Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Να βάλουμε στη διαθεσιμότητα κυβέρνηση και τρόικα αντί για τους εργαζόμενους




Να βάλουμε στη διαθεσιμότητα κυβέρνηση και τρόικα
αντί για τους εργαζόμενους

Οι θέσεις της Αγωνιστικής Συνεργασίας στο Δ.Σ. της ΟΜΕ – ΟΤΕ 27/3

Συζήτηση και ψήφιση της συμφωνίας κυβέρνησης τρόικας
Συλλαλητήριο Κυριακή 30/3 6.30 μ.μ.  στο Σύνταγμα

            Η κυβέρνηση έχει κρατήσει μυστική τη συμφωνία της με την τρόικα και τη φέρνει για ψήφιση στη Βουλή με εξπρές και πραξικοπηματικές διαδικασίες. Η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και άλλες δευτεροβάθμιες οργανώσεις έχουν εξαγγείλει συλλαλητήριο στο Σύνταγμα  την Κυριακή το απόγευμα που θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί (;;;) αυτή η συμφωνία. Οι όποιες προσπάθειες έγιναν για εξαγγελία συλλαλητηρίου και από τη ΓΣΕΕ απέβησαν άκαρπες γιατί διαφώνησαν ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ. Το ίδιο έγινε και στην ΟΜΕ – ΟΤΕ όπου προτείναμε να συμμετάσχει και η δική μας ομοσπονδία στο συλλαλητήριο. Η σιωπή αυτές τις ώρες δεν είναι χρυσός αλλά συνενοχή. Η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ αρνούνται την όποια κινητοποίηση ενάντια στην αύξηση των ομαδικών απολύσεων, στις μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στην επέκταση του καθεστώτος ενοικίασης των εργαζομένων, στη φαλκίδευση του δικαιώματος της απεργίας και των συνδικαλιστικών ελευθεριών, στην καθιέρωση της ανταπεργίας από τους εργοδότες (λοκ – άουτ) και στις νέες απολύσεις που θα φέρει η νέα συμφωνία κυβέρνησης και τρόικας. Η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ αδιαφορώντας για τους εργαζόμενους τους οποίους υποτίθεται ότι εκπροσωπούν βάζουν πλάτη και βοηθάνε στο να περάσουν αυτές οι πολιτικές. Καλούμε τους εργαζόμενους του ΟΤΕ να ξεπεράσουν τις συμβιβασμένες ηγεσίες και να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο την Κυριακή στο Σύνταγμα.

Σύνοδος ECOFIN Τρίτη 1/4
Συγκέντρωση Πλατεία Κλαυθμώνος 6 μ.μ.

            Την Τρίτη 1/4 συνεδριάζει το ECOFIN με στόχο τη λήψη νέων επώδυνων μέτρων σε βάρος των εργαζόμενων και των συνταξιούχων. Για την Τρίτη 1/4 οι ίδιες οργανώσεις, Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΑΔΕΔΥ και ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα διοργανώνουν συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα. Οι ίδιες πλειοψηφίες ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ και στην ΟΜΕ – ΟΤΕ και για την κινητοποίηση αυτή σφυρίζουν αδιάφορα. Η σιωπή για άλλη μια φορά γίνεται συνενοχή.

Απεργία ΓΣΕΕ 9/4/2014

            Η διοίκηση της ΓΣΕΕ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας την Τετάρτη 9/4/2014 ενάντια σε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ενάντια στη μείωση μισθών και συντάξεων, ενάντια στη συρρίκνωση δικαιωμάτων, ενάντια στις απολύσεις, στη νέα φτώχεια, στην ανασφάλεια, στην κατεδάφιση της υγείας και της παιδείας. Η ΟΜΕ – ΟΤΕ αποφάσισε τη συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ εντάσσοντας στο διεκδικητικό πλαίσιο και δικά της αιτήματα. Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από μια μεγάλη και πολύμηνη αδράνεια και απραξία η οποία έχει καταρρακώσει ακόμη περισσότερο το κύρος και την αξιοπιστία της ΓΣΕΕ.    Ταυτόχρονα δεν λείπουν και τα παρατράγουδα αφού κάποιοι ήδη την υπονομεύουν ψελλίζοντας αστείες δικαιολογίες.
            Εμείς θεωρούμε ότι η μαζική συμμετοχή στην απεργία και στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα μπορούν να στείλουν πολλαπλά μηνύματα και στην κυβέρνηση και στην τρόικα και σε όλους αυτούς που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βάζουν πλάτη για να περάσουν οι αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων των μνημονίων.

Δικαιώματα εργαζομένων OTEPLUS, εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις
σχέση εργασίας καθαριστριών

            Έγινε ενημέρωση για τη συνάντηση που είχε η ομοσπονδία με τη διοίκηση του ΟΤΕ για τα παραπάνω θέματα. Στη συζήτηση η διοίκηση όλα τα θέματα θέλει να τα παραπέμψει για συζήτηση μετά το καλοκαίρι μαζί με τις συζητήσεις για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας. Εμείς έχουμε ήδη τοποθετηθεί και επαναλάβαμε ότι όλα τα εκκρεμή ζητήματα θα πρέπει να τα προβάλλουμε ως ΟΜΕ – ΟΤΕ, να καθορίσουμε εμείς το πλαίσιο των συζητήσεων και να μην περιμένουμε τη διοίκηση.
            Αναλυτικά τόσο το τι λέχθηκε στη συνάντηση με τη διοίκηση, όσο και η άποψή μας για τα θέματα αυτά είναι ανηρτημένη στο blog της Αγωνιστικής Συνεργασίας. Αυτή μας την τοποθέτηση επαναλάβαμε και σήμερα.

Συλλογική σύμβαση εργασίας για το καθεστώς stand by

            Έχει ξεκινήσει συζήτηση για νέα υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για το stand by. Στη συζήτηση αυτή εμείς βάλαμε και πάλι τα θέματα που είχαμε θέσει και στην πρώτη υπογραφή που ήταν το να καταγραφούν στο σώμα της σύμβασης οι υπάρχουσες βάρδιες ώστε να μην έχουμε μείωση θέσεων εργασίας λόγω του S.B., η συμμετοχή να έχει ως προϋπόθεση τη συναίνεση του εργαζόμενου και να μην είναι υποχρεωτική, ο συνάδελφος να είναι S.B. μόνο μία εβδομάδα το μήνα και σε κάθε περίπτωση μέσα στη σύμβαση να περιγράφεται και η συμμετοχή κάτω από το ίδιο καθεστώς και των συναδέλφων της OTEPLUS.

Μας κλέβουν το εφ’ άπαξ του ταμείου Αρωγής

            Έγινε ενημέρωση για την πορεία του ταμείου Αρωγής και για το νέο τρόπο υπολογισμού (μηδενίζεται) του εφ’ άπαξ που παίρνουμε από το ταμείο μας. Εμείς επαναλάβαμε τις θέσεις που έχουμε δημόσια εκφράσει και που είναι ανηρτημένες στο blog μας με δύο ανακοινώσεις μας. Η πρώτη έχει τίτλο μας κλέβουν το εφ’ άπαξ του ταμείου Αρωγής και η δεύτερη μια οφειλόμενη απάντηση στον πρόεδρο και το γραμματεία της ΟΜΕ ΟΤΕ που εξέδωσαν μια εκτός τόπου και χρόνου ανακοίνωση.

            Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
            Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μην αντιδρά και πολύ περισσότερο να σιωπά όταν συντελούνται όλες αυτές οι ανατροπές γύρω μας, όταν απειλείται το εργασιακό, μισθολογικό και ασφαλιστικό μέλλον όλων μας. Ξεπεράστε τις συμβιβασμένες ηγεσίες για να ανατρέψουμε τις πολιτικές που κλέβουν τη ζωή μας, που κλέβουν τη ζωή και τα όνειρα των παιδιών μας.

Κυριακή 30/3 στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα
Τρίτη 1/4 στις 6 το απόγευμα Πλατεία Κλαυθμώνος
24ωρη απεργιακή κινητοποίηση Τετάρτη 9/4

 

blogger templates | Make Money Online