Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Το Ψήφισμα που κατέθεσε η Αγωνιστική Συνεργασία στο 39ο Συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ


Πρόταση κεντρικού ψηφίσματος Αγωνιστικής Συνεργασίας
στο 39ο Συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ
Τέμενη 6 Μαΐου 2014

Εμείς οι σύνεδροι του 39ο Συνεδρίου της ΟΜΕ-ΟΤΕ που πραγματοποιήθηκε στις 5 & 6 Μαΐου 2014 στο παραθεριστικό κέντρο του Ο.ΠΑ.Κ.Ε.-Ο.Τ.Ε. στην Τέμενη Αιγίου δηλώνουμε ότι :

·    Τέσσερα χρόνια μετά την επιβολή του μνημονίου στην χώρα μας από την τρόικα και τους δανειστές, επιβεβαιώνονται στο ακέραιο όλες εκείνες οι προβλέψεις που έλεγαν ότι η πολιτική των μνημονίων θα φέρει  φτώχια και κοινωνική ερήμωση, δραματική άνοδο της ανεργίας και των μορφών εργασιακής επισφάλειας, τρομακτική συρρίκνωση του κράτους πρόνοιας, περαιτέρω ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, σφαγιασμό μισθών, συντάξεων, επιδομάτων και εργασιακών δικαιωμάτων.
·      Αγωνιζόμαστε μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους  και τους συνταξιούχους για την ανατροπή αυτών των πολιτικών, την κατάργηση των μνημονίων, την αποπομπή της τρόικας, την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, την αποκατάσταση του εισοδήματός μας, την ανάκτηση τελικά της εθνικής μας αξιοπρέπειας.
·       Καταγγέλλουμε την νέα κυβερνητική επίθεση και δηλώνουμε αλληλέγγυοι σε όλους αυτούς που απολύονται ή τίθενται σε διαθεσιμότητα. 
·     Καταγγέλλουμε την συνεχιζόμενη και εντεινόμενη επιχείρηση ολοκληρωτικού ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας στο όνομα της μείωσης του χρέους. 
·        Καταγγέλλουμε την διαρκώς αυξανόμενη καταστολή και ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων.
·       Καταγγέλλουμε την διαφαινόμενη νομοθετική παρέμβαση και επίθεση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες μέσω της κατάργησης του ν. 1264. Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης και περιορισμού του όπλου της απεργίας.  
·       Αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση της δουλειάς μας, του μισθού μας, των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.
·        Συνεχίζουμε την μάχη για την αποκατάσταση του πλαισίου των συλλογικών συμβάσεων στην προ μνημονίου εποχή και διεκδικούμε υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ που θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και θα σπάει τις μνημονιακές δεσμεύσεις.
·        Διεκδικούμε υπογραφή ΣΣΕ για τους εργαζόμενους στις θυγατρικές του ομίλου ΟΤΕ που θα δίνει ικανοποιητικές αυξήσεις και ίσα εργασιακά δικαιώματα στην κατεύθυνση της πλήρους ενσωμάτωσης των εργαζομένων και της πλήρους ενοποίησης μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων σε όλο τον όμιλο.
·        Διεκδικούμε την κατάργηση της ΠΥΣ 6/2012 και όλου του αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου που επέβαλλαν οι δανειστές και οι τοκογλύφοι και που καταργεί όλο το εργατικό δίκαιο και αποδιαρθρώνει την αγορά εργασίας.
·      Αγωνιζόμαστε για την κατάργηση κάθε διάκρισης μεταξύ των εργαζομένων σε παλιούς και νέους.
·        Δεν αποδεχόμαστε την επιβολή του ανθρωποφαγικού συστήματος αξιολόγησης και διεκδικούμε την υπογραφή ΣΣΕ για ένα αξιολόγιο κοινά αποδεκτό που δεν θα οδηγεί σε απολύσεις και δεν θα υπονομεύει το θεσμοθετημένο σύστημα αμοιβών μέσω του πριμ.
·    Καταγγέλλουμε την διοίκηση για την συνεχιζόμενη εκποίηση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.
·      Καταγγέλλουμε την διοίκηση για την γενικευμένη εφαρμογή του outsourcing που εκχωρεί το έργο της φύλαξης, της καθαριότητας και των ΗΜ-ΗΠ στους εργολάβους.
·       Αντιστεκόμαστε στο κλείσιμο και άλλων εμπορικών καταστημάτων και στο ξεσπίτωμα των συναδέλφων μας.
·       Αντιστεκόμαστε στην διάλυση των καλωδιακών βλαβών που έχει δραματική επίπτωση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
·        Δεν θα ανεχτούμε την συνεχιζόμενη εντατικοποίηση και την συστηματική παραβίαση του θεσμοθετημένου ωραρίου.
·        Απαιτούμε διαφάνεια και αξιοκρατία στις προσλήψεις και στην επιλογή προϊσταμένων.
·        Απαιτούμε την κατάργηση της υπουργικής απόφασης που καταργεί το εφάπαξ του ταμείου αρωγής και διεκδικούμε το κούρεμα των δανείων του, κρατική συμμετοχή και σταθερή ποσοστιαία εισφορά του ΟΤΕ σύμφωνα και με τις συμβατικές του υποχρεώσεις.
·        Επαναβεβαιώνουμε την προσήλωσή μας στον στόχο για ενιαία συνδικαλιστική έκφραση στον όμιλο ΟΤΕ με ένα επιχειρησιακό σωματείο και μια κλαδική ομοσπονδία τηλεπικοινωνιών. Tαυτόχρονα καταγγέλλουμε όσους στο όνομα της αναγκαίας οργανωτικής ανασυγκρότησης του σ.κ., διασπούν την ενότητα των εργαζομένων και επιδίδονται στην υφαρπαγή μελών με αγοραίες και ανήθικες πρακτικές.

·        Τέλος δηλώνουμε ότι δεν απεμπολούμε το αίτημά μας για ένα ΟΤΕ με δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα, στην υπηρεσία του λαού και του τόπου, με ποιοτικές και φθηνές υπηρεσίες στους πολίτες, με σταθερή και αξιοπρεπώς αμειβόμενη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους. Θα αγωνιστούμε ώστε στην μεταμνημονιακή Ελλάδα να υπάρξει κυβερνητική δέσμευση για την μη πώληση της συμμετοχής του δημοσίου στον ΟΤΕ και σταδιακή ανάκτηση του management από δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο, ανάλογα και με την κατάσταση της οικονομίας.

Ακόμη : διαβάστε εδώ το «διαχρονικό » [2013], [2012] ψήφισμα των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ που υπερψηφίστηκε 


 

blogger templates | Make Money Online