Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας δεν θα περάσει


Η κατάργηση της Κυριακής αργίας δεν θα περάσει

Η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, με νόμο που πέρασε μέσα στο καλοκαίρι κατ΄επιταγήν των δανειστών και των εργοδοτών, ξηλώνει την Κυριακή – Αργία και επιτρέπει (για πρώτη φορά μετά το 1908) στα εμπορικά  καταστήματα και πολυκαταστήματα να ανοίγουν 7 Κυριακές το χρόνο, ενώ μετά από  αποφάσεις των Αντιπεριφερειαρχών δίνεται η δυνατότητα ώστε τα καταστήματα να μπορούν να λειτουργούν ακόμα και μέχρι 52 Κυριακές.

Η Κυβέρνηση, αφού τσάκισε τους μισθούς, κατάργησε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και καθιέρωσε τον εργασιακό μεσαίωνα μετατρέποντας το εργατικό δίκαιο σε δίκαιο υπερ του εργοδότη, καταργεί τώρα και το τελευταίο  κατακτημένο δικαίωμα των εργαζομένων  την  Κυριακή  – Αργία.

Η διοίκηση του ΟΤΕ από τη δική της μεριά αποφάσισε για την Κυριακή 3/11 να ανοίξει σε μερικές περιοχές τα εμπορικά καταστήματα του ομίλου ΟΤΕ.

Η ΟΜΕ – ΟΤΕ απέναντι σ’ αυτή την απόφαση αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας στα εμπορικά καταστήματα τουομίλου ΟΤΕ την Κυριακή 3/11 και συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει και συντονίζει η ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων την Κυριακή 3/11 στις 10.30 το πρωί στο Σύνταγμα.

Αν τους αφήσουμε η 3/11 θα είναι μόνο η αρχή
Αντιστεκόμαστε στην κατάργηση της Κυριακής αργίας
Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση
Κυριακή 3/11 στις 10.30 π.μ. στην Ερμού στο Σύνταγμα

 

blogger templates | Make Money Online