Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Απόφαση πρόκληση Αρείου Πάγου: Δεν επιστρέφουν στη δουλειά οι απολυμένες καθαρίστριες


ΑΠΟΦΑΣΗ - ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ: ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ!

(Πεμ. 12/6/14 - 16:50)
ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
                                                          Νέα βίαιη επίθεση εξαπέλυσε η κυβέρνηση ενάντια στις απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες δίνουν ένα μεγάλο αγώνα για τη δουλειά και την αξιοπρέπειά τους.
Το αποκρουστικό αντεργατικό πρόσωπο της κυβέρνησης αποκαλύπτεται σε όλο το μεγαλείο του, καθώς μόλις λίγες ώρες μετά την απόφαση - πρόκληση του Αρείου Πάγου, ο οποίος έκανε δεκτό το αίτημα του ΥΠΟΙΚ για αναίρεση της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών, που διέταζε την άμεση επιστροφή των καθαριστριών στα καθήκοντά τους, οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν να απομακρύνουν με ωμή βία τις συγκεντρωμένες καθαρίστριες, οι οποίες συνεχίζουν την πολύμηνη καθιστική διαμαρτυρία τους.
katharistries
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της βάρβαρης αστυνομικής επέμβασης, δύο από τις καθαρίστριες καθώς και μία φωτορεπόρτερ που βρισκόταν στο σημείο τραυματίστηκαν και παρελήφθησαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον "Ευαγγελισμό".

Νωρίτερα, ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτό το αίτημα του υπουργείου Οικονομικών και ανέστειλε προσωρινά την υπ. αριθμ. 1584/2014 απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που διέταζε την επανατοποθέτηση των καθαριστριών που απασχολούνται με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο υπουργείο Οικονομικών και στις εφορίες.
Το υπουργείο έχει καταθέσει και αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου, με την εκδίκαση της οποίας τον Σεπτέμβριο θα κλείσει αμετάκλητα το θέμα.
Κατά τη συζήτηση της αίτησης αναστολής εκτέλεσης της πρωτόδικης απόφασης την Τρίτη (10/6), οι δικηγόροι του υπουργείου Οικονομικών υποστήριξαν, μεταξύ άλλων, ότι η απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου εκδόθηκε από αναρμόδιο δικαστήριο και πως οι απολύσεις των καθαριστριών, έγιναν για λόγους υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος.
Οι δικηγόροι των καθαριστριών από την πλευρά τους επεσήμαναν ότι το καθεστώς διαθεσιμότητας έχει ήδη παραταθεί για τρεις μήνες, ενώ οι καθαρίστριες απολύθηκαν χωρίς να λάβουν αποζημίωση. Χαρακτήρισαν επίσης απαράδεκτη την αίτηση αναίρεσης της δικαστικής απόφασης, καθώς το δικονομικό αυτό μέτρο, επιτρέπεται μόνο κατά οριστικών αποφάσεων.
Μετά την αποδοχή του αιτήματος του ΥΠΟΙΚ από τον Άρειο Πάγο, ο δικηγόρος των καθαριστριών Γιάννης Καρούζος σημείωσε ως η απόφαση του Αρείου Πάγου δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης, κάτι, όπως είπε, που θα κριθεί τον Σεπτέμβριο. Πρόσθεσε όμως πως ασφαλώς και δεν είναι ευχάριστη απόφαση. «Δυστυχώς πλέον αμφισβητείται το δικαίωμα των εργαζομένων στη ζωή, όχι απλώς στην εργασία, και αυτό ίσως να αποτελεί ένα ορόσημο για τους μετέπειτα αγώνες τους» συμπλήρωσε

 

blogger templates | Make Money Online