Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Αυτόνομη Παρέμβαση: Η ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ δεν είδε τους διαδηλωτές...


Σχόλιο της Αυτόνομης Παρέμβασης για την ανακοίνωση «ακύρωσης» της απεργιακής συγκέντρωσης και διαδήλωσης από την ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ
 Δεκάδες χιλιάδες απεργών στην Αθήνα, κάτω από τα πανό των Συνδικάτων, παρά την καταρρακτώδη βροχή, συμμετείχαν στη συγκέντρωση και την πορεία στο Σύνταγμα, δίνοντας ηχηρό μήνυμα ότι η πολιτική της συγκυβέρνησης – τρόικας είναι καταστροφική και είναι αποφασισμένοι να την ανατρέψουν.
Η μαζική παρουσία των εργαζόμενων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στη συγκέντρωση στο Μουσείο, ιδιαίτερα κλάδων που σήμερα βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβερνητικής επίθεσης, όπως οι σχολικοί φύλακες, οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία και τους ΟΤΑ, οι καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών έδωσαν τον τόνο στη μαχητική διαδήλωση που ακολούθησε.
Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι δήλωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα για να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα, οι δεκάδες χιλιάδες απολύσεις, η περικοπή κοινωνικών και εργατικών δικαιωμάτων καθώς και η διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών που συναποφασίζει η μνημονιακή Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.
Η μόνη που δεν «αντελήφθη» ότι πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία, είναι η ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, που ενημέρωνε από τα μεγάφωνα του Πεδίου του Άρεως ότι η συγκέντρωση και η πορεία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ αναβάλλεται.
Προφανώς το μόνο που «εκτίμησε» η ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ για να προχωρήσει σε αυτή την ανακοίνωση, ήταν το γεγονός ότι κάτω από το δικό τους πανό δεν προσέτρεξαν εργαζόμενοι, αφού σαν ηγεσία καθημερινά παίρνει όλα και μεγαλύτερες αποστάσεις από τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους.
Ο αγώνας για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών θα συνεχιστεί και θα είναι νικηφόρος, είτε το αντιλαμβάνεται είτε όχι η πλειοψηφίες της ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στα Συνδικάτα, που στην πράξη λειτουργούν ως αμορτισέρ του μνημονιακού συστήματος μέσα στο εργατικό κίνημα.
6-11-2013

 

blogger templates | Make Money Online