Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές εσείς μιλάτε για κέρδη και ζημιές.



Εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές εσείς μιλάτε για κέρδη και ζημιές.

«Είναι μία πολιτική απόφαση η οποία έχει και μία ιδεολογική χροιά, αν πρέπει δηλαδή το κράτος να χρησιμοποιεί μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους για μια σειρά από υποστηρικτικές υπηρεσίες»,  δήλωσε σε συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για τις απολύσεις των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών. Εμείς θα λέγαμε ότι είναι μια απόφαση που μόνο ιδεολογική χροιά έχει. Πιστή λοιπόν στο δόγμα της μνημονιακής  κυβέρνησης και η διοίκηση του ΟΤΕ, έχει από χρόνια, ως πρωτοπόρος της φιλελευθεροποίησης και των εντολών του γερμανών αφεντικών, εφαρμόσει αυτή την ιδεολογία στον Οργανισμό.
Πρώτα θύματα οι καθαρίστριες. Ο πιο αδύναμος κρίκος της αλυσίδας. Εξ’ αρχής τετράωρης απασχόλησης, σκληρά εργαζόμενες, σε προχωρημένη ηλικία πλέον, είναι αμφίβολο αν θα καταφέρουν ποτέ να συμπληρώσουν τα ένσημα που τους υπολείπονται για να συνταξιοδοτηθούν, έστω και με όποια πενιχρή σύνταξη η κυβέρνηση και η τρόικα αφήσει ως δικαίωμα στους πολίτες αυτής της χώρας.
Στην τελευταία συνάντηση  με το σύλλογο, ο Δ/νων Σύμβουλος ήταν ανένδοτος στη μετατροπή των συμβάσεων των καθαριστριών από μερικής σε πλήρους απασχόλησης. Αποδέχθηκε μόνο όσες διαθέτουν τα τυπικά προσόντα να μεταταχθούν σε διοικητικές θέσεις. Μία απόφαση που μόνο ως ειρωνεία μπορεί λογισθεί, όταν από τις 65 καθαρίστριες αφορά μόνο τις 9.
Η συνταγή γνωστή! Η καθαριότητα ανατίθεται στις γνωστές ιδιωτικές-δουλεμπορικές εταιρείες. Ο κ. Κώστας Πανταζής, ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, δήλωσε σε γνωστό περιοδικό: Τα ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού είναι στην πρώτη πεντάδα της λίστας παραβατών της εργατικής νομοθεσίας, όπως μη καταβολή δεδουλευμένων, αδήλωτη εργασία, παραβίαση του ωραρίου. Παράλληλα πηγές από το ΣΔΟΕ έχουν δηλώσει πως τα ποσά που διακινούνται μέσω της εισφοροδιαφυγής και της φοροδιαφυγής των ιδιωτικών συνεργείων είναι τεράστια.
Εμείς επιμένουμε! Όταν εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές εσείς μιλάτε για κέρδη και ζημιές.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

 

blogger templates | Make Money Online