Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Συνάντηση ΟΜΕ – ΟΤΕ και διοίκησης Παρασκευή 27/6/2014





Συνάντηση ΟΜΕ – ΟΤΕ και διοίκησης Παρασκευή 27/6/2014
η προετοιμασία, η ενημέρωση, η συμμετοχή και η δημιουργία όρων κινήματος
βασικές προϋποθέσεις στην πορεία για τη νέα συλλογική σύμβαση

Την Παρασκευή 27/6/2014 αντιπροσωπεία της ομοσπονδίας συναντήθηκε με τη διοίκηση του ΟΤΕ. Στη συνάντηση από πλευράς διοίκησης παρουσιάστηκαν κάποια οικονομικά στοιχεία που σχετίζονται με την πορεία της επιχείρησης και έγινε μια πρώτη αναφορά για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας χωρίς να γίνει καμία συζήτηση επί της ουσίας. Ζητήσαμε να μας χορηγηθούν συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν στο κόστος του μισθολογίου και γενικά των αμοιβών στον ΟΤΕ και στις θυγατρικές και το μόνο που συμφωνήθηκε ήταν πως θα πρέπει να μπει ένα σφιχτό χρονοδιάγραμμα προκειμένου οι όποιες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο Φθινόπωρο.
Σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο που ισχύει για τις συλλογικές συμβάσεις στις 31/12/2014 λήγουν όλες οι συλλογικές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί (οικονομικά και θεσμικά).
     Εμείς θεωρούμε πως από τώρα και μέχρι τις αρχές του Φθινοπώρου που θα ξεκινήσουν επί της ουσίας οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει:
1.      Να έχουμε ολοκληρώσει στο εσωτερικό μας ως ομοσπονδία το τι λέμε, τι θέλουμε και τι ζητάμε και
2.      Να ενημερώσουμε όλους τους συναδέλφους για το πλαίσιο με το οποίο πάμε στη διαπραγμάτευση προκειμένου να κάνουμε τους ίδιους κοινωνούς και να δημιουργήσουμε κινηματικούς όρους, ώστε στη διαπραγμάτευση με τη διοίκηση να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
     Η συγκυρία συνεχίζει να είναι δύσκολη και λόγω του ευρύτερου πολιτικού περιβάλλοντος και λόγω της απραξίας στην οποία έχουν οδηγήσει τη ΓΣΕΕ και όλο το συνδικαλιστικό κίνημα οι ηγεσίες της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ και λόγω της ίδιας κατάστασης που έχει μεταφερθεί και στη δική μας ομοσπονδία.
     Είναι καθαρό ότι η διοίκηση θα επιχειρήσει να εκμεταλλευθεί το ευρύτερο πολιτικό περιβάλλον, την επίθεση που δέχεται η μισθωτή εργασία από όλες τις πλευρές, καθώς και την αδράνεια του συνδικαλιστικού κινήματος.

Συνάδελφοι η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, η προστασία των θέσεων εργασίας, οι μισθοί και τα δικαιώματα των εργαζομένων στον ΟΤΕ και στις θυγατρικές του περνάνε μέσα από τη δική σας ενεργή συμμετοχή, μέσα από τη δική σας κινητοποίηση, μέσα από τη δική σας εγρήγορση.
Ειδικά για τους συναδέλφους που εργάζονται στις δουλεμπορικές θυγατρικές θα γίνουμε ίσως μονότονοι αλλά θα επαναλάβουμε πως:
•  Ότι είναι νόμιμο δεν είναι απαραίτητα δίκαιο και ηθικό. Δεν υπάρχει κανένας κανόνας ηθικής ή δικαίου που να λέει ότι αυτοί που κάνουν την ίδια δουλειά, που εργάζονται πλάι πλάι έχουν διαφορετικά μισθολογικά καθεστώτα.
•  Ήρθε η ώρα να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας και να απαιτήσετε να σταματήσει αυτή η κοροϊδία.
•  Ήρθε η ώρα να απαιτήσετε από τη διοίκηση του ΟΤΕ να σας δώσει το μισθό και τα δικαιώματα που δικαιούστε.
•  Ήρθε η ώρα να ζητήσετε από τις ηγεσίες των πρωτοβάθμιων σωματείων και της ομοσπονδίας του ΟΤΕ να σταματήσουν να σφυρίζουν, αδιάφορα να κινηθούν και να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούστε.
•  Οι διακρίσεις σε βάρος των εργαζομένων στις θυγατρικές θα πρέπει εδώ και τώρα να σταματήσουν και εσείς είστε αυτοί που μπορείτε να γίνετε η κινητήρια δύναμη για την κατάργησή τους.

 

blogger templates | Make Money Online