Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Δελτίο Τύπου ΜΕΤΑ - ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
20-10-2014

 ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ  ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Ωμή και απροκάλυπτη παρέμβαση της κυβέρνησης  σε βάρος των εργατικών δικαιωμάτων αλλά και της δημοκρατίας,   συνιστούν οι διατάξεις που πέρασε  και πάλι στα «σιωπηρά»  σε νόμο που κύρωνε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. .

Δημοσιεύθηκαν  στο ΦΕΚ  οι διατάξεις που προώθησε ο υπουργός Εργασίας στη Βουλή  για το ρόλο του ΟΜΕΔ με τις οποίες η κυβέρνηση, ικανοποιεί πλήρως τις εντολές των εργοδοτών παρεμβαίνοντας ωμά στο έργο της δικαιοσύνης για να «διορθώσει» την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε ως αντισυνταγματικές τις  αντεργατικές διατάξεις της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου.   

Η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας δεν «άρεσε» στους εργοδότες γιατί, διευκόλυνε και πάλι τις δυνατότητες  των εργαζομένων να μπορούν να αξιοποιούν τον ΟΜΕΔ ως τελευταία καταφυγή,   απέναντι στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας  για υπογραφή ΣΣΕ.

Με τις  νέες διατάξεις που ψήφισε η κυβέρνηση, παρεμβαίνει και « επαναφέρει» στη τάξη τους δικαστές που έκριναν ως αντισυνταγματικές, σχετικές διατάξεις της Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου (αριθ. 6/28.2.2012). Προχωρά δε ένα βήμα παραπέρα, ορίζοντας με τέτοιο τρόπο  τις λειτουργίες του ΟΜΕΔ,  ώστε  αυτός να βρίσκεται  έρμαιο των  διαθέσεων των εργοδοτών. Και σαν να  μη έφταναν τα φίλτρα προστασίας  που έχουν εξασφαλίσει για τους εργοδότες, ορίζει με τέτοιο τρόπο τους  όρους και τις προϋποθέσεις που πρέπει να κινούνται οι δικαστές,  ώστε να μην υπάρξει ουδεμία περίπτωση να κάνουν « λάθος» και να εκδώσουν οποιαδήποτε θετική για τους εργαζόμενους απόφαση.

Η κυβέρνηση συνεχίζει όλο και πιο απροκάλυπτα, να δηλώνει πλέον δυνατά ότι εκπροσωπεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και να υλοποιεί κατά γράμμα  όλες τις εντολές των εργοδοτών, όχι μόνο σε βάρος  των δικαιωμάτων των εργαζομένων αλλά και της ίδιας της δημοκρατίας.

Με αυτή τη κυβέρνηση υπάρχει  εκτός των άλλων και σοβαρό θέμα δημοκρατίας στη χώρα μας.


 

blogger templates | Make Money Online