Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΤΩΡΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ - Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΓΥΨΟ

(Μ.Ε.Τ.Α.)
ΜΑΧΗΤΙΚΗ  ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ  ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 ΤΩΡΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ - Η  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  ΣΤΟ ΓΥΨΟ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ  ΣΕ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ – Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΡΟΙΚΑ / ΑΓΟΡΩΝ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ οι αντιδράσεις των εργαζομένων, οι διαμαρτυρίες για τα αντεργατικά μέτρα που ψηφίζονται σε βάρος τους.
Οι απεργίες ποινικοποιούνται- η βία και η καταστολή γίνεται επίσημη πρακτική του κράτους.
Η Δημοκρατία μπαίνει στον γύψο  και η  κοινοβουλευτική λειτουργία απαξιώνεται
Τώρα απαγορεύονται και οι συγκεντρώσεις των εργαζομένων. Το σκηνικό θυμίζει εμπόλεμη εποχή.
Οι  μετακινήσεις απαγορεύονται - κλείνουν αυθαίρετα οι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ για να εμποδιστούν οι εργαζόμενοι να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις.
Η κυβέρνηση αρχίζει και τρέμει, φοβάται την οργή των εργαζομένων που αντιδρούν  στα αλλεπάλληλα μνημόνια  της φτώχειας που ψηφίζει.
Τρομοκρατημένη  από το κύμα της ανατροπής  που φαίνεται να φουντώνει, προχώρησε στην αυταρχική απαγόρευση της πορείας που έχουν εξαγγείλει τα συνδικάτα  για αύριο  Τρίτη  1 Απρίλη.
Όλοι αύριο στην Συγκέντρωση και στο Συλλαλητήριο των συνδικάτων στη Πλατεία Κλαυθμώνος στις 6μμ, την ώρα που θα συνεδριάζουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε (ΕCOFIN) και θα αποφασίζουν για την λιτότητα και τη φτώχεια των εργαζομένων, την ώρα που  θα εξασφαλίζουν και άλλα προνόμια για τους δανειστές και το κεφάλαιο και θα οδηγούν τον λαό και τους εργαζόμενους σε παρατεταμένο οικονομικό και κοινωνικό ολοκαύτωμα.
Ο ΦΟΒΟΣ  ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ  - ΜΠΟΡΟΥΜΕ  ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ, ΤΡΙΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΗ – 18:00

Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Ως Εδώ ! Όλοι στο Συλλαλητήριο την Κυριακή 30/3 6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα


Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Να βάλουμε στη διαθεσιμότητα κυβέρνηση και τρόικα αντί για τους εργαζόμενους




Να βάλουμε στη διαθεσιμότητα κυβέρνηση και τρόικα
αντί για τους εργαζόμενους

Οι θέσεις της Αγωνιστικής Συνεργασίας στο Δ.Σ. της ΟΜΕ – ΟΤΕ 27/3

Συζήτηση και ψήφιση της συμφωνίας κυβέρνησης τρόικας
Συλλαλητήριο Κυριακή 30/3 6.30 μ.μ.  στο Σύνταγμα

            Η κυβέρνηση έχει κρατήσει μυστική τη συμφωνία της με την τρόικα και τη φέρνει για ψήφιση στη Βουλή με εξπρές και πραξικοπηματικές διαδικασίες. Η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και άλλες δευτεροβάθμιες οργανώσεις έχουν εξαγγείλει συλλαλητήριο στο Σύνταγμα  την Κυριακή το απόγευμα που θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί (;;;) αυτή η συμφωνία. Οι όποιες προσπάθειες έγιναν για εξαγγελία συλλαλητηρίου και από τη ΓΣΕΕ απέβησαν άκαρπες γιατί διαφώνησαν ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ. Το ίδιο έγινε και στην ΟΜΕ – ΟΤΕ όπου προτείναμε να συμμετάσχει και η δική μας ομοσπονδία στο συλλαλητήριο. Η σιωπή αυτές τις ώρες δεν είναι χρυσός αλλά συνενοχή. Η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ αρνούνται την όποια κινητοποίηση ενάντια στην αύξηση των ομαδικών απολύσεων, στις μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στην επέκταση του καθεστώτος ενοικίασης των εργαζομένων, στη φαλκίδευση του δικαιώματος της απεργίας και των συνδικαλιστικών ελευθεριών, στην καθιέρωση της ανταπεργίας από τους εργοδότες (λοκ – άουτ) και στις νέες απολύσεις που θα φέρει η νέα συμφωνία κυβέρνησης και τρόικας. Η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ αδιαφορώντας για τους εργαζόμενους τους οποίους υποτίθεται ότι εκπροσωπούν βάζουν πλάτη και βοηθάνε στο να περάσουν αυτές οι πολιτικές. Καλούμε τους εργαζόμενους του ΟΤΕ να ξεπεράσουν τις συμβιβασμένες ηγεσίες και να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο την Κυριακή στο Σύνταγμα.

Σύνοδος ECOFIN Τρίτη 1/4
Συγκέντρωση Πλατεία Κλαυθμώνος 6 μ.μ.

            Την Τρίτη 1/4 συνεδριάζει το ECOFIN με στόχο τη λήψη νέων επώδυνων μέτρων σε βάρος των εργαζόμενων και των συνταξιούχων. Για την Τρίτη 1/4 οι ίδιες οργανώσεις, Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΑΔΕΔΥ και ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα διοργανώνουν συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα. Οι ίδιες πλειοψηφίες ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ και στην ΟΜΕ – ΟΤΕ και για την κινητοποίηση αυτή σφυρίζουν αδιάφορα. Η σιωπή για άλλη μια φορά γίνεται συνενοχή.

Απεργία ΓΣΕΕ 9/4/2014

            Η διοίκηση της ΓΣΕΕ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας την Τετάρτη 9/4/2014 ενάντια σε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ενάντια στη μείωση μισθών και συντάξεων, ενάντια στη συρρίκνωση δικαιωμάτων, ενάντια στις απολύσεις, στη νέα φτώχεια, στην ανασφάλεια, στην κατεδάφιση της υγείας και της παιδείας. Η ΟΜΕ – ΟΤΕ αποφάσισε τη συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ εντάσσοντας στο διεκδικητικό πλαίσιο και δικά της αιτήματα. Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από μια μεγάλη και πολύμηνη αδράνεια και απραξία η οποία έχει καταρρακώσει ακόμη περισσότερο το κύρος και την αξιοπιστία της ΓΣΕΕ.    Ταυτόχρονα δεν λείπουν και τα παρατράγουδα αφού κάποιοι ήδη την υπονομεύουν ψελλίζοντας αστείες δικαιολογίες.
            Εμείς θεωρούμε ότι η μαζική συμμετοχή στην απεργία και στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα μπορούν να στείλουν πολλαπλά μηνύματα και στην κυβέρνηση και στην τρόικα και σε όλους αυτούς που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βάζουν πλάτη για να περάσουν οι αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων των μνημονίων.

Δικαιώματα εργαζομένων OTEPLUS, εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις
σχέση εργασίας καθαριστριών

            Έγινε ενημέρωση για τη συνάντηση που είχε η ομοσπονδία με τη διοίκηση του ΟΤΕ για τα παραπάνω θέματα. Στη συζήτηση η διοίκηση όλα τα θέματα θέλει να τα παραπέμψει για συζήτηση μετά το καλοκαίρι μαζί με τις συζητήσεις για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας. Εμείς έχουμε ήδη τοποθετηθεί και επαναλάβαμε ότι όλα τα εκκρεμή ζητήματα θα πρέπει να τα προβάλλουμε ως ΟΜΕ – ΟΤΕ, να καθορίσουμε εμείς το πλαίσιο των συζητήσεων και να μην περιμένουμε τη διοίκηση.
            Αναλυτικά τόσο το τι λέχθηκε στη συνάντηση με τη διοίκηση, όσο και η άποψή μας για τα θέματα αυτά είναι ανηρτημένη στο blog της Αγωνιστικής Συνεργασίας. Αυτή μας την τοποθέτηση επαναλάβαμε και σήμερα.

Συλλογική σύμβαση εργασίας για το καθεστώς stand by

            Έχει ξεκινήσει συζήτηση για νέα υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για το stand by. Στη συζήτηση αυτή εμείς βάλαμε και πάλι τα θέματα που είχαμε θέσει και στην πρώτη υπογραφή που ήταν το να καταγραφούν στο σώμα της σύμβασης οι υπάρχουσες βάρδιες ώστε να μην έχουμε μείωση θέσεων εργασίας λόγω του S.B., η συμμετοχή να έχει ως προϋπόθεση τη συναίνεση του εργαζόμενου και να μην είναι υποχρεωτική, ο συνάδελφος να είναι S.B. μόνο μία εβδομάδα το μήνα και σε κάθε περίπτωση μέσα στη σύμβαση να περιγράφεται και η συμμετοχή κάτω από το ίδιο καθεστώς και των συναδέλφων της OTEPLUS.

Μας κλέβουν το εφ’ άπαξ του ταμείου Αρωγής

            Έγινε ενημέρωση για την πορεία του ταμείου Αρωγής και για το νέο τρόπο υπολογισμού (μηδενίζεται) του εφ’ άπαξ που παίρνουμε από το ταμείο μας. Εμείς επαναλάβαμε τις θέσεις που έχουμε δημόσια εκφράσει και που είναι ανηρτημένες στο blog μας με δύο ανακοινώσεις μας. Η πρώτη έχει τίτλο μας κλέβουν το εφ’ άπαξ του ταμείου Αρωγής και η δεύτερη μια οφειλόμενη απάντηση στον πρόεδρο και το γραμματεία της ΟΜΕ ΟΤΕ που εξέδωσαν μια εκτός τόπου και χρόνου ανακοίνωση.

            Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
            Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μην αντιδρά και πολύ περισσότερο να σιωπά όταν συντελούνται όλες αυτές οι ανατροπές γύρω μας, όταν απειλείται το εργασιακό, μισθολογικό και ασφαλιστικό μέλλον όλων μας. Ξεπεράστε τις συμβιβασμένες ηγεσίες για να ανατρέψουμε τις πολιτικές που κλέβουν τη ζωή μας, που κλέβουν τη ζωή και τα όνειρα των παιδιών μας.

Κυριακή 30/3 στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα
Τρίτη 1/4 στις 6 το απόγευμα Πλατεία Κλαυθμώνος
24ωρη απεργιακή κινητοποίηση Τετάρτη 9/4

Διαβάστε περισσότερα...

ΚΥΡΙΑΚΗ 30/3, 6:30 μμ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


(Μ.Ε.Τ.Α.)

ΜΑΧΗΤΙΚΗ  ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ  ΑΝΑΤΡΟΠΗ


ΚΥΡΙΑΚΗ 30/3, 6:30 μμ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Την Κυριακή 30/3, ο κυβερνητικός θίασος ψηφίζει στη βουλή, πάλι με την πρακτική του express και μουλωχτά, νόμο με τον οποίο εξολοθρεύει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. 

Για άλλη μια φορά παίρνει άριστα στην υποκριτική, γιατί αφού εξαντλήθηκε επί 20 ημέρες σε μια συζήτηση για το «γάλα», άναψε το πράσινο φως για να σαρώσουν ότι έχει απομείνει από το εργατικό δίκαιο.

Δεν υπάρχει, ούτε ένα δικαίωμα, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των νέων, που να έχει εξαιρεθεί από αυτή την λυσσαλέα επίθεση. Δεν υπάρχει ούτε ένα αίτημα των εργοδοτών που δεν έχει ικανοποιηθεί.

Αυτή η κυβέρνηση, αυτό το κράτος έχει ταυτιστεί με την εξουσία των μεγαλοεργοδοτών, συνιστούν ένα ενιαίο κέντρο και έχουν αναγορεύσει σε βασικό τους αντίπαλο, τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους.

Δεν υπάρχει σε άλλη χώρα τέτοιο προηγούμενο, κυβέρνηση να βάζει με τέτοια απίστευτη ευκολία την υπογραφή της, σε τέτοιες συμφωνίες ντροπής, όπως απαιτούν οι δανειστές προς όφελος της όλο και μεγαλύτερης κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Τα δίνουν όλα
·         Μειώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές, στερώντας για μια ακόμα φορά ένα δις από το ασφαλιστικό σύστημα, δρομολογούν μετά τις εκλογές και νέες μειώσεις των συντάξεων, παραδίδουν βήμα-βήμα το ασφαλιστικό σύστημα στην ιδιωτική εκμετάλλευση.
·         Απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις
·         Επεκτείνουν το καθεστώς ενοικίασης των εργαζομένων
·         Καταργούν διαδοχικά τις τριετίες από τον συνολικό υπολογισμό του μισθού, με στόχο να τον περιορίσουν  στα κατώτερα επίπεδα.
·         Χρησιμοποιούν ψευδεπίγραφα  την ανάγκη εκδημοκρατισμού του σ.κ. για να  θέσουν σε συνθήκες παρανομίας τελικά την συνδικαλιστική δράση.
·         Παραχωρούν μετά από 32 χρόνια στους εργοδότες το δικαίωμα της ανταπεργίας( λοκ άουτ).

Κι όμως
Η συνδικαλιστική ηγεσία  στη ΓΣΕΕ και σε ομοσπονδίες, έχοντας βαθειά ριζωμένο στο DNA τους, τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, σφυρίζουν προκλητικά αδιάφορες.

Έχουν μετατραπεί, σε πολιτικούς βαστάζους μιας κυβέρνησης, που στέλνει στην απόγνωση εκατομμύρια εργαζομένους, τους αφήνει μόνους και  απροστάτευτους  και τους μετατρέπει σε φτερό στον άνεμο, απέναντι στην άγρια εκμετάλλευση της εργοδοσίας.

Την Κυριακή 30 Μάρτη, στις 6:30 το απόγευμα,  ημέρα ψήφισης της συμφωνίας τρόικα – κυβέρνησης,  καλούμε στο Σύνταγμα, όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, νέους, να συμμετέχουν στη συγκέντρωση αντίστασης και διαμαρτυρίας, στη συγκέντρωση αξιοπρέπειας, στη συγκέντρωση διεκδίκησης.

Δεν είναι ανίκητοι- Μπορούμε να τους νικήσουμε

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Μ.Ε.Τ.Α. (Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή): ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΣΣΕ ΣΤΑ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ

Μ.Ε.Τ.Α.
(Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
26/3/2014

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΣΣΕ
ΣΤΑ  ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ

Από τη στιγμή που το μνημονιακό κυβερνητικό και τροϊκανό κέντρο των αποφάσεων, κατάργησε την διαμόρφωση των  κατώτατων μισθών μέσω της ΕΓΣΣΕ και ακύρωσε το ρόλο των συνδικάτων, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ παραμένει δέσμια στην αποδοχή της μνημονιακής κατάστασης.
Έχοντας ουσιαστικά συνταχθεί με τη μεριά του Μνημονίου,   αποδέχεται να παίξει χωρίς όρους στο γήπεδο του αντιπάλου, να συμμετάσχει  στο υπονομευμένο παιγνίδι του κοινωνικού εταιρισμού  και να ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο, εκτός από την οργάνωση της αντίστασης των εργαζομένων.   
Το επιχείρημα για τη δήθεν διάσωση του θεσμού της ΕΓΣΣΕ, χωρίς αυτή να συνοδεύεται ταυτόχρονα από οργανωμένη στη βάση και  συντονισμένη κεντρικά μαζική αγωνιστική-συνδικαλιστική  δράση, ικανή να επιβάλλει στο πολιτικό και κοινωνικό πεδίο την επαναφορά του εργατικού δικαίου και της καθολικής εφαρμογής των ΣΣΕ, είναι κενό περιεχομένου.
Τελικά, αυτό που απομένει σήμερα από την υπογραφή της  ΕΓΣΣΕ δεν είναι τίποτε άλλο από ένα γενικόλογο ευχολόγιο  και κυρίως μια συμφωνία στα πλαίσια του «κοινωνικού εταιρισμού»,  της οποίας κομβικό σημείο είναι η «αξιοποίηση»   των κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ, με τα γνωστά προγράμματα ενεργητικών πολιτικών της εργατικής εκμετάλλευσης υπό το πρόσχημα της καταπολέμησης της ανεργίας.  
Χωρίς αντίδραση, χωρίς αντίσταση, χωρίς επίμονους εργατικούς αγώνες με ενότητα δράσης και τη μέγιστη δυνατή συγκέντρωση όλων των δυνάμεων του εργατικού κινήματος και των κοινωνικών του συμμάχων, με σκοπό την επανάκτηση των μισθολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, τα υπόλοιπα θα είναι «χάντρες για τους ιθαγενείς», που δεν μπορούν  να καλυφθούν πίσω από καμία ΕΓΣΣΕ στις παρούσες συνθήκες.

Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Το πρόβλημα των αναπήρων που αποχώρησαν από τον ΟΤΕ δεν λύνεται με την τροπολογία που κατατέθηκε




Το πρόβλημα των αναπήρων που αποχώρησαν από τον ΟΤΕ
δεν λύνεται με την τροπολογία που κατατέθηκε

Η κυβέρνηση κατέθεσε μια τροπολογία με την οποία επιχειρεί θεωρητικά τουλάχιστον να λύσει το πρόβλημα των συναδέλφων που αποχώρησαν από τον ΟΤΕ με τα κίνητρα αποχώρησης και στη συνέχεια δεν τους δόθηκε η δυνατότητα να κάνουν αυτασφάλιση γιατί κρίθηκαν από τις επιτροπές του ΙΚΑ ανάπηροι. Οι συνάδελφοι αυτοί δεν δικαιούνται σύνταξη αναπηρίας γιατί μέχρι σήμερα απαιτείται εκτός των άλλων προϋποθέσεων η απόλυση από τον ΟΤΕ να είναι λόγω νόσου προϋπόθεση που δεν έχει κανείς.
Η τροπολογία που κατατέθηκε και που θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες προβλέπει ότι «από της ισχύος του άρθρου 5 της ΠΥΣ 6/28.2.2.12 (Α 38), για την απονομή σύνταξης σε ασφαλισμένους του κλάδου σύνταξης του πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ δεν απαιτείται η απόλυσή τους λόγω νόσου, αλλά αρκούν η λύση της σύμβασης με οποιονδήποτε τρόπο, η συμπλήρωση των απαιτούμενων από τις αντίστοιχες διατάξεις ετών ασφάλισης καθώς και συντάξιμο ποσοστό αναπηρίας που επιφέρει ανικανότητα σωματική ή διανοητική προς εκτέλεση κάθε εργασίας ή ανικανότητα για την εργασία που οφείλει να παρέχει». Η τροπολογία δηλαδή λέει ότι για να πάρει κάποιος σύνταξη αναπηρίας δεν απαιτείται πλέον η προϋπόθεση απόλυσης λόγω νόσου.
Η τροπολογία αυτή εφ’ όσον ψηφιστεί ίσως να οδηγήσει κάποιους από τους συναδέλφους που έχουν κριθεί ανάπηροι στο να πάρουν σύνταξη αναπηρίας. Αυτό όμως δεν ισχύει για όλους. Ο λόγος είναι το ότι προβλέπεται πως το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) στο οποίο θα παραπεμφθεί ο κάθε συνάδελφος δεν θα γνωμοδοτήσει μόνο για το ποσοστό αναπηρίας π.χ. 67% αλλά θα πρέπει να γνωμοδοτήσει για το αν ο συνάδελφος είναι ανίκανος για κάθε εργασία ή είναι ανίκανος για την εργασία που εκτελεί. Στην πρώτη περίπτωση (ανικανότητα για κάθε εργασία) η σύνταξη είναι πλήρης και στη δεύτερη περίπτωση (ανικανότητα για την εργασία που εκτελεί) η σύνταξη είναι μειωμένη. Το χειρότερο όμως είναι ότι υπάρχει και τρίτη περίπτωση. Το ΚΕ.Π.Α. να γνωμοδοτήσει ότι παρά το όποιο ποσοστό αναπηρίας ο συνάδελφος είναι ικανός για εργασία οπότε δεν δικαιούται καθόλου σύνταξη. Αυτό δεν το βγάζουμε από το μυαλό μας αλλά υπάρχει ήδη γνωμοδότηση για συνάδελφο και παρά το ότι το ΚΕ.Π.Α. μιλάει για 67% αναπηρία γνωμοδοτεί ταυτόχρονα ότι δεν κρίνεται ανίκανος ούτε για κάθε εργασία ούτε για την εργασία που εκτελεί και κατά συνέπεια δεν δικαιούται σύνταξη.

Η τροπολογία αυτή ίσως λύσει το πρόβλημα για κάποιους δεν θα το λύσει όμως για όλους. Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν συνάδελφοι που με βάση την απόφαση του ΚΕ.Π.Α. θα πάρουν μειωμένη σύνταξη και είναι άδικο γιατί όλοι έχουν υπηρεσία κοντά στα 35 χρόνια και επίσης θα υπάρξουν συνάδελφοι που παρά το ποσοστό αναπηρίας το ΚΕ.Π.Α. θα τους κρίνει ικανούς για εργασία και δεν θα πάρουν σύνταξη αναπηρίας.
Η λύση για όλους τους συναδέλφους είναι το να δοθεί η δυνατότητα της επιλογής, είτε της αυτασφάλισης για όσο χρόνο απαιτείται για τη χορήγηση σύνταξης γήρατος, είτε η δυνατότητα συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας με βάση το ποσοστό αναπηρίας του καθ’ ένα, αφού όλοι έχουν τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης (4.500 ημέρες εργασίας).
Καλούμε την κυβέρνηση, τους πολιτικούς φορείς καθώς και όλους τους κοινωνικούς φορείς που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ασχολούνται με άτομα με αναπηρία να συμβάλλουν με όποιο τρόπο θεωρούν προσφορότερο ώστε να λυθεί το πρόβλημα. Καλούμε τέλος τη διοίκηση του ΟΤΕ να σταματήσει να σφυρίζει αδιάφορα σαν να μην την απασχολεί το πρόβλημα. Για την ταλαιπωρία και τα αδιέξοδα στα οποία έχουν οδηγηθεί αυτοί οι συνάδελφοι υπάρχει ευθύνη και στον ΟΤΕ.

Διαβάστε περισσότερα...
 

blogger templates | Make Money Online