος αγωνιστής της Αριστεράς ονομάζεται Παύλος Φύσσας, ήταν τραγουδιστής της hip hop και είχε έντονη αντιφασιστική δράση στην περιοχή του Πειραιά.
Η κηδεία του Π. Φύσσα θα πραγματοποιηθεί στο νεκροταφείο Σχιστού στις 11 π.μ. της Τετάρτης (18/9).
ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΝΙΚΗΣ (ΖΑΡΝΤΕΝ) ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΑΛΗ
Αντιφασιστική διαδήλωση διαμαρτυρίας στο σημείο της δολοφονίας διοργανώνουν σωματεία εργαζομένων, πολιτικά κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς και μαζικοί φορείς της περιοχής. Με συνθήματα κατά του φασισμού αλλά και όσων τον εκτρέφουν, πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στην οδό Παναγή Τσαλδάρη, στην Αμφίπολη.

Ο κόσμος κατέφθασε κατά κύματα από κάθε γειτονιά του Πειραιά και της Αθήνας. Μεγάλη αντιφασιστική μηχανοκίνητη πορεία κινήθηκε από το Περιστέρι προς το Κερατσίνι. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στη συγκέντρωση, χαρακτηριστικά η Τσαλδάρη από το ύψος της Λαμπράκη μέχρι την Π. Ράλλη είναι γεμάτη και στη συνέχεια ακολούθησε την κοινή πορεία ΚΚΕ- ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων δυνάμεων της Αριστεράς.
Λίγο μετά τις επτά μ.μ. δυνάμεις των ΜΑΤ έριξαν απρόκλητα και άνανδρα χημικά κα δακρυγόνα στους ειρηνικούς διαδηλωτές. Μετά την επίθεση των ΜΑΤ, πολύς κόσμος έχει διασκορπιστεί στα γύρω στενά, ενώ μέρος της πορείας συνεχίζει προς το δημαρχείο. Ο κόσμος παραμένει και ψάχνει δρόμους ώστε να ξαναενωθεί με την πορεία.
Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιείται και στην Καμάρα, στη Θεσσαλονίκη.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛ.ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΔΡΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π. ΦΥΣΣΑ
«Ελπίζω σήμερα να συνειδητοποιεί και ο πρωθυπουργός τη μεγάλη ευθύνη που έχει, όταν για λόγους μικροκομματικών συμφερόντων κατασκευάζει εδώ και μήνες αυτή την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, εξισώνοντας τους θύτες με τα θύματα και αντικειμενικά νομιμοποιώντας, αν όχι αθωώνοντας, συμπεριφορές που ξεπερνάνε τα όρια και βρίσκονται στο πλαίσιο της συμμορίας και των δολοφονικών ενεργειών.

Τούτη την ώρα χρειάζεται ψυχραιμία. Χρειάζεται πάνω απ΄ όλα δημοκρατική εγρήγορση. Ο ελληνικός λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι βρισκόμαστε σε κινδύνους. Τα σχέδια αποσταθεροποίησης ενδεχομένως να εμπεριέχουν και προβοκάτσιες.

Ως εκ τούτου χρειάζεται ψυχραιμία και εγρήγορση ώστε να μετατραπεί η οργή που έχει σήμερα ο κάθε Έλληνας σε αποφασιστικότητα, για να απομονώσουμε στη συνείδηση του λαού μας τον φασισμό και τους δολοφόνους.

Χρειάζεται ομαλότητα και σταθερότητα για να προχωρήσουμε μπροστά. Και άρα πρέπει να απομονώσουμε όσους σχεδιάζουν να τορπιλίσουν την ομαλότητα, προκειμένου να επιβάλουν στη χώρα ένα σκοτάδι σαν αυτό που έχει ζήσει ο λαός μας. Και ακριβώς επειδή τα έχει ζήσει, πιστεύουμε ότι δεν θα αφήσει κανέναν να μας τα ξαναεπιβάλλει.

Θέλω να εκφράσω την οδύνη μου για ένα θλιβερό γεγονός που είχαμε χθες βράδυ σε μια λαϊκή γειτονιά του Πειραιά, για τον άδικο χαμό ενός νέου ανθρώπου. Και δυστυχώς σήμερα δεν μπορούμε να συζητάμε για τη μεγάλη κινητοποίηση των εκπαιδευτικών, που πάνω από το 90% απεργεί και διαδηλώνει ενάντια στα μέτρα ισοπέδωσης του σχολείου, αλλά μιλάμε για κάτι πιο συγκλονιστικό».
ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: "ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ, ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η Χ.Α."
Πρόκειται για εγκληματική, μαφιόζικη οργάνωση νεοναζί δολοφόνων, που ο λαός πρέπει να τους απομονώσει εδώ και τώρα, κάνοντας πράξη τα λόγια του ποιητή: Τον φασισμό βαθιά κατάλαβε τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισε τον".

 

blogger templates | Make Money Online