Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Συρρικνώνουν τον ΟΤΕ και ανοίγουν περίεργους δρόμους στην OTEglobe


 



Συρρικνώνουν τον ΟΤΕ και ανοίγουν περίεργους δρόμους στην OTEglobe

            Συνεχίζοντας την πολιτική της συρρίκνωσης του ΟΤΕ, η D.T. και η διοίκηση Τζαμάζ, προχωρούν αυτή την περίοδο στη δημιουργία νέου, μεγάλου ανταγωνιστικού στον ΟΤΕ, δικτύου με φορέα την θυγατρική Oteglobe.
            Αποψίλωσαν τους δακτυλίους BR4, BR4b και TRANSBALCAN, από τη διεθνή κίνηση, δημιουργώντας νέους ανταγωνιστικούς προς τον ΟΤΕ δακτυλίους της Oteglobe πριν τρία χρόνια, το οποίο σήμαινε για τον ΟΤΕ απώλεια έργου και εσόδων 40 μηκών κύματος (λ), στη Βόρεια Ελλάδα. Ολοκληρώνουν τώρα, με τη νέα μεγάλη επένδυση – με τις πλάτες του ΟΤΕ, σε βάρος του ΟΤΕ - στον άξονα Χανιά – Αθήνα - Κοκκίνι – Μπάρι, την πλήρη αποψίλωση του δικτύου του ΟΤΕ από τα διεθνή κυκλώματα!  Οι δακτύλιοι Express Huawai, BR3, BR1, BR6b, BR5, θα περιοριστούν πλέον στην εθνική κίνηση…
            Οι δικαιολογίες υπηρεσιακών παραγόντων, πως έτσι η  Oteglobe θα δουλέψει καλύτερα και θα στηρίξει σε τελευταία ανάλυση τον Όμιλο ΟΤΕ, δεν μπορούν να δικαιολογήσουν το πώς, μια ανταγωνιστική προς τον ΟΤΕ επένδυση η οποία απαξιώνει μια ήδη υπάρχουσα φιλόδοξη επένδυση, συμβαδίζει με τα συμφέροντα της εταιρίας, των εργαζομένων του Ομίλου και της εθνικής οικονομίας.
            Η κυβέρνηση, παραιτημένη προς όφελος της D.T. από κάθε υποχρέωση ή το όποιο δικαίωμα απορρέει από την εναπομένουσα συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ, διαπράττει ένα ακόμη έγκλημα σε βάρος της εθνικής οικονομίας.
            Οι εξελίξεις αυτές συρρικνώνουν τον ΟΤΕ και ανοίγουν περίεργους δρόμους στην αυτονομημένη θυγατρική του Oteglobe. Σε συνδυασμό δε με τον τρόπο τον οποίο συμπράττει ο ΟΤΕ στο έργο κάλυψης με οπτική ίνα των αγροτικών «λευκών περιοχών» σε περιβάλλον έντονων διεργασιών στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, μας προκαλούν μεγάλη ανησυχία. Οι ανταγωνισμοί, οι συγχωνεύσεις και οι συμπράξεις των επιχειρηματικών συμφερόντων στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, με το ελληνικό δημόσιο σε ρόλο παθητικού διαιτητή μας ανησυχούν ακόμη περισσότερο.
            Τα συνδικάτα στον κλάδο, τα οποία τα τελευταία χρόνια δοκιμάστηκαν και περιόρισαν το ρόλο τους στην διεκδίκηση των μικρότερων απωλειών στις αποδοχές και τα εργασιακά δικαιώματα, πρέπει να επανασχεδιάσουν τις δράσεις τους και να διατυπώσουν θέσεις για το ρόλο των τηλεπικοινωνιών στη μεταμνημονιακή Ελλάδα και σε ένα εθνικό σχεδιασμό ανάπτυξης. Οι εργαζόμενοι του ομίλου ΟΤΕ έχουν υποχρέωση να αντισταθούν στη συρρίκνωση της εταιρίας, στην υποβάθμιση του δικτύου, στην εκχώρηση έργου σε εργολάβους. Να αποτρέψουν τους σχεδιασμούς της D.T. και της κυβέρνησης.
             Η δράση των εργαζομένων σε κάθε εταιρία, ο κοινός αγώνας για την απασχόληση και τις συλλογικές συμβάσεις, ο συντονισμός με υπόλοιπους εργαζόμενους στον κλάδο, στην προοπτική μιας κλαδικής ομοσπονδίας Τηλεπικοινωνιών, είναι σήμερα αναγκαία όσο ποτέ.

 

blogger templates | Make Money Online