Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Κάλεσμα στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο




Κάλεσμα στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο
Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στις 6:00 μμ στην πλ. Συντάγματος

Καλούμε όλους  τους εργαζομένους και συνταξιούχους στον ΟΤΕ σε μαζική συμμετοχή στην αντιφασιστική συγκέντρωση των συνδικάτων την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στις 6:00 μμ στο Σύνταγμα. 

Αυτή η κινητοποίηση πρέπει να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο ειρηνικό συλλαλητήριο υπεράσπισης της δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας και του πολιτισμού. Η μαζική παρουσία μας θα αποτελέσει την πιο ηχηρή καταδίκη των χρυσαυγιτών δολοφόνων του Παύλου Φύσσα.

Η αναχαίτιση της φασιστικής απειλής εναπόκειται στην ενεργοποίηση των δημοκρατικών πολιτών.

Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Πλειοψηφία για κλάματα


 
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ
23-9-2013
Η  πλειοψηφία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ έκανε  κάθε προσπάθεια να απονευρώσει τους αγώνες των εργαζομένων  απέναντι στις ανθρωποκτόνες μνημονιακές πολιτικές.
Ενώ εδώ και τρεις μήνες αναπτύσσονται ισχυρές κοινωνικές αντιστάσεις από τους εργαζόμενους στην  ΕΡΤ, στα εργοστάσια που κλείνουν, σε χώρους του δημοσίου τομέα και βάζουν τους εργαζόμενους σε τροχιά νέων δυναμικών κινητοποιήσεων με μαζική συμμετοχή στις απεργίες και στις διαδηλώσεις τους.
Ενώ στον ιδιωτικό και δημόσιο  τομέα γίνεται το τελικό σάρωμα όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ:
Αντί ως όφειλε να ηγηθεί, από την πρώτη γραμμή σε αυτή τη κρίσιμη αντιπαράθεση με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές
Αντί να πάρει πρωτοβουλίες να συνενώσει τις δυνάμεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε ένα αγωνιστικό ρεύμα ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών
Επιλέγει για άλλη μια φορά να αποδράσει από το πεδίο των αγώνων, εξαντλείται σε απίστευτους τακτικισμούς για να μείνει αγκιστρωμένη στα ήρεμα νερά της αδράνειας.
Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  εδώ και 15 ημέρες και με καθημερινές ενοχλήσεις χρησιμοποίησε όλα τα μέσα για την ανάγκη να συνεδριάσουν τα συνδικαλιστικά όργανα, προκειμένου να συμπορευτούν μαζί με τον δημόσιο τομέα για την συγκρότηση ενός κοινωνικού μετώπου ικανού να  δημιουργήσει όρους νίκης και ανατροπής.
Με νεότερη πρωτοβουλία μας και μετά την απόφαση της ΑΔΕΔΥ να κλιμακώσει με νέα 48ωρη απεργία, προτείναμε  την συμμετοχή της ΓΣΕΕ με 24ωρη απεργία. Απέναντι σε αυτή την πίεση που ασκήθηκε από την πλευρά μας,  η  πλειοψηφία της ΓΣΕΕ  και με την ανοχή του ΠΑΜΕ,  απέφευγε με προσχηματικό τρόπο να συγκαλέσει σε συνεδρίαση την ΕΕ.
Φτάνοντας στην σημερινή ημέρα και λίγες ώρες πριν την έναρξη της απεργίας της ΑΔΕΔΥ,  συγκάλεσε προσχηματικά συνεδρίαση, για να καθορίσει την στάση της  απέναντι στο αίτημα της ΑΠ για απεργιακή κινητοποίηση.
Είναι προφανές ότι η επιλογή αυτή, μιας συνεδρίασης στο παρά πέντε, υπονόμευε αντικειμενικά κάθε δυνατότητα μιας απεργιακής κινητοποίησης που θα μπορούσε να συνενώσει τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Ήταν μια επιλογή που δεν θα συνέβαλε στην μαζικοποίηση του κινήματος αλλά  στον παραπέρα εκφυλισμό και υπονόμευση του.
Ο ισχυρισμός σήμερα της πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, ότι καμία παράταξη δεν πρότεινε απεργία για την επόμενη ημέρα, αποδεικνύει ότι αυτή η ηγεσία, κινείται στα όρια του πολιτικού τυχοδιωκτισμού  και της πολιτικής ανευθυνότητας.
Αυτή η πλειοψηφία μέρα με την ημέρα, στερείται κάθε πολιτικής και ηθικής νομιμοποίησης απέναντι στους εργαζόμενους και  δεν την εμπιστεύεται πια κανένας. .
Είναι προφανές ότι έχει ενταχθεί στο μνημονιακό καθεστώς και το υπηρετεί.
Η έλλειψη εμπιστοσύνης  που χαρακτηρίζει αυτή την πλειοψηφία πρέπει να απασχολήσει παρατάξεις που συμμερίζονται αυτή την άποψη, πρέπει να απασχολήσει την πλειοψηφία των εργαζομένων και με άμεσες και νόμιμες ενέργειες να αναζητηθεί λύση διεξόδου και απαλλαγής από αυτές τις συμβιβασμένες ηγεσίες.
Η  ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ καλεί όλους τους εργαζόμενους, να πάρουν μέρος στο αντιφασιστικό και αντιμνημονιακό μέτωπο αντίστασης και ανατροπής την ΤΕΤΑΡΤΗ 25/9 στις 6 μμ στο Σύνταγμα και να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ αύριο 10:00 στη πλατεία Κλαυθμώνος.

Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Συνάντηση ΟΜΕ – ΟΤΕ και διοίκησης Παρασκευή 20/9/2013 - Αναδιοργάνωση της γενικής διεύθυνσης Τεχνολογίας ομίλου ΟΤΕ. Με την εντατικοποίηση και την ισοπέδωση των ειδικοτήτων επιχειρούν να αντιμετωπίσουν το κύμα φυγής που οι ίδιοι σχεδιάζουν & καλλιεργούν.




Συνάντηση ΟΜΕ – ΟΤΕ και διοίκησης Παρασκευή 20/9/2013

Αναδιοργάνωση της γενικής διεύθυνσης Τεχνολογίας ομίλου ΟΤΕ
Με την εντατικοποίηση και την ισοπέδωση των ειδικοτήτων επιχειρούν να αντιμετωπίσουν το κύμα φυγής που οι ίδιοι σχεδιάζουν & καλλιεργούν.   


            Την Παρασκευή 20/9/2013 η ομοσπονδία συναντήθηκε με εκπροσώπους της γενικής διεύθυνσης τεχνολογίας και της γενικής διεύθυνσης ανθρώπινου δυναμικού.
            Σε συνέχεια των αντίστοιχων αναδιοργανώσεων – συγχωνεύσεων που προηγήθηκαν μεταξύ των αντίστοιχων γενικών διευθύνσεων ΟΤΕ -  Cosmote στην πληροφορική, στην επικοινωνία, στα χρηματοοικονομικά και αλλού, ήρθε η ώρα για αντίστοιχες ενέργειες από τη διοίκηση και στη Γενική Διεύθυνση Τεχνολογίας. Στην παρούσα φάση σύμφωνα με τη διοίκηση δεν θα πραγματοποιηθούν μεγάλης κλίμακας αλλαγές στις τέσσερις περιφέρειες εκτός από τη μεταφορά σε αυτές μικρού αριθμού υπηρεσιακών μονάδων σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα & Ηράκλειο που ανήκαν πριν σε επιτελικές διευθύνσεις. Οι όποιες αλλαγές αφορούν στη δημιουργία ομιλικών διευθύνσεων, με αντικείμενο αλλού αμιγώς ΟΤΕ, αλλού αμιγώς Cosmote και αλλού (συνηθέστερα) με αντικείμενο ΟΤΕ -  Cosmote.
            Ακόμα εκπρόσωποι της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού μας παρουσίασαν ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης – επανεκπαίδευσης όλου του τεχνικού προσωπικού του ομίλου που θα υπηρετεί το στόχο «όλοι για όλα». Δηλαδή φιλοδοξούν να εκπαιδεύσουν και να πιστοποιήσουν με πιστοποίηση ACT2 όλους τους τεχνίτες, προκειμένου να μπορούν να υπηρετήσουν όλα τα τεχνικά αντικείμενα και τις νέες τεχνολογίες στον όμιλο. Έγινε ακόμα αναφορά στους σπουδαστές που κάνουν την πρακτική τους άσκηση στον ΟΤΕ, για τους οποίους είπαν ότι θα αξιολογούνται και οι καλύτεροι από αυτούς θα συναποτελούν μια δεξαμενή από την οποία θα αντλούν εποχικό προσωπικό ή θα προσλαμβάνονται όταν υπάρχει ανάγκη προσλήψεων.
            Στο περιθώριο της συνάντησης η διοίκηση επαναβεβαίωσε την πρόθεσή της να ανακοινώσει πρόγραμμα κινήτρων αποχώρησης στο τέλος Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου, δήλωσε όμως ότι η αναμονή οφείλεται στους μετόχους (βλ. Deutsche Telekom) από τους οποίους αναμένει το τελικό ΟΚ.
            Συναδέλφισες – Συνάδελφοι
            Δεν είναι η πρώτη φορά που η διοίκηση συζητά πάνω στις δικές της θέσεις χωρίς η δική μας πλευρά να έχει δική της ατζέντα. Επίσης δεν είναι η πρώτη φορά που η διοίκηση μας καλεί για «διαβούλευση» κατά τα προβλεπόμενα στο ΠΔ 240/2006 και αντί διαβούλευσης ανακοινώνει τετελεσμένα. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πολύ περισσότερο όταν η ανακοινωμένη αναδιοργάνωση υπηρετεί στην πραγματικότητα το στόχο για δραματική συρρίκνωση των θέσεων εργασίας. Η μετεκπαίδευση των τεχνικών σε αντικείμενα άσχετα από αυτά που υπηρετούν και η ισοπέδωση των ειδικοτήτων δείχνουν πέρα από όλα τα άλλα και άγνοια της πραγματικότητας. Πως αλλιώς να χαρακτηρίσουμε τη φιλοδοξία της διοίκησης να μετατρέψει τους τεχνικούς καρτοτηλεφώνων και Η/Μ-Η/Π σε τεχνικούς δικτύου ή τους τεχνικούς δικτύου σε τεχνίτες καλωδιακών βλαβών;
            Είναι γνωστό από τα προηγούμενα χρόνια ότι οι προσλήψεις στον ΟΤΕ γίνονται μέσω της γνωστής δουλεμπορικής θυγατρικής OTEPlus, με διαδικασίες αδιαφανείς, χωρίς όρους, χωρίς κριτήρια, χωρίς δικαιώματα, χωρίς ωράριο, χωρίς αξιοπρεπή μισθό. Τώρα μάθαμε ότι οι φοιτητές και οι σπουδαστές, τα παιδιά που εμπιστευτήκαν τον ΟΤΕ για να κάνουν την πρακτική τους άσκηση θα αξιολογούνται και αν κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους δείξουν αρκετό «ζήλο» θα γίνονται και «εν αναμονή» εποχικοί υπάλληλοι. Πρόκειται για απολύτως ανάλγητη προσέγγιση. Έτσι μετά την κατάργηση του προγράμματος απασχόλησης φοιτητών στα call-centers, κάτι που αποτελούσε κοινωνική προσφορά του ΟΤΕ στην Ελληνική νεολαία, ήρθε η ώρα της πιο αποκρουστικής μορφής εκμετάλλευσης σε φοιτητές και σπουδαστές, ο μισθός των οποίων επιβαρύνει κυρίως το ΕΣΠΑ (330€) και ελάχιστα τον εργοδότη (126,6€).
            Την ίδια ώρα που η διοίκηση ψάχνει τρόπους να κόψει ένα τεχνίτη Ρ/Η από την Αλεξανδρούπολη και να δώσει την δουλειά του outsourcing, συνεχίζεται το οργανωτικό αλαλούμ με τις δεκάδες διευθύνσεις, υποδιευθύνσεις, συγκροτήματα, τμήματα κλπ χωρίς όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, κανένας κάτοχος θέσης ευθύνης να μη χάνει την θέση του. Το σημερινό management κρατεί αποστάσεις από τις συμβουλευτικές υπηρεσίες της Mckenzie όχι όμως και από την ουσία τους.
            Είναι σαφές ότι η διοίκηση αξιοποιώντας στο έπακρο την πολιτική συγκυρία και τις εργασιακές ανατροπές των μνημονίων, προσπαθεί να μεγιστοποιήσει τα οφέλη της και να απαλλαγεί από κάθε δέσμευση και υποχρέωσή της που απορρέει από παλιότερες κατακτήσεις του εργατικού κινήματος.
            Θα πρέπει και εμείς από την πλευρά μας να κάνουμε σαφές ότι δεν παραχωρούμε τίποτα από όσα αποτελούν την τελευταία γραμμή άμυνάς μας. Και πάνω από όλα δεν συναινούμε στην περαιτέρω συρρίκνωση των θέσεων εργασίας και δεν αποδεχόμαστε ισοπέδωση ειδικοτήτων και δεξιοτήτων. Η όξυνση της εντατικοποίησης που θα ακολουθήσει το νέο κύμα «εθελούσιας» που ετοιμάζει η διοίκηση και διαφημίζουν τα παπαγαλάκια της, δεν θα επιτρέψουμε να ισοπεδώσει τα δικαιώματά μας και να μετατρέψει τον ΟΤΕ σε εργασιακό Νταχάου. Έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε την νομιμότητα σε ότι αφορά την τήρηση του ωραρίου και τη σύνθεση των συνεργείων. Και βέβαια θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για το μισθολόγιο στις θυγατρικές. Η ΟΜΕ-ΟΤΕ και τα σωματεία μέλη της, είναι απαραίτητο να στηρίξουν τα παιδιά που δουλεύουν στις θυγατρικές χωρίς μισθολόγιο, χωρίς δικαιώματα, έρμαια του πιο ασύδοτου διευθυντικού δικαιώματος. Να τα εντάξουν ως ισότιμα μέλη στις γραμμές τους, να τα εμπιστευτούν, να τα ενεργοποιήσουν και να στηριχτούν σε αυτά. Είναι όρος επιβίωσης του συνδικαλιστικού κινήματος στον ΟΤΕ.


Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

φασίστες δολοφόνησαν άγρια 34χρονο αγωνιστή της Αριστεράς στο Κερατσίνι

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΑΓΡΙΑ 34-ΧΡΟΝΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ !
 
αναδημοσίευση από www.iskra.gr
ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ (18/9) ΣΤΙΣ 11 π.μ. Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ Π. ΦΥΣΣΑ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΣΧΙΣΤΟΥ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΕΚΚΟΛΑΠΤΟΥΝ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Φασιστική ομάδα με μαύρες μπλούζες επιτέθηκε μετά τα μεσάνυχτα σε 34-χρονο αγωνιστή της Αριστεράς στην Αμφιάλη στο Κερατσίνι με αποτέλεσμα ένας εκ των φασιστών να τον χτυπήσει θανάσιμα με μαχαίρι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση από την EΛ.ΑΣ., ο δράστης ονομάζεται Γεώργιος Ρουπακιάς. Ο 45χρονος δράστης, ο οποίος και συνελήφθη, ομολόγησε την πράξη του, όπως επίσης και το ότι είναι μέλος της "Χρυσής Αυγής" και εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.
Η ταυτοποίηση του δράστη υπήρξε απόλυτη, αφού αναγνωρίστηκε από πολλούς αυτόπτες μάρτυρες, ενώ το ίδιο το θύμα ανέφερε το όνομά του, καθώς ξεψυχούσε.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας ηλεκτρικός εκκενωτής (tazer), ενώ όπως κατέθεσε η σύζυγός του, στο σπίτι του υπήρχαν επιπλέον ένα πτυσσόμενο γκλομπ και έντυπο υλικό «συγκεκριμένου πολιτικού χώρου», τα οποία πέταξε στα σκουπίδια, μετά το περιστατικό, για να μην συνδεθεί ο δράστης με την "Χρυσή Αυγή".
Το θύμα της δολοφονικής επίθεσης πέθανε τελικά στο δρόμο, πριν προλάβει να τον παραλάβει ασθενοφόρο, το οποίο εναγωνίως καλούσαν οι φίλοι του.
Η φασιστική δολοφονική επίθεση πραγματοποιήθηκε μετά την έξοδο του θύματος και της παρέας του από καφετερία της οδού Παναγή Τσαλδάρη και θαμώνες της καφετερίας αλλά και παρόντες στην επίθεση σημειώνουν, κατά πληροφορίες, περίεργη εμπλοκή αστυνομικών της ομάδας Δίας.
Κύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν την ανάγκη να χυθεί άπλετο φως στη στυγερή αυτή φασιστική εγκληματική επίθεση, η οποία, όπως είναι προφανές, έχει τεράστιες πολιτικές διαστάσεις.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, o 34-χρονος αγωνιστής της Αριστεράς ονομάζεται Παύλος Φύσσας, ήταν τραγουδιστής της hip hop και είχε έντονη αντιφασιστική δράση στην περιοχή του Πειραιά.
Η κηδεία του Π. Φύσσα θα πραγματοποιηθεί στο νεκροταφείο Σχιστού στις 11 π.μ. της Τετάρτης (18/9).
ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΝΙΚΗΣ (ΖΑΡΝΤΕΝ) ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΑΛΗ
Αντιφασιστική διαδήλωση διαμαρτυρίας στο σημείο της δολοφονίας διοργανώνουν σωματεία εργαζομένων, πολιτικά κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς και μαζικοί φορείς της περιοχής. Με συνθήματα κατά του φασισμού αλλά και όσων τον εκτρέφουν, πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στην οδό Παναγή Τσαλδάρη, στην Αμφίπολη.

Ο κόσμος κατέφθασε κατά κύματα από κάθε γειτονιά του Πειραιά και της Αθήνας. Μεγάλη αντιφασιστική μηχανοκίνητη πορεία κινήθηκε από το Περιστέρι προς το Κερατσίνι. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στη συγκέντρωση, χαρακτηριστικά η Τσαλδάρη από το ύψος της Λαμπράκη μέχρι την Π. Ράλλη είναι γεμάτη και στη συνέχεια ακολούθησε την κοινή πορεία ΚΚΕ- ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων δυνάμεων της Αριστεράς.
Λίγο μετά τις επτά μ.μ. δυνάμεις των ΜΑΤ έριξαν απρόκλητα και άνανδρα χημικά κα δακρυγόνα στους ειρηνικούς διαδηλωτές. Μετά την επίθεση των ΜΑΤ, πολύς κόσμος έχει διασκορπιστεί στα γύρω στενά, ενώ μέρος της πορείας συνεχίζει προς το δημαρχείο. Ο κόσμος παραμένει και ψάχνει δρόμους ώστε να ξαναενωθεί με την πορεία.
Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιείται και στην Καμάρα, στη Θεσσαλονίκη.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛ.ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΔΡΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π. ΦΥΣΣΑ
«Ελπίζω σήμερα να συνειδητοποιεί και ο πρωθυπουργός τη μεγάλη ευθύνη που έχει, όταν για λόγους μικροκομματικών συμφερόντων κατασκευάζει εδώ και μήνες αυτή την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, εξισώνοντας τους θύτες με τα θύματα και αντικειμενικά νομιμοποιώντας, αν όχι αθωώνοντας, συμπεριφορές που ξεπερνάνε τα όρια και βρίσκονται στο πλαίσιο της συμμορίας και των δολοφονικών ενεργειών.

Τούτη την ώρα χρειάζεται ψυχραιμία. Χρειάζεται πάνω απ΄ όλα δημοκρατική εγρήγορση. Ο ελληνικός λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι βρισκόμαστε σε κινδύνους. Τα σχέδια αποσταθεροποίησης ενδεχομένως να εμπεριέχουν και προβοκάτσιες.

Ως εκ τούτου χρειάζεται ψυχραιμία και εγρήγορση ώστε να μετατραπεί η οργή που έχει σήμερα ο κάθε Έλληνας σε αποφασιστικότητα, για να απομονώσουμε στη συνείδηση του λαού μας τον φασισμό και τους δολοφόνους.

Χρειάζεται ομαλότητα και σταθερότητα για να προχωρήσουμε μπροστά. Και άρα πρέπει να απομονώσουμε όσους σχεδιάζουν να τορπιλίσουν την ομαλότητα, προκειμένου να επιβάλουν στη χώρα ένα σκοτάδι σαν αυτό που έχει ζήσει ο λαός μας. Και ακριβώς επειδή τα έχει ζήσει, πιστεύουμε ότι δεν θα αφήσει κανέναν να μας τα ξαναεπιβάλλει.

Θέλω να εκφράσω την οδύνη μου για ένα θλιβερό γεγονός που είχαμε χθες βράδυ σε μια λαϊκή γειτονιά του Πειραιά, για τον άδικο χαμό ενός νέου ανθρώπου. Και δυστυχώς σήμερα δεν μπορούμε να συζητάμε για τη μεγάλη κινητοποίηση των εκπαιδευτικών, που πάνω από το 90% απεργεί και διαδηλώνει ενάντια στα μέτρα ισοπέδωσης του σχολείου, αλλά μιλάμε για κάτι πιο συγκλονιστικό».
ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: "ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ, ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η Χ.Α."
Πρόκειται για εγκληματική, μαφιόζικη οργάνωση νεοναζί δολοφόνων, που ο λαός πρέπει να τους απομονώσει εδώ και τώρα, κάνοντας πράξη τα λόγια του ποιητή: Τον φασισμό βαθιά κατάλαβε τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισε τον".

Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Απεργιακός ξεσηκωμός για την ανατροπή των πολιτικών των μνημονίων



 

Απεργιακός ξεσηκωμός για την ανατροπή των πολιτικών των μνημονίων

            Τις μέρες αυτές, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, στα σχολεία, στα ασφαλιστικά ταμεία, στους δήμους, στα νοσοκομεία βρίσκονται σε μεγάλες κινητοποιήσεις αγωνιζόμενοι για να μην περάσουν οι χιλιάδες απολύσεις που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση των μνημονίων. Αγωνίζονται ακόμη για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών όπως η παιδεία, η υγεία, η κοινωνική μέριμνα. Αγωνίζονται για να μην κλείσουν νοσοκομεία, να μην κλείσουν σχολεία, να μη μετατραπεί το δημόσιο σχολείο σε ένα διαρκές εξεταστικό κέντρο, να μη στραφεί όλη η κοινωνία στην παραπαιδεία και στα φροντιστήρια.
            Την ίδια ώρα σε κινητοποιήσεις βρίσκονται οι συνάδελφοι σε μια σειρά από ΔΕΚΟ και πρώην ΔΕΚΟ που απειλούνται με ιδιωτικοποιήσεις και με απολύσεις, σε συνέχεια του λουκέτου και των 2.500 απολύσεων της ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι της οποίας συνεχίζουν για τέταρτο μήνα τον αγώνα τους, συνεχίζουν την κατάληψη του ραδιομεγάρου και τη μετάδοση τηλεοπτικού προγράμματος με το σήμα της ΕΡΤ και όχι του ψευδεπίγραφου ΔΤ.
            Μέσα σ’ αυτή την κατάσταση η ηγεσία της ΓΣΕΕ ήταν υποχρεωμένη να συντονίσει το βηματισμό της με την ΑΔΕΔΥ και τους εργαζόμενους στο δημόσιο στην κατεύθυνση της ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής, όχι μόνο ως ένδειξη αλληλεγγύης σ’ αυτούς που απειλούνται με απόλυση αλλά και γιατί οι πολιτικές αυτές χτυπάνε όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, χτυπάνε όλη την ελληνική κοινωνία. Η πλειοψηφία όμως της ΓΣΕΕ θεώρησε ότι για όλα αυτά που συμβαίνουν αρκεί η εξαγγελία μιας 4ωρης στάσης εργασίας την Τετάρτη 18/9.
            Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) η οποία στην προκειμένη περίπτωση βρήκε και μια αναπάντεχη στήριξη από το ΠΑΜΕ για άλλη μια φορά δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, για άλλη μια φορά επιχειρεί να γίνει η τροχοπέδη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.
            Η Αγωνιστική Συνεργασία καλεί  τους εργαζόμενους του ΟΤΕ να αξιοποιήσουν ακόμη και αυτή την κατώτερη των περιστάσεων απόφαση για να στείλουμε όλοι μαζί το μήνυμα της αντίστασης σ’ αυτές τις πολιτικές, να στείλουμε όλοι μαζί το μήνυμα της συμπόρευσης των εργαζόμενων στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα στην κατεύθυνση της ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής των απολύσεων, της ανατροπής των πολιτικών λεηλασίας των μισθών και των συντάξεων, της ανατροπής των πολιτικών ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών αγαθών της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής μέριμνας, της ανατροπής εν τέλει όλων των μνημονιακών πολιτικών.

Όλοι στη στάση εργασίας 11 π.μ – 3 μ.μ. την Τετάρτη 18/9/2013
Όλοι στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 18/9/2013
11.30 π.μ. στην  πλατεία Κλαυθμώνος
Όλοι στα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα

Διαβάστε περισσότερα...

Αυτόνομη Παρέμβαση : Τρομοκρατήθηκε το μνημονιακό μπλόκ από την συγκλονιστική συμμετοχή στην απεργία




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
16-9-2013

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΠΛΟΚ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΥΜΑ ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ  ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Τρομοκρατήθηκε το μνημονιακό μπλοκ από την  καθολική συμμετοχή στην απεργία και  στη συγκέντρωση στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα, στέλνοντας δυνατό μήνυμα ελπίδας, για ένα μεγάλο απεργιακό ανατρεπτικό κύμα που φουντώνει.
Τα συγκλονιστικά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία, ξεπερνούν και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις , διαψεύδοντας όλες τις Κασσάνδρες για το αντίθετο.
Η μεγάλη αποφασιστικότητα, η μαζική συμμετοχή στις συνελεύσεις και στην απεργία κονιορτοποίησε όλες τις προσδοκίες της κυβέρνησης και όλου του μνημονιακού μπλόκ.
 Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ καλεί όλους τους εργαζομένους, να δυναμώσουν το απεργιακό τσουνάμι και να πάρουν μαζικά μέρος στη 4ωρη στάση εργασίας της ΓΣΕΕ, την Τετάρτη 18/9 από τις 11:00-15:00. και στη συγκέντρωση που διοργανώνει στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας η ΑΔΕΔΥ, στις 11:30 το πρωί, στη πλατεία Κλαυθμώνος.
Τώρα ο συντονισμός δημόσιου και  ιδιωτικού τομέα αποκτά επείγοντα χαρακτήρα., Απαιτεί την μεγαλύτερη συγκέντρωση δυνάμεων, συνεκτικό πρόγραμμα  αγωνιστικών δράσεων από όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις  που θα βάζουν σε τροχιά  αγωνιστικής κλιμάκωσης όλους τους εργαζόμενους.
Σε αυτή την κρίσιμη φάση, όσοι συνεχίζουν να βάζουν φρένο στην αγωνιστική συνένωση όλων των δυνάμεων του συνδικαλιστικού κινήματος, πρέπει να παραμεριστούν.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 18/9/13 στις 11:30 ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Διαβάστε περισσότερα...
 

blogger templates | Make Money Online