Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Αυτόνομη Παρέμβαση: Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ακόμη μια φορά βρίσκεται(;) εκτός πραγματικότητας!

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ), κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας,  για μια ακόμα φορά απέδειξε ότι εξακολουθεί να βρίσκεται  μακριά από την πραγματικότητα, υπηρετώντας και μ’ αυτό τον τρόπο το πέρασμα των μνημονιακών πολιτικών, που διαλύουν κάθε εργατικό δικαίωμα.
 Με βαθυστόχαστες αναλύσεις αλλά και διάφορα διαδικαστικά προσχήματα επιμένει να κρύβεται από τις ευθύνες της απέναντι στους εργαζόμενους και να αρνείται να λάβει αποφάσεις που θα οργανώνουν και θα συντονίζουν τις αντιστάσεις των συνδικάτων, απέναντι στη συνεχιζόμενη οικονομική και κοινωνική καταστροφή της μνημονιακής συγκυβέρνησης.
Κι ενώ σήμερα η ανεργία λαμβάνει χαρακτηριστικά ανθρωπιστικής καταστροφής, οι Σ.Σ.Ε  και η ΕΓΣΣΕ είναι νεκρά σώματα, η  Τρόικα με τους πρόθυμους υπουργούς προχωρούν στην πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ενώ το έγκλημα κατά των ασφαλιστικών ταμείων και του ΟΑΕΔ συνεχίζεται με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Από την άλλη, η υγεία καταρρέει και  το εγκληματικό λουκέτο στον ΕΟΠΥΥ βρίσκει τους εργαζόμενους όχι μόνο να μην μπορούν να βρουν γιατρό αλλά να μην μπορούν να γράψουν ούτε μισή μέρα ασθενείας και να απολύονται  από τους  εργοδότες.
Μέσα σε όλα αυτά, η  πλειοψηφία της ΓΣΕΕ μετά από τις συνεδριάσεις του Γενικού Συμβουλίου, της Ε.Ε. και άλλες διάφορες διαβουλεύσεις εξακολουθεί και πετά την μπάλα στην κερκίδα, χωρίς να προτείνει συγκεκριμένα βήματα συγκεκριμένο  πλάνο οργάνωσης δράσεων και αγωνιστικών κινητοποιήσεων, βάζοντας πλάτη στο πέρασμα όλων των αντεργατικών πολιτικών.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ,  για μια ακόμα φορά επέμεινε στο να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις και μέτρα για την οργάνωση των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Επιμείναμε για μια ακόμα φορά, ότι οι επιπτώσεις από την εφαρμογή των σημερινών μνημονιακών νεοφιλελεύθερων πολιτικών, δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους. Πλήττουν  τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Με αυτούς μπορούμε και πρέπει να οικοδομήσουμε τη δική μας κοινωνική συμμαχία, το δικό μας αντίπαλο πόλο. Ένα ευρύτερο πλατύ κοινωνικό  μέτωπο είναι το μόνο το οποίο μπορεί   να ανατρέψει το μνημονιακό μπλοκ. Είναι αδιανόητο, όλα αυτά τα χρόνια του μνημονίου, η ΓΣΕΕ και το σ.κ.  να μην έχει γίνει μπροστάρης για τη συγκρότηση αυτής της κοινωνικής συμμαχίας.
Όπως είναι επίσης αδιανόητο, ακόμα και αυτή, η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη των Συνδικάτων που έγινε στην Αθήνα, να υποβαθμίζεται από την ίδια τη ΓΣΕΕ και να εξαντλείται  σε επίπεδο δημοσίων σχέσεων.
Είναι αδιανόητο να χάνεται ακόμα μια ευκαιρία και να μην λαμβάνεται καμιά ουσιαστική απόφαση (πέρα από τις Διακηρύξεις) για συνέχιση της αναγκαίας συντονισμένης δράσης των εργαζομένων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με συγκεκριμένα βήματα και στόχους πάλης.
Για άλλη μια φορά, αξιοπρόσεκτη είναι η στάση του ΠΑΜΕ, που έχει αναδείξει τις δυνάμεις της Αυτόνομης Παρέμβασης σε ταξικό του αντίπαλο. Εξαντλεί όλη του την ένταση με χαρακτηρισμούς, ύβρεις και συκοφαντίες, που αδικούν την εικόνα της Αριστεράς στην ιστορική της διαδρομή και κυρίως δίνει άλλοθι στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ να συνεχίζει …τον ύπνο του δικαίου!
Η Αυτόνομη Παρέμβαση τέλος, με βάση και την πρόσκληση της ΑΔΕΔΥ για κοινή σύσκεψη των Συνομοσπονδιών, ζήτησε η ΓΣΕΕ να προσέλθει με συγκριμένες προτάσεις για την οργάνωση της αντίστασης των εργαζομένων, που θα κορυφωθούν με γενική πανεργατική πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση, ενώ καλεί όλα τα σωματεία, τις ομοσπονδίες και τα εργατικά κέντρα να πάρουν πρωτοβουλίες συντονισμού και πίεσης από τα κάτω.
Η ανακοίνωση σε μορφή word: ΕΔΩ

 

blogger templates | Make Money Online