Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Συνάντηση ΟΜΕ – ΟΤΕ και διοίκησης Τρίτη 9/9/2014


Συνάντηση ΟΜΕ – ΟΤΕ και  διοίκησης Τρίτη 9/9/2014

Η αναδιοργάνωση εντός του ομίλου Deutsche Telekom
με θύματα τις θέσεις εργασίας συνεχίζεται
Έργο των οικονομικών υπηρεσιών του ΟΤΕ στη Μπρατισλάβα
Αναδιοργάνωση της διεύθυνσης «ΚΑΣΤΟΜΕΡ ΦΑΙΝΑΝΣ»

Την Τρίτη 9/9/2014 η ομοσπονδία συναντήθηκε με τη διοίκηση.

Στη συνάντηση η διοίκηση μας ενημέρωσε για τη συνεχιζόμενη αναδιοργάνωση σε επίπεδο ομίλου D T. Έχουμε πει και στο παρελθόν ότι η D T παίρνει έργο από πολλές εταιρείες του ομίλου στην Ευρώπη το οποίο το μεταφέρει σε μία από τις θυγατρικές της. Αυτό που συμβαίνει είναι η D T να μειώνει το συνολικό κόστος εργασίας στον όμιλο, κατά περίπτωση μία εταιρεία να κερδίζει λίγες θέσεις εργασίας, όλες οι άλλες να χάνουν και στο σύνολο του ομίλου οι θέσεις εργασίας μειώνονται. Σε συνέχεια λοιπόν προηγούμενων αποφάσεων για μεταφορά μέρος του έργου της διεύθυνσης προσωπικού στη Ρουμανία, του λογιστηρίου της COSMOTE στη Μπρατισλάβα μας ενημέρωσαν ότι μέρος του έργου των οικονομικών υπηρεσιών του ΟΤΕ οδεύει και  αυτό στη Μπρατισλάβα.

Έχουμε πει και στο παρελθόν ότι για τις επιλογές αυτές θα πρέπει επιτέλους να υπάρξει μια φωνή αντίδρασης και  αντίστασης από την ομοσπονδία και να μην καταπίνονται όλα αμάσητα. Η συνέχεια θα είναι πολύ χειρότερη και δεν είναι  καθαρό μέχρι που μπορεί να επεκταθούν αυτού του τύπου οι επιλογές. Ταυτόχρονα θα πρέπει να υπάρξει μια συνεννόηση και ένας συντονισμός με τους συναδέλφους των άλλων εταιρειών του ομίλου DT οι οποίοι είναι κι' εκείνοι θύματα των κεντρικών επιλογών μείωσης των θέσεων εργασίας.

Εκτός απ’ αυτό ενημερωθήκαμε για την αναδιοργάνωση της διεύθυνσης «CUSTOMER FINANCE». Για τη διεύθυνση  αυτή όπως και  για πολλές άλλες δεν δίνεται ελληνική ονομασία. Σημεία των καιρών… Επί της ουσίας πρόκειται για τη μετατροπή όλης της διεύθυνσης σε διεύθυνση ομίλου OTE COSMOTE. Όλες οι διευθύνσεις και τα τμήματα θα ασχολούνται πλέον με το έργο και των δύο εταιρειών όπως έχει συμβεί και  σε άλλες υπηρεσίες και θα υπάρξει και στη διεύθυνση  αυτή μερικός ποσοστιαίος «δανεισμός» (τι άλλο θα δούμε ακόμα) των συναδέλφων που εργάζονται στη διεύθυνση. Το ποσοστό «δανεισμού» του κάθε συναδέλφου στην άλλη εταιρεία δεν έγινε γνωστό.

Στη συνάντηση δεν έγινε καμία αναφορά στο θέμα της συλλογικής σύμβασης εργασίας που λήγει στο τέλος του χρόνου και οι σχετικές συζητήσεις θα ξεκινήσουν μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου. Επαναλαμβάνουμε ότι η ομοσπονδία και τα πρωτοβάθμια σωματεία θα  έπρεπε να έχουν ξεκινήσει τη σχετική συζήτηση στο εσωτερικό τους, να κατεβούν στους συναδέλφους να τους ενημερώσουν και να ακούσουν τη γνώμη τους προκειμένου να διαμορφωθεί το διεκδικητικό μας πλαίσιο αλλά και προκειμένου να προσέλθουμε στη διαπραγμάτευση με τους συναδέλφους ενημερωμένους και συμμέτοχους. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν πρέπει να επαναληφθεί το φαινόμενο να συζητάμε μόνο με βάση τις θέσεις και τις απαιτήσεις της διοίκησης.

 

blogger templates | Make Money Online