Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Εκδήλωση του ΜΕΤΑ για την Εργατική Πρωτομαγιά

 «Από το Σικάγο μέχρι σήμερα - Η ιστορία του εργατικού κινήματος»
Δημαρχείο Καισαριανής
Δευτέρα 28-4-2014, 7:30 μ.μ.
Η Συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ, στα πλαίσια της προετοιμασίας της Εργατικής Πρωτομαγιάς, εκτός από παρεμβάσεις και εξορμήσεις σε εργασιακούς χώρους, διοργανώνει τη Δευτέρα 28 Απρίλη 2014 στις 7:30 στο Δημαρχείο της Καισαριανής εκδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά και τους αγώνες της εργατικής τάξης.
Στην Καισαριανή –στο τόπο της αιματοβαμμένης Πρωτομαγιάς του ‘44 -θα τιμήσουμε τους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξης, με εκδήλωση αφιερωμένη στην ιστορία των αγώνων του εργατικού κινήματος, από το Σικάγο μέχρι και σήμερα, την Ελλάδα του μνημονίου.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:
Ομιλία για την ιστορική διαδρομή του εργατικού κινήματος και τη σύνδεσή του με τους αγώνες σήμερα από το Γιάννη Θεωνά, πρώην Γεν. Γραμματέας ΓΣΕΕ και το Δημήτρη Κατσορίδα, επιστημονικό συνεργάτη ΙΝΕ/ΓΣΕΕ.
Χαιρετισμό από τον υποψήφιο δήμαρχο, στη πόλη του Σκοπευτηρίου- την Καισαριανή, με την δημοτική παράταξη «Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής» Γιώργο Κοντόσταυλο.
Προβολή ντοκιμαντέρ (συμπαραγωγή ΕΡΤ-ΓΣΕΕ) από αγώνες του εργατικού κινήματος
Προβολή video από τους αγώνες των εργαζομένων τα 4 χρόνια του μνημονίου στην Ελλάδα.
Η εκδήλωση θα κλείσει με ποιητικό και μουσικό αφιέρωμα.
Η πρωτομαγιά συμβολίζει τους αγώνες των εργαζομένων, σε όλη την ιστορική διαδρομή του εργατικού κινήματος μέχρι σήμερα, αυτή τη διαδρομή είμαστε αποφασισμένοι να την συνεχίσουμε.
Με αγώνες γράφουμε ιστορία. Με τους αγώνες μας ανοίγουμε τις νέες σελίδες του συνδικαλιστικού κινήματος.
Η Γραμματεία του ΜΕΤΑ

 

blogger templates | Make Money Online